03-02-2009, 13:53
|
|
|
|
חבר מתאריך: 07.08.05
|
|
מהו סגנון הכתיבה שלכם?
חשבתי שאם כל אחד יפרט איך הוא אוהב לכתוב, מהן הטכניקות בהן הוא משתמש ואיזה רעיונות הוא בדר"כ מנסה להעביר, זה יקל על הקוראים את היצירות לכוון לדעתו של היוצר, ואולי גם כדי להכיר את היוצר יותר טוב, דרך הדברים שהוא כותב.
אז מהו הסגנון שלכם? הרעיונות? הטכניקות?
המוקד של הדברים שאני כותב הוא הרגש,ובעזרת מטאפורות אני משתדל ליצור תמונה רגשית חזקה וחיה כמה שיותר, כך שהקורא ממש ירגיש את מה שהדמות מרגישה כשהוא קורא את הסיפור.
הטכניקות שבהן אני מעביר זאת הן, כאמור, בעיקר מטאפורות שמתארות כל שלב בתחושה של הדמויות. טכניקה אחרת שאני אוהב קשורה לרעיונות שאני מנסה להעביר. בדר"כ אני מעביר מסר לגבי האופן שבו האדם תופס את העולם, ואיך הוא מסוגל (או מנסה) לעצב את חייו על פי התפיסה הזאת. בדר"כ העולם שבמחשבה יהיה אמיתי ומלא אושר עבור הדמות, מכיוון שיש לאדם מעט מאוד שליטה על מה שקורה בעולם הממשי. אני מתעסק עכשיו הרבה עם האסקפיזם על סוגיו השונים, וזה מגיע בסופו של דבר גם לדברים שאני כותב.
אחת הטכניקות שאני אוהב להשתמש בהן כדי להעביר את הרעיונות האלה היא ההשוואה. אני אתאר (שוב, לרוב באמצעות מטאפורות) את העולם שבחוץ, או דמות או סצינה מסוימת, בעזרת תיאור מפורט יחסית של צבעים או אירועים, ומאוחר יותר בסיפור אני אשתמש באותם דימויים כדי לתאר את מושא ההשוואה. אם רוצים לדעת איזו השוואה אני עורך, או לחדד את ההשוואה הקיימת, כדאי להתמקד בדימויים השונים ובחזרתם לאורך הסיפור.
וסתם כמה תכונות שאני מגלה בעצמי בנוגע לכתיבה: קודם כל, גיליתי כבר מזמן כמה מעט שליטה יש לי על הכתיבה והסגנון שלי, ומזמן למדתי שלא כדאי להתערב בזה וללכת עם הזרם. בנוסף, שמתי לב שאני אוהב מאוד לכתוב מנקודת מבט נשית או לספר סיפור על גיבורה ולא על גיבור (אין לי מושג למה, ואני לא מאמין בניתוחים פרוידיאניים), ואני אוהב במיוחד לתאר רגשות שלילים: יאוש, אבל ודיכאון.
אבל אלו רק הסטיות שלי...
אז תשתפו אותנו בסגנון, ברעיונות ובשיטות בהן אתם משתמשים, אם אתם רוצים בכך.
המשך יום מוצלח ופורה!