סמל כומתה של המגוייסים מהיישוב במלחה"ע ה2.
מנחושת. (ציחצחתי..)
ניסיתי לחפש ברשת של מה הסמל. לא כ"כ מצאתי.
בקישור הבא מהפורום כאן, הסמל מופיע בתמונה הגדולה. בשורה השניה מלמעלה, שלישי משמאל. http://www.fresh.co.il/vBulletin//s...602&mode=linear.
מישהו יודע יותר על הסמל?
מה שאני יודע, זה רק שהיו שם ארצישראלים בודדים ולא מחלקה שלימה או משהו דומה.
האריה וחד הקרן, והכיתובים הלטיניים "בושה על כל החושב על חולי" (למעלה) ו"אלוהים וימיני" (למטה) הם רכיביו של הסמל של הצבא הבריטי. כלומר למיטב ידיעתי - ואולי אני טועה - זוהי "רק" סיכת כומתה כללית שמקבילה לסיכת "חיל כללי" אצלנו.
השווה כאן לסמלים על כפתורי ירכית ומעיל מימי מלחמת העולם הראשונה, שמצאתי בשיטוטיי. והשווה כאן לערך בוויקיפדיה.
ייתכן, עם אני ממשיך עם האנלוגיה לסמל חיל כללי, שזה מה שענדו טירונים מהיישוב העברי על הכומתה שלהם לפני שהוצבו ביחידותיהם.
חיפשתי ובדקתי קצת.
הבט כאן וגם כאן, דוגמאות לסמלי כומתה דומים שנמכרים באיביי. זהו אכן הסמל שמקבלים מתגייסים חדשים וטירונים לפני שהוצבו ביחידותיהם. שים לב שבהשוואה אליה, בסמל שלך החד-קרן המסכן איבד את הקרן שלו עם השנים.
אז כמו שנכתב כאן, הסמל נחושת באמת היה סיכה כללית מהגיוס, ועכשיו הסיכה האמיתית. חיל ההנדסה המלכותי.
הם התגייסו וחולקו לשתי קבוצות. קבוצה אחת נשלחה לאירופה. ליוון. חלקם נפלו בשבי הגרמני.
סבא שלי היה בקבוצה השנייה שנשלחה (למזלה) למדבר המערבי.
המציאה התורנית הייתה בתוך קופסת גבינה (מותכת?) עתיקה בפני עצמה, עם כלמיני חפצים שלא זיהיתי את כולם.
זו הקופסה
וזה מאחור, תאריך ייצור/תפוגה? סתם ספרות?
סיכת מתגייסים מהיישוב
והיא אפילו ממוספרת מאחור
וגם דיסקיות יש שם
זה הסמל של חיל ההנדסה המלכותי
צ'ונגיות(?) שאני ממש לא יודע מה סימנו
ניירות גילגול לסיגריה, מאמריקה!
סמל צהל סתמי למדי
ועשיתי לקופסה ותכולתה עוד תמונת מחזור כוללת.
אז אם מישהו יודע עוד פרטים מעניינים על המציאות הללו, אשמח שישתף אותי.
תודה
במסגרת נבירה בארגזים, מצאתי אותות שהיו שייכים לחמי המנוח, איש קבע, שהיה חבר במועדון חמשת האותות. כפי שניתן לראות, על אות מלחמת הקוממיות מוצמד אות על"ה ועוד סמל מרובע קטן מימין לו.
היש יודע מהו אותו סמל?