08-12-2008, 11:25
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.08.04
|
|
הטלת ספק
אכן, כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת, אני לא קראתי אתה הידיעה המקורית אלא רק תקציר שלה שהתפרסם ב-CTBTO. אבל, כמה הסתייגויות מהמשך הדברים שאתה כתבת.
א. אני בספק רב אם כתב "אומדיה" קרא את הידיעה המקורית. מדוע? מהיכרותי עם "אומדיה", כמו גם מכך שמדובר בפרסום סופר-מקצוע (אין כוונתי כמובן ל"אומדיה" אלא למקור...), שגם אני, שעוסק ביום יומיות במחקר בדיוק בנושאים הללו ולכן מקבל חלק לא מבוטל מהפירסומים בנושא (כולל כאלה שלא ממש נגישים לקהל הרחב), לא נמנה עם הקוראים הקבועים של הפירסום הזה, מקשים עלי להאמין דווקא הכתב של "אומדיה" קרא את הטקסט המקורי במלואו.
ב. הפירסום ב"אומדיה" היה ב-6 לדצמבר. הטקסט המקורי התפרסם ב-27 בנובמבר. התייחסות רחבה לפירסום המקורי הייתה ב-5 בדצמבר, בין השאר במספר בלוגים שבעבר "אומדיה" ציטט מתוכם. לפיכך ההיגיון שלי, שמגובה גם בניסיון ארוך שנים בכתיבה עיתונאית, הוא שהכתב נתקל בידיעה באחד האתרים הנ"ל ב-5 בחודש ופירסם את הידיעה שלו ביום המחרת. שוב, אני לא מספק פה ראייה משפטית, וייתכן שהכתב ב"אומדיה" הצליח בכל זאת לשים את ידו על הטקסט המקורי המלא. אני אישית מטיל ספק בכך.
ג. אכן בקטע המקורי שהתפרסם ב-CTBTO לא כתוב מהיכן הפקידים הרשמיים, אך שוב, מי שמכיר את העיסוק האמריקאי בנושא בק"ן בכלל, וה-CTBT בפרט, יטיל ספק באפשרות שבפגישה האחרונה של רוה"מ ישראל עם נשיא ארה"ב יעלה הנושא על-ידי האמריקאים, שהם עצמם (בממשל הנוכחי) מתנגדים ל-CTBT. מדוע שארה"ב תפעיל לחץ על ישראל לאשרר אמנה שארה"ב אינה מעוניינת בה? מצד שני, מי שמכיר את הצד הישראלי ויחסו לנושא, כמו גם מהערכות על גישת ממשל אובמה לסוגיות כמו ה-CTBT, יכול להסיק מהאמור כי מי שיציע לאולמרט לאשרר את ה-CTBT יהיו דווקא גורמים ישראליים.
ד. ביחס לאמברגו, הרי שישראל תתקשה היום עד מאוד להשיג טכנולוגיה גרעינית ממדינות זרות, כולל ארה"ב. סייג אפשרי מסויים נוגע לטכנולוגיות הקשורות לסוגיות של בטיחות מתקנים גרעיניים קיימים. עד כמה זה כואב? לא אני צריך לענות על זה.
נערך לאחרונה ע"י nsdq160 בתאריך 08-12-2008 בשעה 11:35.
|