14-02-2009, 21:07
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
|
|
לא הייתי באף אחד מהתפקידים הנ"ל, אבל חברים שלי היו.
קצין שלישות: התעסקות בניהול כוח אדם וכד'. עם הפרופיל שלך רוב הסיכויים שתתחיל כשליש גדודי. הרבה עבודת ניירת אבל גם השפעה בכל מה שקשור לאנשים, שיבוצים, תנאי שירות וכיו"ב.
קצין ארגון רפואה: דומה קצת לשליש וקצין לוגיסטיקה, אבל מתעסק רק בכל הקשור למערך הרפואה ביחידה - מעקב אחרי מלאי תרופות, כוח אדם רפואי וקורסים עבור הנ"ל וכו'.
קצין חימוש: מסלול הכשרה שכולל גם קורס מכונאי רכב/רק"מ כלשהו, ובתור תפקיד ראשון כנראה תהיה מפקד מחלקת חימוש גדודית או משהו דומה. הבעיה העיקרית - מחלקת החימוש כוללת גם אנשי קבע שלא ממש ישימו על סג"מ בן 19.
קצין תיקשוב: נחשב לתפקיד יחסית יוקרתי ונדמה לי שיש לו או לפחות היה לו סוג של גיבושון וכן דרישות השכלה מסויימות (4 או 5 יחידות מתמטיקה) במסגרתו אתה מתעסק במערכות תקשוב (קשר, מחשבים וכו') שונות ומפקד על חיילי מחלקת התקשוב (קשרים ואלחוטנים בעיקר, שהם בדרך כלל אוכלוסיה שלא עושה בעיות מיוחדות)
קצין לוגיסטיקה: התפקיד הראשון שלך יהיה כנראה כקצין לוגיסטיקה גדודי. אחראי על כל הקשור לציוד, רכב, מזון וכן פיקוד על האנשים שמתעסקים בזה - אוכלוסיה יחסית מעצבנת של אפסנאים, נהגים וטבחים (ואנשי קבע מהנ"ל, שזכו לתדמית שלילית במיוחד). מכל קציני המטה, קצין הלוגיסטיקה הוא גם היחיד שמסוגל להתקדם ולהיות מ"פ פלוגת המפקדה.