לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > הסטוריה ותיעוד
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 06-02-2009, 15:58
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)
 
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 4,003
יחידת ההיסטוריה של משטרת ישראל

שלום לכולם,

בימים אלה מוקמת מחדש יחידת ההיסטוריה של משטרת ישראל. היחידה אחראית לתיעוד תולדות המשטרה ולשימור מורשתה. היחידה עדיין קטנה, ועליה להתגבר על מספר שנים שבהם לא נעשתה פעילות בתחום.

כמי שנפלה בחלקו הזכות להימנות על אנשי היחידה, אני פונה אל חברי הפורום בבקשה לסיוע באיתור חומרים בעלי ערך ובמחקר.
אנו מחפשים:
  • תמונות מאירועים היסטוריים הקשורים למשטרה.
  • אנשים בעלי סיפורים אישיים מעניינים, הקשורים לתולדות המשטרה.
  • מחקרים, עבודות ומסמכים הקשורים לתולדות המשטרה.
  • פריטים רלוונטיים (כרזות, בולים, סמלים וכיוב').
  • קישורים לאתרים בתחום.
הערה: כל האמור לעיל נכון גם לגבי ארגוני המשטרה המנדטורית.

ניתן לפנות אלי בפרטי, או למייל זה.
תודה רבה,
שלומי

(מנהלים - אודה לכם אם תעגנו הודעה זו).
_____________________________________
על מג"דים אין שירים, רק כתובות בשירותים.

http://www.baking.co.il


נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 06-02-2009 בשעה 16:02.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #5  
ישן 08-02-2009, 20:50
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
רמת גן:
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "יחידת ההיסטוריה של משטרת ישראל"

בית גורודצקי ברחוב יוספי 7 בר"ג- משכנה הראשון של המשטרה הבריטית בעיר
רחוב הרצל 68 בר"ג - משכן משטרת המתנדבים המיוחדת בשנות הארבעים
מצודת הטיגרט ומתקפת האצ"ל ומעונות השוטרים הבריטים ברחוב יוסף הגלילי הסמוך [העומדים לההרס]
מעונות קציני המשטרה הבריטים בדרך ז'בוטינסקי בבני ברק בסמוך לרחוב רבי עקיבא.
רחוב השוטרת ברמת גן ומקום נפילתה של השוטרת יונה קוממי בפינת רחוב ביאליק.
מותו הטרגי של מפכ"ל המשטרה ותושב רחוב גדעון בר"ג - רנ"צ סלע זמן קצר לאחר מנויו וספור נפילת בנו אל"מ סלע בשל"ג

בספר ספורי מושבות של זאב ענר בעמוד 196 תמונת בנין המשטרה המנדטורי בפרדס חנה ב1944

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 04-04-2009 בשעה 21:58.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 17-02-2009, 18:44
  שפירא-מאיר שפירא-מאיר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.06
הודעות: 56
יותר מידי שנים היתה הזנחה בנושא ההיסטוריה במשטרה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "יחידת ההיסטוריה של משטרת ישראל"

אתחיל דווקא מהסוף, כשוטרים חצי מנדטורים (אנחנו עדיין פעלנו ע"פ פח"פ-1936 עד שנת 1977) למדנו ששוטר חותם בפרטיו המלאים, ולכן הייתי שמח לדעת מי אתה.

ישנם שלושה ספרי היסטוריה משטרתית בהוצאת המטה הארצי, מקוה שאצלכם הם קיימים, אצלי כן.
ישנם אלבומי המשטרה החל מהאלבום האדום של שנות ה-70 כאשר הראשונים עסקו בהיסטוריה של ממש והאחרונים בעיקר בתמונות אומנותיות ולאו דווקא היסטוריה.

תחילת שירותי היתה כשוטר המקוף האחרון של משטרת ישראל, שיטה שהמציא עמוס בן-גוריון ושמתה סופית עם יציאתי לקורס סמלים ב-1973 . (סיימתי את השירות בדרגת רנ"ג).

בנדון כתבתי מערך הדרכה הנקרא "שוטרים-מספרים" עם 13 תחנות היסטוריה של משטרת ישראל ברחבי מחוז תל-אביב, חלקם ביפו וחלקם בעיר תל-אביב. חלקם סיפורים שאני מעורב וחלקם אירועים שהיו לפני תקופתי, החל מבית המעצר של אייכמן (היום הולך ונהרס עם בניית מלון במקום המבנה ההיסטורי של משטרת יפו, כי אנחנו מדינה שהורסת את ההיסטוריה שלה בעבור בצע-כסף.....), השוטר אזולאי, גברת אלגרה, שולמן ישלם (שהיה המעצר הראשון שלי), קזבלן (האמיתי- חיים דהן) ובית הזונות שלו, השומרים על רובע בתי הזונות של יפו: נחום גוטמן (צייר/סופר) ולוי אשכול (ראה"מ) מי שכונה מאוחר יותר מכב"י ולמה זה קשור לחברת כנסת לשעבר ???, ועוד כהנה וכהנה סיפורים ואירועים.

אני בין ארבעת האנשים שהקימו את יחידת הבילוש הראשונה היחידתית (עד אז היה רק את המדור המרכזי של מחוז תל אביב) בתחנת חולון (אות קריאה- חול 10): מפקד מפקח ראובן היכל (פריטפרטיג), צביקה גרינברג, ארמונד אזרזר, מאיר שפירא. ב-1974 והיא נקראה "החוליה המיוחדת לחקירות ובילוש" צריך להיות לי עוד כרטיס ביקור מאז.

1975 סופחתי למדור המרכזי שישב אז ברחוב דיזנגוף 221א (למה 221א? גם זה סיפור של המשטרה המנדטורית, לפני שיהרסו גם את הבנין הזה, היום הכל הורסים), ונקראתי כד-77

במבדקים לקורס קצינים, נשאלתי איזה ספר קראתי לאחרונה, ועניתי שאין לי זמן לקרוא כיוון שאני עסוק בעבודה 20 שעות ביממה ואם יש לי זמן אזי אני עוסק בכתיבה או במחקרים (אז הוצאתי לאור את ספרי "נכתב בקרב" על מלחמת יום הכיפורים כמפקד טנק) והם טענו שאני משתחצן כי אין שוטר שמסוגל לכתוב ספר.......

ב-1976 שירות בתחנת חולון כמפקד ניידת דור-28 ואחר כך מפקד יחידת חוף.
אנקדוטה- את דרגת רס"ל קיבלתי ב-1976 והזמינו טלויזיה לטכס, כי לא היה שוטר שהגיע לדרגה כזו במהירות מטאורית כזו. מספרים שזה היה הצילום המהיר ביותר בארץ, באתי לקחתי הלכתי.
היום, כל אחד מתגייס ומקבל דרגות ללא הבחנה, ואתה יכול לראות רס"ר 20 שנה במשטרה ולידו המפקד שלו קצין שהוא בקושי שנה במשטרה.......
מה הפלא שבמקום שדרגות הנגדים יתנוססו בגאווה על היד, מה שהיה נקרא "שעון", היום זה על הכתף מתחזה לקצין......

1977 בדרגה הנכבדת של רב-סמל, קורס חבלה בצהל ואחר כך קורס חבלה משטרתי, לקראת הקמת מערך חבלה במשטרת ישראל עם התגברות הטרור, חבלן בתחנת יפו (דור 19) , מספר תעודת חבלן 27. (אני עוד הספקתי לנסוע לאירועי חבלה עם קטנוע עם סירה.....)

1978 מרד השוטרים נגד הזילזול המחפיר של המשטרה בשוטרים (כחבלן משטרה משכורתי היתה 400 לירות, עובד זבל בעיריית תל אביב השתכר 1200 לירות.....), והקמת איגוד השוטרים הארצי (ואני כמזכיר האיגוד), האיגוד שהוצא אל מחוץ לחוק על ידי הכנסת בשלוש קריאות תוך חצי שעה. אירוע שלא קרה כמותו מעולם לא בארץ ולא בשום מקום בעולם.

1979 חקירות פשעים מרחב דן ותחנת מסובים כראש צוות (בתיקים האישיים שלי, כן לא אחד, יש הרבה תיקים....) צריך להיות מסמך המציין שאני משתייך לקבוצת 30 החוקרים הנבחרים של המשטרה, ולכן, הועברתי למרחב דן כמפקד הצח"מ שעסק בפרשיות סבוכות באיזור מרחב דן.

1983 העברה לבת-ים כחוקר ואחר כך כמפקד איזור סיור

1986 אחרי שירות של שנה כמפקד יחידה במוקד, עברתי לתפקיד ע.קמב"צ מחוז תל-אביב עד סיום השירות בשנת 2000.

בתקופה זו עסקתי בפעילויות רבות תוך הקמת מסגרת תפקיד שלא היתה קיימת עד אז, כולל קביעת איזורי הסיור של כל ניידות המחוז ויחידותיו להפסקת המריבות "למי לא שייך מקום האירוע", הקמת מערך המחסומים המסודר וכו.

אני כתבתי את "תורת המוקד" - 700 עמודים של תורה לניהול המוקד בכל ההיבטים הנושאיים והטכנים, ולראשונה תבעתי שכל מוקדאי יעבור קורס בן שבועיים בהם ילמד את התורה וייבחן,
המצאתי את התואר "מוקדאי" (במקום "קשר") לתת קצת גאוות יחידה, ולכן גם דרשתי שהמוקד יפסיק להיות "מושבת העונשין" של מחוז תל-אביב.
והמצאתי את סמל המוקדאי ואת הסיסמא:"במוקד 100 אנו מאזינים לאזרח ומדברים עם השטח, כי אנו 100% לטובת הציבור". בסמל המצוייר הסיסמה קוצרה ל:"מבצעים תל-אביב 100% בשירות לציבור". (אחר כך היה מי שהעתיק את החלק האחרון למדבקה על הניידות).

בשנת 1988 הגשתי הצעת ייעול למיחשוב המוקד (חיוג 100) והמבצעים.
הצעת הייעול שלי הושלכה לפח (קלסר עבה מאוד ומפורט), אולם כיוון שהעתק ההצעה העברתי לוועדה להצעות יעול הכפופה למפכ"ל (כי ידעתי מה יקרה.....), ההצעה הועברה לעיון למדען המשטרה, שהגיע לבקר אותי, לראות מי כתב כזה דבר חדשני, ונתן לי במתנה מחשב "אמסטראד" (8024- שזה אומר בלי הרדיסק) עם מעבד תמלילים "וורדסטאר" הראשון בעברית, ומאותו רגע מסמכי המבצעים הודפסו במחשב ובמקום לשמור מליון עותקי נייר בקלסירים, נשמר הכל על דיסקטים בנפח עצום של - 175 KB.......

הצעת הייעול שלי יצאה לפועל ב-1990 כשהמוקד היה יחידת המשטרה המבצעית הראשונה בארץ הממוחשבת, ולי כבר היו במשרד שני מחשבים חדישים עם הרדיסק בנפח שלא היה כמותו מעולם של 40 מגה (לא טעיתי). כמובן שהפעלת המערכת התעכבה חודש כיוון שהפיקוד סרב לתת לי שרת עם חמישה דיסקים של 100 מגה כל אחד, אחד לפעולה (המוקד עבד אז ב-דוס) וארבעה לגיבוי כולל אנטי וירוס מקפי, בטענה שזה יותר מידי (כשהם לא מבינים שום דבר במחשבים) עד שהמטה הארצי הכניע אותם.
המרד"מ (מרכז המבצעים) החל לפעול ממוחשב ב-1991 .

אז גם חקרתי את ההיסטוריה של המוקד החל מהמוקד הראשון (כולל המוקדאי הראשון עמנואל רביוב שהכרתי אותו אישית, וגם אביו היה שוטר במשטרת ישראל המנדטורית) כשמטה המחוז היה ברחוב השחר 6, היום כמדומני מסעדת זיגל או קימל (אני כותב הכל מהזכרון).

משך 30 שנות השירות פעלתי בנושאים רבים וחידשתי בתחילה יחד עם אחרים ואחר כך לבדי, פעילויות ונושאים רבים שלא היו קודם, אני יודע שבחקירות עומק ובפעילויות ללא פשרות הרגזתי הרבה קצינים שרצו מה שקראנו "שקט תעשייתי".

משך 30 שנות שירות ניסו כל מיני אנשים קטנים לפטר אותי שלוש פעמים (בעת מרד השוטרים ועוד בגלל עקשנות לחקור מקרים שלא היו נוחים לכל מיני פונקציות) אולם כיוון שהכל היה אצלי מוקפד ביותר, לא היתה לכך שום עילה חוקית, ומי שניסה למרר את חיי, יצא וידו על התחתונה.
אמר לי פעם קצין בכיר מהמטה הארצי: "אי אפשר לפטר אחד כמוך שעשה כל כך הרבה במשטרה, הקים מערכים חדשים שלמים, הביא את המשטרה מדרך חשיבה מימי המנדט לשנות ה-2000, שיש לו 337 פרסים ציונים לשבח, הצעות ייעול ואת "עיטור-השירות של משטרת ישראל".

כעת, אם משטרת-ישראל רוצה בשיתוף פעולה שלי, תצטיידו בכתבן זריז או בציוד הקלטה ובהרבה זמן לשמוע אותי, לגבי חומר שיש לי ואולי אין לכם, נצטרך לקבוע סידור שאבוא איתכם לצלם כי היה לי נסיון רע עם קצינה מתל אביב שכמעט קיבלה ממני חומר שלא הייתי רואה שוב לעולם.
כמו כן, על שנות ה-70 במשטרה כתבתי בזמנו סיפורים , 210 סיפורים נבחרים על חקירות מיוחדות ואירועים בקובץ שנקרא :"שוטרים וגנבים" על מקרים אמיתיים עם שמות בדויים. מחלקת ההיסטוריה קיבלה ממני תמונות, אותן לא ראיתי עד היום......
_____________________________________
מאיר שפירא - מורה דרך

חוקר את כרתים מ-1990
מדריך I.A.T.M. באירופה
מנהל פורום טיולים לכרתים בעברית
www.agenda.co.il/686

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #8  
ישן 17-02-2009, 20:55
  .ישראלה היפהפיה .ישראלה היפהפיה אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 07.07.06
הודעות: 15,705
היה כדאי לעגן את האשכול הזה והחיות את מחלקת ההסטוריה במשטרה ולו בכדי לזכות בבקורך :)
בתגובה להודעה מספר 7 שנכתבה על ידי שפירא-מאיר שמתחילה ב "יותר מידי שנים היתה הזנחה בנושא ההיסטוריה במשטרה"

האם חלק מן החומר שאספת, ערכת וכתבת - יצא בפרסומים אזרחיים?

הופתעתי לשמוע כי ספורו של 'קזבלן' מבוסס על דמות אמיתית. האומנם 'בעל לב זהב' או פושע ככל הפושעים?

מתי הספקת לצבור את שאתה יודע בכל האמור לידיעת הארץ בכלל ולרכבת העמק בפרט?

ואיך אפשר בלי? 'משטרת הרכבות המנדטורית' PPRD - ההיה גוף משטרתי שכזה או שמא מדובר היה בלוויי רכבות מיליציוני ע"י נוטרים מחשש עינא בישא של הכנופיות בתחילה והמחתרות בהמשך? מהרשת ניתן להבין כי נעשה גיוס נוטרים רבים ב1936 http://web.macam.ac.il/~ltami/adib/k4.htm אך לא הגיוני כי אותו כח המשיך לשמור על הרכבות הבריטיות גם כאשר האיום הפך להיות איום יהודי. או שכן?

ושוב - ברוך בואך!

נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 17-02-2009 בשעה 22:25.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 18-02-2009, 00:36
  שפירא-מאיר שפירא-מאיר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.06
הודעות: 56
לישראלה
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "היה כדאי לעגן את האשכול הזה והחיות את מחלקת ההסטוריה במשטרה ולו בכדי לזכות בבקורך :)"

חלק קטן מהסיפורים יצאו לאור משך כשנתיים בחוברת על המשטרה שהוציא גוף אזרחי, ירחון בשם "מאה- חדשות המשטרה" (לא זה הקיים היום).
החברה נסגרה אחרי שהופיע סיפור שלי על פרשיה רעה מאוד של אנשים מסויימים.
ככלל, הסיפורים הללו לא הופיעו בשום מקום אלא הם כתובים אצלי, וכן יש לי אוסף של מאות קטעי עיתונות עלי, ועוד מסמכים, ובכלל, הרגזתי הרבה אנשים שחיפשו רק שקט תעשייתי, או שהם היו מימשו את המשפט שהיה מפורסם בזמני:"כשאנשים קטנים מטילים צל ארוך, סימן שהשמש שוקעת" - תחשבו על זה כמו שאמר ז'וז'ו חלאסטרה.
אגב ז'וז'ו, פגשתי לפני שנה בטבריה את ז'וז'ו נידם האיש שעסק בהחלפת נשק תמורת סמים עם מחבלים ונעצר על ידי עם עוד שוטרים אחרי שקיבלתי ידיעות עליו, ולפני שנה ראיתי אותו באיזה עיסוק עלוב בטבריה, ורק אז הבנתי שעברו מאז הסיפור עם 16 שקי החשיש "זחלאווי", שהוא כבר השתחרר מהכלא, ולא עזר לו שהוא טען שהוא גיבור ישראל כי הוא לקח מהם סמים ונתן לנו (נתן, נתפס איתם) רק שכח שהתמורה היתה כלי נשק שהוא מסר למחבלים, נשק שגנב ממחנות צהל בצפון.

חיים דהן עדיין חי למיטב ידיעתי. פגשתי בו לפני שנים רבות כשהתגורר בבת ים והתלונן בפני שגנבו לו את הטאסות מהמוסטנג, "תראה" - אמר לי " כבר אין כבוד".
לא עניתי לו כיוון שהוא בסך הכל לא בעל הילה חיובית כמו בסרט אלא "רבטיס" כמו כל היתר אז ביפו, מאלו שהציקו לאנשים טובים כמו אלגרה, וסמי הגבוה ואחרים (איפה איפה מנחם תלמי וסיפורים יפואיים).
היום בית הזונות שלו הפך לבית כנסת ברחוב רוסלאן קרוב לצומת עם רחוב 4 (היום רחוב יפת).
אם תקראו היטב את מילות השיר הן לא מחמיאות לו בכלל ויש עוד שיר לא מוכר עליו שם זה יותר גרוע, והשיר האכזרי ביותר הוא דווקא די חדש של סבלימינאל.

המחקר שלי על רכבת העמק הוא בן 12 שנה מ-1996 , אבל גם לפני כן משך שנים התעניינתי בנושא, ובכלל אני אוהב לחקור ולצבור מידע (אני חוקר את כרתים למשל, זו השנה ה-20 עם מידעים מדהימים בכל מיני נושאים, והספר השני שלי על כרתים "שפירא מטייל בכרתים" מחזיק 1847 עמודים עם 11.566 תמונות 203 מסלולי טיול וכו).
גם היום למרות המחקר על כרתים ורכבת העמק, מחקרים שממשיכים כל העת וחומר מגיע אלי לפעמים בטיפות ולפעמים יותר, ואני חוקר בעוד נושאים השייכים לידיעת הארץ (כמו התשובה לשאלה:"כמה שמות באנדרטת מצודת-כח?" 28? לא 29) אני בשלבי סיור של מחקר:"התנ"ך כתוב בעברית שכל אחד מבין" עם כל מיני גילויים שחילוני מהשורה לא חולם עליהם בכלל, כולל העובדה שעשרת הדיברות שניתנו לעם ישראל הם לא אלו שמספרים לכם.
וכו וכו

איך עושים זאת?
סבא שלי אמר פעם :"מי שעושה הרבה יש לו זמן לעשות עוד, ומי שלא עושה דבר אין לו זמן לכלום".
עובדה.

לגבי פלסטיין פוליס רילווי דיפרטמנט, לא מדובר במשטרת רכבות למרות השם, אלא כמו שאמרת מדובר ביחידה שנקראה בעברית "משמר הרכבת" כמו שהיה "משמר הגדר" לגבול הצפון (זאת חקרתי בעת המחקר שלי על 55 מבצרי הטיגארט בארץ) ואלו היו בסך הכל גפירים ששמרו על הרכבת ובעיקר בפילבוקסים וסתם לאורך המסילה או בטרולי שנסעה על המסילה לפני הרכבת.
למחקרים הללו בענין הרכבת יש לי את העותק של האוסף הענק של דר' אבייתר רייטר של רכבות ותחבורה ציבורית מסוף המאה ה-19 ועד היום.

פרטים על יחידות הנוטרים יש בספר על תולדות השוטר העברי בתקופת המנדט. אגב אחד העדים שלי שמסר לי מידע בנושא רכבת העמק היה בשנות השלושים פרש של "היחידה המעולה" אלו פרשים גאפירים, הוא חי עד היום, ומקבל פנסיה של 6 ליש"ט עבור פתיעה שלו מ-1939 .
במחקר שלי על רכבת העמק 679 מקורות (שאשתי לא תישמע, אבל קניתי 213 ספרים שיש בהם משהו על רכבת העמק, והסוחרים לספרים משומשים טוענים שרוקנתי את השוק.....).
אגב המחקר לא מתיימר להקיף הכל למרות שאני נוגע בהכל, אבל הוא נקרא:"רכבת-העמק - תחנות וסיפורים", אז אם אתם יושעים 2-3-4-5-6 סיפורים על רכבת העמק, במחקר שלי יש עד כה 665 סיפורים, ואם דובר על 8-17-22 תחנות, אצלי יש לרכבת העמק בסך הכל 48 תחנות.
והסיפורים מקסימים כמו: איך גרמה רכבת העמק לטרומפלדור להפסיק לחרוש, איך ילדה סבתא של מאיר שלו את דודו איתמר שהיה אחר כך ממקימי חניתה, איך הדהירו השומרים את הרכבת לעפולה כי האשה שליוו עומדת ללדת רק שהם שכחו אותה בתחנה, איך גרם הרצפלד לשיר "שורו - הביטו - וראו " להיות שיר העליות על הקרקע בעליה לבית-יוסף (למרות שהשיר נכתב על ידי חן לעליה לתל-עמל) ועם השיר הוא עצר את הרכבת והודיע לקונדוקטור שפה זו תחנה חדשה, ועוד המון כולל סיפור שקיבלתי מאשה (אחרי חצי שנה שרצתי אחריה) בכתב ידה, הסיפור איך היא נולדה ברכבת העמק.....

ואני יכול להמשיך ולכתוב כך כל הלילה.....
_____________________________________
מאיר שפירא - מורה דרך

חוקר את כרתים מ-1990
מדריך I.A.T.M. באירופה
מנהל פורום טיולים לכרתים בעברית
www.agenda.co.il/686

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #11  
ישן 18-02-2009, 11:20
  שפירא-מאיר שפירא-מאיר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.06
הודעות: 56
יש לי הפתעה בשבילך
בתגובה להודעה מספר 10 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "...אז תמשיך ותכתוב :)"

בעיקבות משכורת חודש מאי 1976 שבו קיבלנו משכורת של כמדומני 45 לירות אחרי שהורידו לנו רטרואקטיבית הטבות שונות, הקימה אשתי את "ועד נשות השוטרים", שהחל לפעול במרץ, אולם עם הקמת "איגוד שוטרי משטרת ישראל" (אני מחזיק בסמל האיגוד עד היום) שאני הייתי מזכירו, הן הורידו מהלך, ונכון שהיו הפגנות של נשים ששוטרים נשלחו לפזר את ההפגנות וכמובן שלא עשו דבר.

אולם אחרי שהכנסת הוציאה מהחוק את איגוד השוטרים, הקימה אשתי את "ארגון נשות השוטרים והסוהרים" שצברה תאוצה עד שסיכסוכים פנימיים של קנאות קטנונית הביאו לפרישתה של אשתי מהארגון.

היה אפילו תרחיש שלקראת הבחירות חשבתי על הקמת התנועה למען השוטר ואם היו מצביעים עבורי היו לי לפחות שני מנדטים, אולם משיחות עם שוטרים התברר לי כי לא איכפת להם שלא יהיה מי שידבר עבורם בכנסת, וכל אחד ימשיך להצביע עבור המפלגה שלו, ומשכתי את ידי מהרעיון.
_____________________________________
מאיר שפירא - מורה דרך

חוקר את כרתים מ-1990
מדריך I.A.T.M. באירופה
מנהל פורום טיולים לכרתים בעברית
www.agenda.co.il/686

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #19  
ישן 18-02-2009, 11:24
  שפירא-מאיר שפירא-מאיר אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 23.10.06
הודעות: 56
לגבי מעוכב
בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי .ישראלה היפהפיה שמתחילה ב "ובלשון השוטרים - רצית לומר לו כי 'הוא מעוכב'"

בזמנו לקראת "עיברות" החוק הבריטי (פח"פ-1936) ב-1977 העליתי את הסוגיה שלא תמיד אני רוצה לבצע מעצר כיוון שאם אני מודיע למישהו שהוא עצור, אז גם אם יש נסיבות חדשות, אני לא יכול לשחררו כיוון שבחוק כתוב שמי שנעצר חייבים להביאו בהקדם לתחנה בפני קצין.

ומכיוון שכל פעולה של שוטר מול אזרחים חייבת להיות מתועדת בכתב (פעולות סטטוטוריות) ולכן הצעתי לחברים לקחת טופס דיווח על מעצר ולמחוק את המילה מעצר ולכתוב עיכוב.

אין בעיה, הצבתי את "פרש" במועדפים בספריית פורומים.
_____________________________________
מאיר שפירא - מורה דרך

חוקר את כרתים מ-1990
מדריך I.A.T.M. באירופה
מנהל פורום טיולים לכרתים בעברית
www.agenda.co.il/686


נערך לאחרונה ע"י שפירא-מאיר בתאריך 18-02-2009 בשעה 11:25. סיבה: תוספת
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 03:26

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר