במקור נכתב על ידי -TsAcHi -
ברגע שתקום פה מדינה פלשתינית לצידנו נראה אחרת לגמרי בעיני העולם לא עוד השמצות באו"ם , מחאות באירופה , לחצים מצד ארה"ב ואפילו סנקציות כלכליות (שמדינות הפעילו עלינו בעבר) וכו'.
המדינה הפלשתינית שתקום תעמוד בזכות עצמה ואנחנו נרויח מכך המון. תנו לי לפרט:
1. לא נצטרך לשלוח עשרות טונות בשבוע של ציוד רפואי ואוכל יקר . למה נראה לך? הם ימשיכו להתלונן כמו היום, ואנו נצטרך לעשות עשרות "מחוות הומניטריות"
2. לא נצטרך לממן להם חשמל ודלק יקרי ערך. כנ"ל.
3. הגירה אולי אף מסיבית של ערביי ישראל מערינו למדינה הפלשתינית ובכך יותר רוב יהודי אצלנו. למה שהם יעשו זאת? טוב להם עם הביטוח הלאומי שלנו והממשל שלנו.
4. נוכל להגיע להסדר עם המדינה הפלשתינית על הבעיה הבדואית ברחבי הנגב ולהעביר אליהם את רובם. אל תחייה באשליות.
5. יותר תיירות אצלנו. פחות תיירים יחרימו אותנו והכי חשוב פחות תיירים יפחדו להגיע לפה ובכך ניצור פריחה כלכלית ותמיכה בין לאומית אצלנו. כי אפשר לסמוך עליהם שלא ירצו עוד שטח, נכון?
6 ברגע שארגון טרור או במקרה היותר חמור הצבא הפלשתיני יפעלו כנגדנו (קסאמים , פיגועים , מקרי נק"ל וכו') נקבל לגיטמציה מלאה מהעולם ומהממשלה שלנו ושל ארה"ב לפעול בכל הכוח כנגדם. כמובן. כי אחרי ההתנתקות, קיבלנו המון לגיטימציה להגן על עצמנו, נכון?
כי הם יהיו מדינה ריבונית שאחראית למעשיה , לא נצטרך להתחשב באוכלוסיה אזרחית כמו היום ונוכל לפעול ביד קשה ומסיבית יותר.. כנ"ל.
7. פחות מקרי טרור , פחות פריצות לבתים וגניבות רכב , אונס , דריסות טרקטורים וכו' בשטח ישראל. למה? הם ימשיכו בתוכניתם להשיג שליטה על כל ארץ ישראל.
8. המדינה הפלשתינית תתקבל בברכה בעיני העולם , תהייה חברה בא"ום תקבל תמלוגים , תיירות , יחסים עם מדינות המערב ותמיכה ובכך גם המדינה הפלשתינית שתקום תרצה להראות לעולם שיחסייה עם ישראל טובים ותפעל כנגד הטרור בשטחה שעלול להזיק לכל היחס החם והתמלוגים שהיא תקבל. . וברגע ש ארוע טרור ייצא משטחה זה יתקבל בזעם בעיני העולם והעולם ייראה את המדינה הפלשיתנית כאחראית לכך. בעצם העולם ייצור לחץ גדול מצד מדינות העולם שפלשתינים יטפלו בטרור והם גם ייקבלו כלים לכך. כן, אבל מה ימנע מהם לשסות בנו אירגוני טרור שהם "כביכול" לא שולטים עליהם? להזכירך את סוריה, שהיא מדינה ומממנת אירגון טרור יחד עם איראן והעולם מחבק אותן.
9.הפגנות ומחאות על רעב , כיבוש וכו' .כבר לא יהייה אותו אפקט בתקשורת. לא, ערבי רעב תמיד מצטלם טוב. לעומת זאת, ליהודי שחוט יש פחות רייטינג.
10. העם הפלשתיני והציבור הערבי פחות יתמוך בטרור. קישקוש
תבינו , יש שני מיליון פלשתינים בארץ מבעד לקו הירוק ומיליון ערבי ישראל בשטח ישראל ועשרות אלפי בדואים אי אפשר להמשיך ככה! עדיף שהם יהיו בצד אחד ואנחנו בצד אחר מאשר המצב האבסדורי הזה כרגע. 60 שנה והמצב לא ישתפר אז איזה פתרון עוד יש? לזרוק אותם לים?! לא, אבל פיתרון צריך לבוא גם על חשבון ירדן.
גם אם ביבי בסדר המפלגה הימנית קיצונית שלו (לכוד) עלולה להביא אותנו לחרם (הליכוד? קיצוני?!) , נזיפות וסנקציות בין לאומיות בעיני העולם , מדינה פלשתינית לא תקום , ניתוק יחסים בין לאומים , חרם בקרב המדינות הערביות שאיתם אנחנו כרגע ביחסים טובים (מצרים , ירדן ואף סעודיה הטיבה את יחסיה עימנו...)
וגם- עם הממשל הדמוקרטי המתון של אובמה והממשל הימני שיקום פה היחסים עם ארה"ב עלולים להיפגע. כי זה פשוט לא יילך ביחד.
ולמי שרוצה לדעת אני ממש לא בשמאל . אני פשוט מציאותי ולא רואה את העולם בשחור או לבן צר לי לאכזב אותך, אתה שמאל..
|