13-09-2011, 18:25
|
|
|
חבר מתאריך: 13.11.04
|
|
אנונימוס נו מור... אנד דר איז איבן א פיקטור אוף עים... וור איז דה צנזוריישן
http://www.idf.il/1133-13073-he/Dover.aspx
תא"ל נורקין, לשעבר מפקד בסיס תל נוף וראש מחלקת מבצעים במטה המבצעי של חיל האוויר, יחליף בתפקידו את תא"ל חגי טופולנסקי. הרמטכ"ל, רא"ל בני גנץ, החליט אתמול (שני) למנות את תא"ל עמיקם נורקין לראש להק אוויר הבא של חיל-האוויר. תא"ל נורקין, אשר שימש בתפקידו האחרון כמפקד בסיס תל נוף, יחליף בתפקידו את תא"ל חגי טופולנסקי. תא"ל נורקין סיים את קורס הטיס במגמת קרב. שנים לאחר מכן, בשנת 2003, נבחר להקים את טייסת ה'סופה' (F-16I) הראשונה. בראיון לבטאון חיל-האוויר סיפר אז על רגע הבשורה ועל ההבנה של גודל האחריות.
"מצדו השני של הקו היה מפקד הבסיס. 'התקבלת', הוא אמר לי", משחזר תא"ל נורקין. "כמובן ששמחתי מאוד, אבל לאט-לאט, אחרי שההתלהבות הראשונית חלפה, התחלתי להבין עם מה יש לי עסק: מאות אנשים בחיל-האוויר ובתעשיות הביטחוניות עוסקים באלפי פרויקטים שקשורים במטוס הסופה. בסופו של דבר, כל גוף מטה או כל אחת מהתעשיות רואה את הפינה הקטנה שלו, וכמפקד הטייסת אני צריך להכיר את התמונה הכוללת ולדאוג שהמערכת תנגן בלי זיופים".
במלחמת לבנון השנייה היה תא"ל נורקין ראש מחלקת מבצעים. במובן האישי, החלטות שמקבל ראש מחלקה במטה המבצעי הן החלטות המשפיעות על כל החיל, בכל מגוון המשימות, ונדרשת כל הזמן הבנה מעמיקה ותהליך תודעתי אישי שמושפע מהאירועים. "אני חושב שהתהליך שהתקיים בחיל האוויר בוצע בצורה מאוזנת, והחיל ביצע את המשימות בצורה טובה עם בעיות בשטח ועם דברים לשיפור", אמר תא"ל נורקין עם סיכום תפקידו כרמ"ח מבצעים.
בתפקידו הנוכחי, מפקד תא"ל עמיקם נורקין על בסיס תל-נוף. בתפקידו הבא, יקח תא"ל נורקין אחריות על כלל הפעילות המבצעית, פעילות האימונים וההדרכה והפעילות השוטפת של חיל-האוויר. כמו כן אחראי הלהק על הפעלת הכוח, אחראי על פיתוח תורות לחימה, מאשר צרכים מבצעיים, קובע את מדיניות האימון ואת יעדי הכשירות של הכוח המבצעי בחיל-האוויר.
|