06-09-2009, 14:31
|
|
|
|
חבר מתאריך: 03.11.02
הודעות: 21,199
|
|
פאייה פירות ים.
כן, שוב פעם רעבים, שוב פעם עצלנים, ושוב פעם אין חשק לצאת לאכול או להזמין.
הפעם צדה את עיני במקפיא שקית קוקטיל פירות ים. מדובר בשקית המכילה שרימפס, קלאמרי וצדפות, מנוקים וחלוטים.
מפאת העובדה שקיץ וחם, החלטנו לא ללכת לכיוון של מרק אלא למשהו קליל יותר, פאייה.
רכיבים:
1 שקית קוקטיל פירות ים קפוא 500 גר'.
1 בצל סגול גדול קצוץ דק
1 כוס אפונה.
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
1 קישוא חתוך לרצועות
4 קוביות שום קפוא
3 קוביות פטרוזיליה קפואה
1.5 כוסות אורז (אני השתמשתי באורז עגול)
4 כוסות ציר דגים (אני עצלן, ולכן הכנתי ציר דגים מאבקת דאשי)
2-3 חוטי זעפרן
פטרוזיליה טריה קצוצה
הכנה:
להפשיר את פירות הים. הכי טוב להפשיר במקרר, אצלי גם לאחר לילה במקרר פירות הים נשארו קפואים במקצת. זירזתי את ההפשרה ע"י ריקון תכולת השקית למסננת והעברת זרם מים קרים דרכה. דקה - שתיים ופירות הים הופשרו כהלכה.
בסיר שטוח לאדות את הבצל עם שמן זית, להוסיף את קוביות הטיבול ורצועות הגמבה.
לאחר שהגמבה התחילה להתרכך, להוסיף את רצועות הקישוא, האפונה האורז וציר הדגים.
להוסיף את הזעפרן לאחר שהושרה במעט מים חמים, יחד עם המים.
לתבל במלח ופילפל שחור (אני השתמשתי ב-4 עונות).
לבשל עד שהנוזלים כמעט ונספגו לחלוטין, להוסיף את פירות הים ולבשל על אש נמוכה עוד 5 דקות.
לערום על הצלחת, להוסיף פטרוזיליה קצוצה ולאכול
נערך לאחרונה ע"י stoned בתאריך 06-09-2009 בשעה 14:37.
|