01-11-2008, 20:35
|
|
|
|
חבר מתאריך: 16.11.02
|
|
באדום
. לכמה סלוטים אתה מתכוון ומאיזה סוג? בלוחות מודרניים יש בדר"כ לפחות 2 כניסות PCI ועוד 2 כניסות .PCIEX1.
לא מכיר את סוג החיבור השני. מה בד"כ מתחבר בחיבור כזה? עדיף שיהיו לפחות 3 PCI.
2. כל לוח אם מודרני מגיע עם תמיכה ב 5.1, אין לך מה לדאוג בנושא הזה, ייתכן ואתה גם יכול להשתמש ביציאה דיגיטלית (אופטית או COAX) , שגם הן הפכו לנפוצות יחסית בלוחות אם מודרניים - בעבר הן היו שמורות ללוחות לקצה העליון בלבד.
לרמקולים שלי יש גם יציאת COAX אז זה יהיה מצויין.
3. אם הוא מספיק לך, ואם הוא בחיבור PCIE, אין סיבה לקנות כרטיס אחר. אם אתה מעוניין בכרטיס חזק יותר בשביל המשחקים שאתה מתכנן להריץ זאת גם אפשרות, הכל תלוי תקציב.
אוקיי, כנראה אשאר איתו. השאלה היא אם הכרטיס מסך מובנה על הלוח יהיה טוב יותר מהג'יפורס הישן.
4. דגם מדוייק יעזור לתת תשובה מושכלת.
טעיתי, מדובר ב550 דגם מדוייק: TK2-550-PP
9. ראה 4, אם כי ייתכן שלא כדאי לך להעביר אותם כיוון שלשימושים שלך ממילא נראה לי שכדאי לקנות 4GB זיכרון, ואולי אף 6GB
אוקיי, לא אשאר איתם. אם אני עובד על אקס פי, יש טעם ליותר מ4? למה 6?
10. בדר"כ לוחות אם עדיין מגיעים עם חיבור IDE אחד, שיספיק לשני הכוננים שלך, מצד שני לא ציינת האם הכוננים האופטיים שלך דורשים גם כן חיבור IDE.
לא, מדובר רק בשני HD בחיבור IDE. כל שאר הכוננים, לרבות האופטיים, הם בחיבור SATA.
אגב, אם אתה מחבר את 2 ה HD הנוכחיים, כמה HD נוספים אתה רוצה שהמפרט יכלול?
ייתכן שזה לא היה מובן מדבריי. את כל הHD כבר יש לי פרט לאחד שאני מעוניין לקנות. שהוא 1 טרה.
אם נסכם, נראה לי שהרכיבים שתצטרך לקנות הם לפחות:
מעבד, לוח אם, זיכרון, מארז, 2-3 כוננים קשיחים.
ייתכן שבנוסף תצטרך לקנות גם כרטיס מסך וכונן אופטי אחד או שניים.
כפי שכתבתי, צריך לקנות כונן קשיח אחד בלבד ללא כונן אופטי.
עכשיו נכנסת שאלת התקציב, אם התקציב שלך גבוה (מעל 6000 ש"ח לקבוצה הראשונה של הרכיבים), הייתי שוקל לחכות להשקה של מעבדי Core i 7 (ליבת NEHALEM) שמתוכננת לעוד שבועיים בערך. הם המעבדים האידאיליים לעיבודים מסיביים מאוד אבל הם הולכים להיות יקרים, הלוחות עבורם יהיו יקרים וכיוון שהם עובדים עם בקר זיכרון תלת ערוצי רצוי יהיה לקנות עבורם ערכות משולשות של זכרונות DDR3 (אינטל לא מתכננת לתמוך ב DDR2 בדור המעבדים הזה).
אם התקציב הולך לתחום הבינוני, עדיין כדאי לחכות כי מרובעי הליבה הנוכחיים של אינטל מסדרת C2Q והלוחות עבורם צפויים לירידת מחיר מסויימת באיזור ההשקה
אם מוציאים את הכוננים הקשיחים (פרט ל1) והאופטיים מהמשוואה, אני מניח שהתקציב הוא נמוך יותר.
הסיכום הוא, אם הבנתי נכון (ותקן אותי אם אני טועה) הוא קניית: מעבד, לוח, מארז, זכרונות והארדיסק 1 טרה.
כיצד עכשיו תיראה המלצתך המלומדת?
המון תודה על תשובתך המנומקת!