27-01-2008, 17:10
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
אני משרשר אליך כי מתוך התיחסות לנימוקים שלך אני רוצה לתת התיחסות כללית.
ראשית, הטיעונים שלך בעד הצגת "גרסת הצד שכנגד" הם ראויים לטעמי.
שנית, עצם העובדה שאתה מוכן להפעיל ראיה חושבת ומתורבתת כלפי מייצגי חיזבאללה מלמדת אותי שאתה מוכן לתת לחיזבאללה יחס שאני בשום פנים לא מוכן- במה לדיון.
חיזבאללה הוא לא באמת מפלגה. הגוף הזה הוא גם לא באמת התארגנות עממית של תושבי אזור מסוים אשר חולקים השקפה, ערכים ושאיפות.
חיזבאללה הוא ארגון דתי אשר פועל בתחום הכלכלי, הפוליטי, החברתי והצבאי על מנת להוציא לפועל מהלכים שיקדמו מטרות שמוגדרות על ידי אירן, מדינה בעלת משטר דתי איסלאמי לא סובלני.
בתור שכזה שולל הארגון את עצם קיומה של מדינת ישראל או קיום ריבונות יהודית כלשהי בכלל.
זאת על פי התבטאויות רשמיות גלויות מפי בכירי המשטר האירני וראשי הארגון עצמו.
ניתן להשוות את המצב כאן למצב מול חמאס או ארגון הג'יהאד האיסלמי הפלשתיני (גא"פ). מדובר בגופים אשר לא חוששים לחזור בעקביות על מטרתם האסטרטגית- ביטול הריבונות היהודית בשטח ארץ ישראל, ומזעור הנוכחות היהודית בה.
דוברי ארגונים אלה וראשיהם חוזרים מדי פעם על עקרונותיהם האסטרטגיים (כך על פי הסבריהם) כי לא אצה להם הדרך להיכנס למלחמת הכרעה צבאית מול ישראל עקב ניתוח מפוכח של יחסי הכוחות הצבאיים כיום.
לעומת זאת, הדפ"ן (דרך פעולה נבחרת) שלהם הוא קיום רצף לא אחיד אך לאורך זמן (בהסתכלות של עשרות שנים- אף מנהיג שם לא צוטט בהתחייבות להביא את הניצחון בעצמו ובתקופתו) של פעולות צבאיות בסדרי גודל קטנים נגד אזרחים ישראלים, מטרות אזרחיות וגם מטרות צבאיות ישראליות, מתוך כוונה לערער את המסד עליו בנויה המדינה היהודית-ציונית, ולהביא למצב בו בסופו של דבר ניתן להיכנס למלחמת הכרעה צבאית כאשר הניצחון הערבי מובטח.
לאור זאת, אני מעודד את כולנו להבין כי עם חיזבאללה ודומיו אין על מה לדבר, והדבר שעלינו כן לשאוף להכיר הוא התרבות הערבית הסובבת אותנו, לא את נציגיה הקיצונים.
נא תשומת ליבכם שלמרות הכל, רוב הערבים שסביבנו רינם נלהבים להתאבד עלינו או אפילו להתגייס לשורות הארגוני הצבאיים, ולו גם בתפקידי תומכי-לחימה.
בהיבט של שיוף, עידון, ביסוס או השחזת דעותינו, אני משוכנע שעל ידי שיפור החינוך בתוך ישראל ושיפור היכרותנו עם ההיסטוריה הערבית ותרבותם, נוכל לתת מענה לנושאים אלה.
גם לנאצי לא הייתי נותן כאן במה, למרות שכן השקעתי בלקרוא וללמוד את הנושא.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
נערך לאחרונה ע"י רגב06 בתאריך 27-01-2008 בשעה 17:14.
|