14-12-2008, 13:07
|
|
|
חבר מתאריך: 23.10.05
|
|
פייגלין עדיין בסימן שאלה
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי מזוז שמתחילה ב "פייגלין סירב לעמוד בראש מפלגת התקווה: "הליכוד זה הבית""
אני לא מסכים עם ההתנהלות שלנתניהו לגביו, היא עוררה בי לא מעט ספקות לגבי המניע שלו שעד היום טרם הובהר, ומשום מה נתניהו לא נשאל על כך.
פייגלין הוא סוג של חידה, על פניו נראה כאדם ישר, אידיאליסט, חייכן, חביב, במידה מסויימת גם נאיבי ומדבר מתוך דברים שהוא מאמין בהם ופחות מתוך מודעות למציאות העכשווית.
הוא טרם נאלץ לעמוד במבחן בסדר גודל לאומי לעומת נתניהו, פייגלין עוד לא היה בתפקיד בו הוא היה צריך להיות מודע להמון שיקולים, כלכליים, ביטחוניים, מדיניים, קואליציוניים וכו'.
הוא ונתניהו טרם נפגשו לשיחה ב-4 עיניים כדי להבהיר מדוע נתניהו כה מתנגד לו.
זה יפה שפייגלין נוהג בגילוי לב ובשקיפות ציבורית לגבי דעותיו ועמדותיו, אבל לא תמיד ההתנהלות שלו חכמה, למשל כשאתמול הוא יצא בהצהרה: "נתניהו הוא תופעה חולפת" והכוונה כמובן שהוא הולך לרשת אותו.
נתחיל מזה שאם נתניהו יבחר, הוא לא יוכל למלא קדנציה נוספת אחרי זו, מותר להיבחר עד 2 קדנציות ולאחריה מישהו חדש עולה, כך שבמילא נתניהו הוא לא האיש שיעמוד בדרכו של פייגלין.
אני מאמין שנתניהו לא מתכנן להפוך את עורו כמו שעשה שרון, הוא לא התעקש על שריונים, לא שתל כל מיני קבלני קולות ומתפקדים שלא קשורים למפלגה, ובסה"כ הרשימה שנבחרה מאוד ימנית, ואם יש סוסים טרויאנים זה לכל היותר 5 אנשים ולא חצי מפלגה.
יכול להיות שמבחינת נתניהו, פייגלין לא מיישר קו איתו כמנהיג ועם המפלגה, הוא מושך לא מעט אש, יוצא ומתראיין לאותה תקשורת שהוא מאשים כלא כשמאלנית, הולך לתוכניות בידור של טרום בחירות כשבבירור מנסים להציג אותו כאיש הזוי.
לזכותו יאמר שהוא קורא לאנשים שלו להצביע לליכוד, ולא שובר את הכלים ועובר מפלגה, דבר שהיה מציג אותו כסוס טרויאני שקיבל במה בליכוד ו- "גנב" קולות למפלגה אחרת דרך הכרה ציבורית ממפלגה גדולה.
לצערי ההתנהלות של נתניהו מולו גרמה לי להרהר לגבי הצבעתי בבחירות הקרובות, אבל אז אני נזכר שחוץ מנתניהו יש את בני בגין, בוגי יעלון, ציפי חוטובלי, גלעד ארדן, שטייניץ, גמליאל, ריבלין, סער, שלא יעשו את מה שעשו המורדים של שרון וינטשו את המפלגה.
לפעמים כדי לדעת מה הדרך שאליה מנהיג חותר, צריך להסתכל על האנשים שמסביבו, "אמור לי מה חבריך ואומר לך מי אתה" ומזה בדיוק אנשי ימין וליכוד בחרו להתעלם בנושא שרון, התעלמו מהאנשים באנשים שמקיפים אותו.
|