18-01-2009, 01:00
|
|
|
חבר מתאריך: 15.01.09
|
|
הפסקת האש-האם באמת הושגו מטרות המלחמה?
לצערי איני מקבל את דעתם של אולמרט וברק שהושגו יעדי המבצע,אני חוזר לכתבתי משלשום "איך לסיים את הלחימה"-ובו הסברתי ששתי מטרות ללחימה: הראשונה יעדים צבאיים על ידי לחימת היחידות-וכאן אכן מכה קשה לחמאס ,אולם המטרה השנייה :מה לומד האוייב מהלחימה ? לא הישגנו !! חד משמעית, בכתבתי אמש "האם יש לשמור על כבוד החמאס?" הפרדתי בין לחימה במדינת אוייב ללחימה בארגון טרור -והמסקנה שאם ארגון הטרור ישרוד(לא צריך לנצח במהלכים צבאיים-רק לשרוד) -הוא יכריז על ניצחון ורוח מוטיבציה תגבר בתוכו .-ולדעתי זה המצב -עד לנקודת הזמן של הפסקת האש החמאס שורד ! ולכן אני צופה שכבר בשעות הקרובות החמאס ייצא בהודעות ניצחון גבורה מול צה"ל-הם שורדים,ההנהגה תצא מהבור ותאמר :יכולנו להם -תיראו איזה נזק עשו היהודים לאזרחי הרצועה-היהודים לא יכלו נגד גיבורי החמאס ולכן הרגו אזרחים" זה יהיה הטיעון של החמאס ויהיה לנו קשה מול זה ! ייתכן שהם יפסיקו את האש בטווח הקרוב(אולי אפילו חמאס עזה אמרו למנהיג מצריים (מתחת לפני השטח) אנחנו מסכימים להפסקת האש-ולכן אפילו יפסיקו בטווח הקרוב-אבל מה יקרה פה ובקרוב?! החמאס (מעצם טיבעו כארגון טרור) יירה רקטה אחת,והיא תיפול בשטח פתוח (ללא ניפגעים לנו) -אז מה? נגיב? ובעוצמה?-אני בטוח שלא ! ואז עוד רקטה מצידם(כרגיל הם יראו את חוסר התגובה שלנו כחולשה) ועוד אחת (אפילו לא חשוב שיש להם מלאי קצר של טילים-מספיק פגיעה אחת מדוייקת שלהם עם ניפגעים אצלנו שהחמאס יקרא לזה "נקמה" על מעשינו בעזה-ואז מה? נגייס שוב מילואים? נכניס את כל הצבא לעזה שוב?-שורה תחתונה החמצנו פה מהלך שיכול להיות מהלך מכונן במזרח התיכון-להכריע סופית ! ארגון טרור גדול !! איזה מסר אדיר זה היה ל"רעים" באיזור?! היינו במצב אידיאלי-שקורה אחת לדור : צה"ל מצויין,יחידות המילואים מגוייסות,רוח העם איתנה,העורף בתוך איזור הלחימה מסכים ומעודד לפעילות הצבאית-אפילו שהוא(העורף) חוטף טילים,העולם החופשי איתנו,אפילו הערבים המתונים איתנו!
החמאס בשיא חולשתו ! הזדמנות כזו-קשה לי לראות חוזרת-ולכן לא השגנו את מטרות המלחמה !!!
|