18-01-2009, 03:33
|
|
|
חבר מתאריך: 13.12.07
|
|
מסכן הבנאדם...
אנשים!
לא שמנו לב מה עשינו כאן!
בא מישהו, שלא כותב כאן בדרך כלל, כותב משהו מהלב (אחרת איך היה יוצא לו כזה ארוך) בקיצור שופך את כל מה שיש לו כאן בפורום ואנחנו במקום: לעודד אותו, לעזור לו ולייעץ לו הפכנו את זה לדיון של "האם הומו יכול להשתנות", הלכנו רחוק מהנושא והאמת גם השארנו את ערן קצת מאחור.
אנחנו רוצים שאנשים ימשיכו לכתוב כאן! ולדעתי כדאי שנתייחס בפעם הבאה קצת יותר ברוך לאנשים שכותבים כאן, על אחת כמה וכמה לאנשים שכותבים כאן בפעם הראשונה! על אחת כמה וכמה שמדובר במצב עדין כמו של ערן ... קחו זאת לתשומת ליבכם
אז, ערן היקר -
קודם כל - ברוך הבא לפורומים של "פרש". כמו שאתה רואה כאן אנחנו במטרה לדבר על הכל מהכל..
בכל אופן, באשר למועלה במכתבך.
אין ספק כי אתה נמצא במצב רגשי לא נעים. מתעוררים אצלך הרבה סימני שאלה, אינך יודע בוודאות מי אתה ולאן אתה מכוון ונראה שקצת הלכת לאיבוד בים של רגשות. ברור שזה מצב דיי מיוחד, מצד אחד, אך שכיח בקרב בני נוער ומתבגרים מצד שני.
במכתבך אתה מספר על הופעת מישהו בחייך שאותו כולם אוהבים. מישהו שהוא מה שנהוג לכנות בימים אלו "אמן פיתוי" או במילים אחרת אחד שיודע להסתדר בחברה על אף היותו בעל עבר מפוקפק, כלשונך, מתנהג "בלי חשבון" וכל שאר החסרונות שציינת.
חשוב לזכור שרגש זה דבר הרבה יותר מורכב מאשר נוכל להגדיר אותו כ"אהבה", "שנאה", "פחד" וכן הלאה. הרבה פעמים רגש הוא מעין ערבוב של המון רגשות אחרים.
נתחיל עם זה שלדעתי אתה דיי מקנא בו. הטענה הזו מורכבת בעיקר בזכות העובדה שאתה מקפיד להדגיש את חסרונותיו. כמו שאתה ודאי יודע כשמואהבים קשה מאוד לשים לב לפגמים אצל בן הזוג (לפחות בהתחלה). זה לא שאנחנו לא שמים לב אליהם אלא יותר מתעלמים מהם ומובן לכולם שלא כך הדבר אצלך. לא רק שאתה מודע לפגמים שלו אתה גם פוסל אותו בעקבותם. יתכן מאוד כי היית רוצה גם אתה להיות אחד כזה שהוא תמיד במרכז העניינים, שכולם מתעניינים בו, חושבים שהוא יפה ויזואלית ולא מוותרים עליו על אף היותו בעל קשת רחבה מאוד של חסרונות בולטים.
בנוסף, אפשר לראות בבירור שאתה דיי מעריץ אותו. מכוון שקנאה והערצה הן תכונות שהולכות יחד, עושה רושם שאתה מעריץ אותו על עצם היותו אדם מוכשר. בין אם מדובר בתכונות נרכשות כגון: יכולת ניטור עצמי גבוהה - היכולת להסתדר בחברה ולתקשר עם כולם ובין אם מדובר בתכונות שאינן נרכשות כגון מראה ויזואלי.
אפשר גם לראות שפרט למשיכה שללא ספק יש לך אליו, אתם גם חברים טובים. אתם נוהגים לבלות שעות רבות ביחד, "מתחילים ביחד עם בחורות" , "נוסעים ביחד במכונית" וכד'... כלומר, גם הוא מוצא בך עניין כלשהו ונהנה בחברתך אחת היה בוחר לבלות את זמנו הפנוי בחברת אנשים אחרים המעוניים בקרבתו - וכמו שציינת יש לא מעט כאלו.
כל הרגשות הללו יוצרים איזושהי הרגשה משונה וע"כ צפות אצלך שאלות רבות כמו "האם כל הרגשות הללו הן למעשה אהבה כלפי אותו אדם?"
קודם כל, חשוב שתדע, כי מקובל להתייחס לבני 12 עד 18 כאשר מדברים על גיל ההתבגרות. יחד עם זאת, רבים וטובים "מורחים" תופעות הקשורות לגיל ההתבגרות כמו למשל בילבול מיני ומרד גיל הנעורים גם בגילאים מאוחרים יותר (אפילו 25!)
ולכן אנו נתייחס לכל ה"באלגן" שאתה מתאר אצלך כמשהו טבעי אשר עובר על כל נער מתבגר (וזה קורה גם בגילאי 20+).
באשר לשאלותך:
ציטוט:
איך אני יודע שאני אכן גיי? אני לא נמשך לאף גבר אחר מלבדו.
|
טבעי. אספר לך כך, אין אדם אשר הוא 100% סטרייט ואין אדם אשר הוא 100% גיי. משיכה מינית היא מעין קשת רחבה שבה כל אחד ממוקם באיזור שונה. על-כן אין להדביק תוויות של "גיי", "סטרייט", "הומו", "פדופיל". נוסף על כך - המיקום ב"קשת" הזו עשוי להשתנות בהתאם לתקופות בחיים, תחושות, רגשות וכן הלאה. משיכה מינית היא אכן דבר שמשתנה ולחלוטין אינו סטטי. אין אנו יודעים בבירור כיצד "להמיר" אדם הממוקם באיזור זה של הקשת לאיזור אחר אך רוח הדברים אצל רוב הפסיכולוגיים והמטפלים היא לא להלחם בזה ולקבל זאת באהבה.
אוסיף ואומר כי בילבול מיני הוא עניין שכיח בקרב המתבגרים ויתכן שכאשר תמצא את רגשותך אליו ותבין בדיוק היכן הם עומדים יתכן כי תשים לב שאינך נמשך אליו וכי אתה מרגיש אליו רגש אחר כגון הערצה, קנאה וכן הלאה.
ציטוט:
איך אני בכלל יודע שאני מאוהב בו? אולי אני סתם חושק בו?
|
יתכן. שוב , יתכן גם שמדובר בעומס רגשי כפי שציינתי למעלה. כידוע לך אין הגדרה לאהבה אך יש לאהבה סימפטומים כפי שציינת כמו געגועים, קנאה כאשר בן הזוג מבלה עם מישהו/מישהי אחר/ת. דפיקות לב/פרפרים בבטן הן לא סימפטומים לאהבה אלא יותר סימפטומים לסערת הורמונים בדם.
ציטוט:
אולי אני מאוהב בו בגלל שאין לי סיכוי?
|
יתכן, הרבה פעמים אנחנו רוצים דברים שאנחנו לא יכולים להשיג. יתכן שכאשר תעבור טיפול בצורה של "דמיון מודרך" ותתעסק ב"מה יקרה אם א' יגיד לך כן ותיהיו ביחד" יתכן שכבר לא תרגיש אליו את אותן הרגשות.
לסיכום,
החוויות שאתה מתאר כאן הן דיי שחיכות. במיוחד אצל בני נוער גאים אשר מתאהבים בסטרייטים. לא הייתי ממליץ לך להדביק על עצמך את התווית של "גיי" אלא להבין שיש לך משיכה מסויימת ל-א' שיתכן ותתגבש למשיכה לבנים ויתכן ותעלם עם הזמן. כמה זמן? איש אינו יכול להגיד לך. זה יכול לקחת יום,יומיים,חודשים,שנים וכן הלאה. מה שבטוח שרוב המתבגרים עוברים את השלב של הבלבול המיני תוך זמן יחסית קצר.
גם אם תחליט לבסופו של דבר שאתה גיי, דע לך שהיום מקבלים הומוסקסואלים באופן מלא בחברה וכי אנשים אלו פעילים, תורמים ואפילו מודל לחיקוי (שים לב לאופנת הביגוד למשל המנסה לחכות את לבושם).
אני מאחל לך המון הצלחה במי שתבחר שאתה ושהכל יסתדר בסופו של דבר. אם יש לך עוד שאלות אנחנו כאן. אני ממליץ לך גם להכנס לאתר "איגי" שהוא האתר של אגודת הנוער הגאה שם יוכלו לתת לך הכוונה נוספת.
בברכה,
יוני ב.
עו"ס