18-12-2008, 12:13
|
|
|
חבר מתאריך: 15.09.08
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי מדינאי
1. יש כבר חוקי יסוד - בחירות לכנסת, וכן הלאה. איזה עוד חוקים חסרים לך? חוקים שלא יקשרו לך את הידיים.
2. מה אתה עושה אם המצב מחייב פתרון מהיר שאי אפשר לחכות עד לבחירות: לדוגמה בשנת 1973 מ.עבודה הצהירה שיש שלום עם מצרים, נניח שהיא גם התחייבה שלא תהיה מלחמה, והנה רואים שמצרים מתכננת מלחמה. מה עושים? מחכים עד הבחירות. אי אפשר לנהל את המדינה ככה. ואם תגיד שפה מדובר במצב חירום, מה אתה עושה אם יש לך מפלגה אחרת הטוענת שמצרים אינה מנסה לפתוח מלחמה. אותו דבר יכול להיות גם בקשר לשלום. אתה תצטרך התערבות של הבג"ץ בכל נושא.
דרך אגב, הצלחת להעביר נושא. מה דעתך על שני ההצעות מה שכתבתי בהתחלת השרשור. לא כתבת למה אתה לא מסכים עם זה.
|
1: חוקי יסוד למהות המדינה וגבולותיה, חוקי יסוד להגבלת יכולת הנבחרים לעשות ככל העולה על רוחם.
2: תמיד אפשר לפנות לעם לקבל אישור, מה הבעיה להדפיס את נוסח ההסכם להפיץ לציבור, לקבוע יום הצבעה בנושא ( כולל חקיקה בדבר חובת השתתפות לאזרחים ), אני לא מאמין בהסכמים אינסטנט שאין זמן לשאול את הציבור לדעתו.
3: בנוגע לבטחון המדינה, הייתי בונה מערכת טיפה שונה,
גם כאן, מספר נהלים שיבוצעו באופן אוטומטי לאור התקפה כלשהיא על המדינה,
נהלים שהשיקולים שלהם יהיו אך ורק מקצועיים ולא פוליטים, שהפוליטיקאים ימציאו כל תירוץ או הסבר לעולם לאחר מעשה, ואם הם לא יכולים אז הם לא עושים עבודתם
בטחון המדינה מאוייב חוץ צריך להיות אוטונומיה אוטומטית.
לגבי הנושאים שהעלת אז
1: יש מצב רק אם אפשר לפטר נציגים שאינם ממלאים את תפקידם, כמו בכל עבודה,
אין מצב שיקחו את הכסף ישבו 4 שנים ללא עשייה ציבורית.
2: הרעיון של חובת האזרחים להצביע נראה לי מעולה, לא כל כך בכיוון של ממש השתתפות חובה בפוליטיקה.
נערך לאחרונה ע"י moozes בתאריך 18-12-2008 בשעה 12:19.
|