לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-01-2009, 01:00
  משתמש זכר mottihod mottihod אינו מחובר  

חבר מתאריך: 15.01.09
הפסקת האש-האם באמת הושגו מטרות המלחמה?

לצערי איני מקבל את דעתם של אולמרט וברק שהושגו יעדי המבצע,אני חוזר לכתבתי משלשום "איך לסיים את הלחימה"-ובו הסברתי ששתי מטרות ללחימה: הראשונה יעדים צבאיים על ידי לחימת היחידות-וכאן אכן מכה קשה לחמאס ,אולם המטרה השנייה :מה לומד האוייב מהלחימה ? לא הישגנו !! חד משמעית, בכתבתי אמש "האם יש לשמור על כבוד החמאס?" הפרדתי בין לחימה במדינת אוייב ללחימה בארגון טרור -והמסקנה שאם ארגון הטרור ישרוד(לא צריך לנצח במהלכים צבאיים-רק לשרוד) -הוא יכריז על ניצחון ורוח מוטיבציה תגבר בתוכו .-ולדעתי זה המצב -עד לנקודת הזמן של הפסקת האש החמאס שורד ! ולכן אני צופה שכבר בשעות הקרובות החמאס ייצא בהודעות ניצחון גבורה מול צה"ל-הם שורדים,ההנהגה תצא מהבור ותאמר :יכולנו להם -תיראו איזה נזק עשו היהודים לאזרחי הרצועה-היהודים לא יכלו נגד גיבורי החמאס ולכן הרגו אזרחים" זה יהיה הטיעון של החמאס ויהיה לנו קשה מול זה ! ייתכן שהם יפסיקו את האש בטווח הקרוב(אולי אפילו חמאס עזה אמרו למנהיג מצריים (מתחת לפני השטח) אנחנו מסכימים להפסקת האש-ולכן אפילו יפסיקו בטווח הקרוב-אבל מה יקרה פה ובקרוב?! החמאס (מעצם טיבעו כארגון טרור) יירה רקטה אחת,והיא תיפול בשטח פתוח (ללא ניפגעים לנו) -אז מה? נגיב? ובעוצמה?-אני בטוח שלא ! ואז עוד רקטה מצידם(כרגיל הם יראו את חוסר התגובה שלנו כחולשה) ועוד אחת (אפילו לא חשוב שיש להם מלאי קצר של טילים-מספיק פגיעה אחת מדוייקת שלהם עם ניפגעים אצלנו שהחמאס יקרא לזה "נקמה" על מעשינו בעזה-ואז מה? נגייס שוב מילואים? נכניס את כל הצבא לעזה שוב?-שורה תחתונה החמצנו פה מהלך שיכול להיות מהלך מכונן במזרח התיכון-להכריע סופית ! ארגון טרור גדול !! איזה מסר אדיר זה היה ל"רעים" באיזור?! היינו במצב אידיאלי-שקורה אחת לדור : צה"ל מצויין,יחידות המילואים מגוייסות,רוח העם איתנה,העורף בתוך איזור הלחימה מסכים ומעודד לפעילות הצבאית-אפילו שהוא(העורף) חוטף טילים,העולם החופשי איתנו,אפילו הערבים המתונים איתנו!
החמאס בשיא חולשתו ! הזדמנות כזו-קשה לי לראות חוזרת-ולכן לא השגנו את מטרות המלחמה !!!
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
האשכול נעול

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 19:00

הדף נוצר ב 0.03 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר