בתגובה להודעה מספר 18 שנכתבה על ידי ilanb שמתחילה ב "כשממשלת ישראל סו"ס מקבלת שכל..."
ישראל הרשמית אולי, "בכירי מערכת הביטחון" העלומים ממש לא. עוד באותו יום רוני דניאל דיווח על התקיפה בצורה שבין השורות היה אפשר להבין מי עומד מאחוריה (ובכלל, ממתי מדווחים על כל פיצוץ בסוריה?). רוני דניאל ושאר הכתבים הצבאים למיטב ידיעתי עדיין לא משתתפים בישיבות מטכ"ל, לכן אפשר רק להסיק שאנשים במערכת הזינו אותם בצורה אקטיבית, ויתכן מאוד שזה נעשה מתוך כוונה לשלוח את המסר בערוצים לא רשמיים.
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
חבר מתאריך: 16.02.04
זה באמת לא צודק. הנה הקרדיט.
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי טל ענבר שמתחילה ב ""ידיד הפורום" מסיאטל מייבב על שלא נותנים לו קרדיט..."
"מקורות בישראל טוענים כי המידע אודות מחסן התחמושת הועבר באמצעות הבלוגר ריצ'ארד סילברסטיין, אשר עובד עבור המוסד. לדברי מקור פחות-או-יותר-כמעט-בכיר, סילברסטיין ניצל את התדמית האנטי-ישראלית שבנה בעמל רב על מנת לקבל חומרים חשאיים מנציגים סוריים רשמיים, אשר האמינו כי בידיו יהיו חומרים אלה שמורים היטב. מיד לאחר מכן העביר סילברסטיין (ששם הקוד שלו במוסד הוא 'כספיון') את המידע מיד לנציגי יחידת 'גמלא' של המוסד, שהשתמשו בו על מנת להנחות מטוסים ישראליים אל מחסן התחמושת ותכולתו. עד פרסום זה לא התקבלה כל תגובה רשמית בנידון'.
חבר מתאריך: 16.02.04
למה דיבה? כל מילה אמת!
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי 2liviu שמתחילה ב "והדיבה הזדונית הזו פורסמה איפה ?"
הנה, זה מופיע באינטרנט, ומה שכתוב באינטרנט זה בטח נכון!
בקשר לכל הפרסומים אשר באים בזמן האחרון מ"הדוד סם".
אני מרגיש שהוא רוצה לסבך את ישראל במלחמה חדשה באיזור ועל מנת שהוא יוכל להתערב. בכל חוסר הגיון-יש איזה הגיון.
הסורים מכחישים, המורדים מכחישים, היהודים "שותקים" ורק רומזים רמזים בגודל של פיל.
רק אמריקאים מצביעים מי כאן ה"קרימינל".
עד כמה שזכור לי עוד לא היה כדבר הזה מכוון "הבית הלבן"
תפקידנו - זה לארגן להם פגישה
אני רק מנסה להבין מה האינטרס שלהם.
אם הם רוצים 'לצאת נקיים' מול רוסיה, הרי שהם יכולים לעשות את זה באפיקים חשאיים.
אם הם רוצים לצאת נקיים באופן כללי, הרי שהם יכולים פשוט לומר 'זה לא אנחנו' (בהנחה ומישהו יאמין להם).
אם הם רוצים לעשות נזק למדינת ישראל, הרי שהם פוטנציאלית עשו.
מצד שני, לי אשית לא ברור שזה נזק... הרי בכל התקיפות המשמעויות שהיו בסוריה (לא מדבר על תקריות גבול לאחרונה), ישראל לא הודתה בעניין. אז אולי האמריקאים עוזרים לנו שלא לחרוג ממדיניות העמימות ובכל זאת להבהיר באופן די נחרץ מה אנחנו מוכנים (ויכולים) לעשות כדי לשמור על עצמנו?
זה כבר הפך לשיטה, כניראה זה שם המשחק בשכונה שלנו, ישראל מנחיתה מכות מנע על כל מיני מטרות 'איכות' באזור (סוריה,סודן,איראן) באמצעות טכנולוגיה ואמל''ח מתקדמים אבל לא מודה בזה.
ארה''ב רומזת על זה באמצעות אתרי תקשורת שציטטו ''בכירים'', ישראל ''כועסת'' על ארה''ב על ''הנזק התדמיתי'' שהפירסום עשה ואת השאר משלימים גוגל והדמיון.
במקרה הזה לא אתפלא אם גוגל עוד ידווחו שהערך "פופאי טורבו'' הוקלד הרבה מאד, את השאר ישלים הדמיון.
הממשל הסורי שהתחייב שבפעם הבאה שישראל תתקוף היא תחטוף, בניגוד לפעמים הקודמות מהר מאד יצא בדיווח שהאירוע קשור אך ורק לקרבות המקומיים בסוריה.
אם זו לא הרתעה אז מה כן?
לדעתי האישית הדבר ראוי לאשכול חדש בפני עצמו, מה עובר על האמריקאים. ונניח שההדלפה הזו או אלא שיודלפו להבא יגרמו למלחמה, או לתקיפה עם נפגעים בישראל, מה זה החוסר האחריות הזו.
כותב בynet שמדובר בפקידים בפנטגון שרוצים להביך את מדיניות (אם אפשר לקרוא לזה כך) הבית הלבן בסוריה ואת רפיסות תכניותיהם (או חוסר תכניותיהם) של הגנרלים האמריקאים ושלל תירוציהם נגד תקיפה בסוריה ע"י הצבעה על כך שהישראלים תוקפים בקלות בסוריה.
לא תלוש מהמציאות שפקידים בכירים בממשל האמריקאי מביעים את תסכולם על אובמה באמצעות הדלפות כאלו ואחרות שגורמות להתבטאויותיהם של ראשי הצבא האמריקאי להישמע מגוכחות.
דיון נוסף שלדעתי חייב להתעורר בעקבות חוסר האכיפה של ממשל אובמה של הקו האדום (שימוש בנשק כימי בסוריה) הוא משמעות האיומים האמריקאיים על המשטר האיראני, ועד כמה אנחנו יכולים לסמוך עליהם.
"בניתי לי בית ונטעתי לי גן במקום זה שביקש האויב לגרשנו ממנו בניתי את ביתי, כנגד מקום המקדש בניתיו. כדי להעלות על ליבי תמיד את בית מחמדנו החרב...." (ש"י עגנון - חתן פרס נובל)
אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם
לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
בתקופת ברית ורשה והשלטון הקומוניסטי זה נחשב לסוג של ניצחון קטן מבחינתם כל פעם שהיהודים "הפולנים" (מכיוון שרבים מתושבי ישראל מוצאם משם) מביסים את הערבים "הסובייטים" (שקיבלו תמיכה ונשק מהם).
"בניתי לי בית ונטעתי לי גן במקום זה שביקש האויב לגרשנו ממנו בניתי את ביתי, כנגד מקום המקדש בניתיו. כדי להעלות על ליבי תמיד את בית מחמדנו החרב...." (ש"י עגנון - חתן פרס נובל)
אשרי אדם שיכול לתת מבלי לזכור זאת כל הזמן, ולקבל מבלי לשכוח אף פעם
לסלוח לרוצחים - זה תפקידו של האלוהים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי רועי AZ שמתחילה ב "CNN: ישראל הפציצה את מחסן התחמושת בלטקיה"
לדעתי ההדלפה נעשתה על דעת ישראל וברצונה
כי הרי את העניין עצמו של הפצצה ישראל אומרת תמיד שתעשה את זה אם יועבר נשק שובר שיויון
רק שישראל תאמר שהיא עשתה את זה זה גם יראה כהתגרות וגם יותר יחייב את הצד השני להגיב
עכשיו כעיקרון מדליפים כאלה דברים דרך עיתונים זרים רק
שהפעם זה דרך ארה"ב הן בגלל המדיניות של אובמה של שקיפות
ובעיקר כי לדעתי זה תואם את האינטרסים שלנו בגיזרת החיזבללא
היות וקרוב לוודאי שיהיה מתי שהוא עימות ביננו לחיזבללא
כמו שאמרו הרבה השאלה רק מתי
לנו זה הזמן הטוב ביותר מכל הבחינות וסתם דוגמא פשוטה לזה זה עוצמת ההתבטאויות של החיזבללא בזמן האחרון
נערך לאחרונה ע"י פומפיוס בתאריך 21-07-2013 בשעה 18:04.