01-12-2008, 20:10
|
|
|
|
חבר מתאריך: 21.08.03
|
|
|
המלצה לסופר - איך תתקן את ספרך
טוב זהו אשכול התדיינות
קראתי הרבה ספרים לאחרונה שהתחשק לי פשוט לשכתב חצי מהספר כדי שלא אסיים את הספר בהרגשה שסיימתי אותו.
רק היום סיימתי ספר כזה.
מה הספר הכי 'גרוע' שקראתם? למה לא אהבתם אותו? ומה א-ת-ם, בתור יוצרים מוכשרים, הייתם עושים אחרת אם הייתם אתם הכותבים.
ממש 'המלצה לסופר' מה לשנות, איך לשנות ולמה.
אני מביאה את הדוגמא למה שסיימתי לקרוא היום:
בתו של שומר הזיכרון,
זוג, בשנת 1860 בערך, כשעוד לא היו בדיקות מעמיקות למין הילוד, לאולטרסאונד, לא הייתם יכולים לדעת אם יש תאומים, ילד יחיד או שמא שלישייה. האב רופא, וביום הלידה המיילד שנזעק למשימה התגלש מהכביש בשלג. האב נאלץ ליילד בעצמו, הוא טשטש את האם-אישתו, כדי שלא תאלץ להרגיש הרבה כאב, כך שלא ידעה מה קורה רוב הזמן. נולד הילד - בריא ושלם, וכשהאב המאושר, הרופא המיילד, חיכה לשלייה שתצא אחרי הילוד - יצאה במקום עוד ילדה, משהסתכל האב על עינייה הבין שלוקה בשכלה, (תסמונת דאון), האב בהחלטה פזיזה החליט למסור את הילדה למוסד ולומר לאם שהילדה השנייה מתה, כך שלא תאלץ להתמודד עם האובדן של הילדה שהאמין כי תמות בגיל צעיר ממחלות שבאות יחד עם התסמונת הנ"ל. אך האחות שנשלחה למשימה החליטה כי המוסד נראה לא ראוי לגידול לדים, והחליטה לגדל את הילדה בעצמה.
ספר תיאורי, חסר דרמה, חסר עניין, יש פוטנציאל לעניין בגלל נושא הספר, אבל הפוטנציאל הגלום לא מומש.
הייתי מורידה חצי מהתיאורים, הופכת את העלילה ליותר עניינית, מחברת כל מיני דרמות קטנות כמו 'הוא נעקץ ע"י דבורה, והיה אלרגי, גם אביו היה אלרגי' לכדי שיחה קצת יותר עמוקה.
הדובר בספר הוא חיצוני, ועל כן כל הרגשות בספר מובאים כך: "זה היה עבורה קשה מנשוא, היא לא הצליחה להחזיק את עצמה, נפלה והתייפחה'. ולהפוך את זה כך שהספר מחולק לפרקים-כמו שמחולק ,רק מסופר מגוף יחיד, להוסיף לדמות היסטריה,פחד,עצב כשהיא מדברת, היה משנה את כל התפיסה של הספר וכל הקריאה הייתה נעימה יותר.
כמו כן, כל הספר מדבר על הילדה עם הפיגור, אבל לא פעם אחת ניסתה הסופרת לכתוב מהצד של הילדה, וזה היה מעניין לשמוע את הניסיון שלה להסביר מה מתחולל בראשם של ילדים עם תסמונת-דאון. היא לא ניסתה להעמיק מספיק בדמויות לטעמי.
שתפו, מה הייתם משנים, באיזה ספר, ולמה
תות
נערך לאחרונה ע"י תותית בתאריך 01-12-2008 בשעה 20:12.
|