09-11-2008, 20:00
|
|
|
|
חבר מתאריך: 08.05.07
|
|
עד כאן, חבוב! "שר הטבעות" זאת נקודה רגישה בשבילי.
דבר ראשון, דן בראון, טוב ככל שיהיה, לא ראוי להיות מצויין באותה שורה עם גדול סופרי הפנטזיה של כל הזמנים.
דבר שני, על מה אתה מדבר כשאתה אומר שהוא רחוק מלהיות נאמן למקור הספרותי?! הקשר מקרי בהחלט?! פחחחחחחחחחחחחחח, שטויות, פשוט שטויות. נחתת מהירח? גם אני קראתי את טולקין (אומנם לא הכל, אבל "הסילמריליון", "ההוביט" ו-"שר הטבעות" זה מספיק לדעתי בשביל להבין את הסרטים), ואני אומר לך שמבחינת נאמנות למקור, הסרטים מקבלים אצלי למעלה מ-90% אחוז דיוק/נאמנות למקור, וגם זה, רק בגלל שיש הרבה קטעים בסיפור, שכמה שהם טובים על הנייר, לא יכולים לעלות על המסך, ואני מדבר במיוחד על האנטיקליימקס - ברור לך שאי אפשר להסריט כזה דבר (אני חושב שג'קסון אמר שהם אפילו לא צילמו את זה). נכון ש"שני הצריחים" לבדו לא נאמן, אבל הנאמנות של "שיבת המלך" ששווה לדעתי לבדה 99% מאזנת את הסיפור.
אי אפשר להעביר את הקסם לקולנוע?! איך אתה מסביר את האווירה המדהימה שיש לו - אתה בכל זאת אומר שהם סרטים טובים, נכון?) תקציב רציני יותר?! 300 מיליון שווה ערך לסרט הכי יקר של כול הזמנים (טיטניק) זה לא מספיק?! בוא תגיד לי איפה היה צריך להוציא יותר כסף ולמה?
לגבי הגרסאות המורחבות, אני חושב שדווקא מכירים, ובכל אופן, דווקא מוזר לי שהגרסה המורחבת של "שיבת המלך", הטוב בטרילוגיה הייתה הכי פחות טובה. הסצנות היו מיותרות לגמרי, האטו את הסיפור, ודי ברור למה הורידו. זאת לעומת "אחוות הטבעת" שהתוספות שלו היו מתבקשות לגמרי והוסיפו המון, כנ"ל ב-"שני הצריחים".
דרך אגב, אתה בטח לא יודע את זה, אבל יצאה גם גרסה מוגבלת של כול הטרילוגיה שמכילה הרבה יותר קטעים מאחורי הקלעים של ההפקה.