לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 18-12-2008, 19:52
  GoldFish GoldFish אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.11.01
שלח הודעה דרך ICQ אל GoldFish שלח הודעה דרך AIM אל GoldFish
אחוזי נכות בצה"ל - איך למה וכמה?

ערב טוב,
אני משרת בצה"ל שנתיים וארבעה חודשים. שנתיים העברתי בבסמ"ח בתור מדריך ומפקד כך שאת רוב שירותי הצבאי העברתי בבסיס בין השעות 7:30 - 22:30, רוב הזמן ביליתי בעבודה מול מחשב.

שהתגייסתי לצה"ל הייתה לי ראיה מצויינת, 6\6 לכל דבר.
כיום אחרי שנבדקתי אצל אופטומטריסט, אני עם מספר וצילינדר בשתי העיניים ומשתמש במשקפיים לצורך עבודה עם מחשב וקריאה.

אני לא מחפש "לעשוק" את הצבא כמו שאומרים, אך כמה אנשים כבר באו ואמרו לי שאני אנסה להוציא אחוזי נכות מצה"ל על העובדה שלמשך שארית חיי אצטרך להשתמש במשקפיים לקריאה, כיוון שזאת כנראה תוצאה של אופי השירות שלי, שעדיין לא קרוב להיגמר.

הייתי מעוניין לשמוע קצת על הנושא הזה מהסיבה הפשוטה שאין לי ממש מושג מה זה אומר "אחוזי נכות", איך אני משיג הכרה כזו של צה"ל, השפעות וכד'...

יום נעים
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 19-12-2008, 16:21
  GoldFish GoldFish אינו מחובר  

חבר מתאריך: 04.11.01
שלח הודעה דרך ICQ אל GoldFish שלח הודעה דרך AIM אל GoldFish
בתגובה להודעה מספר 5 שנכתבה על ידי golani_2 שמתחילה ב "[font=Verdana]יש לך הוכחה..."

רופא העיניים שהעלה את הנושא אמר לי שהוא מוכן בעצמו לחתום על מסמך שזה לא הזדקנות העין כמו שאנשים בני 60 צריכים משקפיים למרות שבצעירותם הם לא היו צריכים, כי לבחור בן 20 שמעולם לא הזדקק למשקפיים צריך לקרות משהו ע"מ שיקבל מספר וצילינדר בשתי העיניים, כי זאת לא הזדקנות חומר, לא בגיל 20.
ושמסתכלים על אופי השירות שלי עד עכשיו, והשירות שצפוי לי בשלוש וחצי השנים הקרובות, והעובדה שבעיית הראייה שלי היא רק בעבודה מול מחשב - הוא אמר לי שלא צריך להיות רופא עיניים בשביל להסיק שזה כנראה נובע מהשירות הצבאי.

מעניין אותי לדעת מה ההכרה הזאת נותנת בכלל, האם בכלל שווה להילחם ע"מ לקבל דבר כזה, ברור לי שזה לא יהיה פשוט.

נערך לאחרונה ע"י GoldFish בתאריך 19-12-2008 בשעה 16:25.
ישן 19-12-2008, 16:40
צלמית המשתמש של GrimReaper
  משתמש זכר GrimReaper GrimReaper אינו מחובר  

חבר מתאריך: 19.04.04
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי GoldFish שמתחילה ב "רופא העיניים שהעלה את הנושא..."

אחוזי נכות על ליקוי ראיה נמדדים בהתאם לחדות הראיה לאחר התיקון באמצעות משקפיים/עדשות. מעבר לכך תצטרך כמובן להוכיח קשר סיבתי בין אופי השירות לאובדן כושר הראיה.

כלומר אם כיום הראייה שלך תקינה לגמרי בעזרת משקפיים, לכל היותר גם אם יכירו בסיבתיות של ירידת כושר הראיה שלך, תקבל הכרה ב- 1% נכות. דבר שמבחינתך לא אומר כלום, למעט בזבוז זמן על בירוקרטיה, חוות דעת רפואיות ועורכי דין. אם אין לך בעיות שמצטברות למעל 10% נכות, חבל על זמנך.

אתה יכול לראות בקישור הבא את דרגות אחוזי הנכות לבעיות ראיה שונות.
http://www.hameiri-law.co.il/?categ...26&subItem2=132

אגב, עם כל הכבוד לרופא שלך, יש הבדל בין מכתב חוות דעת, לבין להעיד עדות מומחה בפני וועדות בעלות מעמד משפטי. דעתו על סמך בדיקה או שתיים לא תשכנע אף גורם ובטח לא מהווה הוכחה לקשר סיבתי שגרם להתדרדרות הראיה שלך.

"When a true genius appears in the world, you may know him by this sign, that the dunces are all in confederacy against him."
John Kennedy Toole

תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 13:59

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר