|
29-10-2008, 20:30
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
הודעות: 23,839
|
|
|
מזל טוב למסיימים... ולמסיימות:
הדתיות מסתערות על קורס הקצינים
מאת חגי הוברמן, 29.10.08 מקור ראשון
השבוע הסתיים קורס קצינים לחיילים תומכי לחימה בצה"ל. 8 אחוז מהבנות שסיימו את הקורס הן בנות דתיות. "אנו רואות בשילוב קצינות דתיות בצה"ל קידוש ה'" הן אומרות
בתחילת השבוע הסתיים קורס קצינים במגמת "נחשון", המכשיר חיילים לתפקידים תומכי לחימה בזירה העורפית בצה"ל. מדובר בקורס הטרוגני מבחינת גיל משתתפיו, מצבם המשפחתי, השכלתם וכן גם מבחינת שילובם של בנים ובנות יחדיו. ההטרוגניות מציבה בפני מפקדי הקורס אתגר לא פשוט בנושא שילוב האוכלוסייה הדתית.
מנתוני צה"ל עולה כי 8% מכלל הבנות שסיימו את הקורס הינן שומרות מצוות. 36% מהבנות הדתיות הן בוגרות בני עקיבא, 4% מהן מהצופים הדתיים, 4% בוגרות הנוער העובד ו- 20% מהצוערות היו בצופים. הקורס אורך כ-10 שבועות ומתבצע 4 פעמים בשנה. חוק "השילוב הראוי" מאפשר לכל גבר ואישה לשרת שירות משמעותי, מבלי שיפגעו ערכיו, אמונתו ואורח חייו של מי מהם. לכן בהתאם לחוק נפתחו במגמת קורס הקצינים "נחשון" מסגרות הומוגניות שנועדו לשמור על השילוב הראוי - פלוגת בנים, וצוות מגדרי של בנות.
אביטל שמחי מגבעת שמואל, היא אחת ממסיימות הקורס השבוע. אביטל בת 21, בוגרת תיכון צייטלין, בוגרת בני-עקיבא, שבט עמיצור סניף יד-אליהו. בעתיד, אחרי קורסים משלימים, תהיה קצינת חימוש בחיל-האוויר – תפקיד שאינו שיגרתי לבנות בכלל. "יש רק שתי קצינות חימוש בחיל-האוויר, אני וחברה שלי שגם היא מסורתית", סיפרה השבוע אביטל בשיחה עם "מקור ראשון".
כיצד הגעת לקורס?
"למדתי במסגרת התיכון בכיתות יג'-יד' במקצוע הנדסאי מכונות", היא מספרת "הצבא הציע לי את התפקיד אחרי מיונים. מדובר במסלול של שנה ושמונה חודשים. בה"ד 1 הוא המסלול הסופי".
לדברי אביטל היא חריגה גם בחברה שלה בבית. "כל החברות שלי בשבט הלכו לשירות לאומי, רק אני הלכתי לצבא", היא מספרת, ומוסיפה שהצעד הזה התקבל בטבעיות בידי חברותיה. "הן שמחו שהלכתי לצבא ועוד לחימוש. כשאני באה לחופשות כולם רוצים לשמוע ממני על מטוסים". "זה הדבר הכי ציוני, לשרת את המדינה יותר ממה שאני מחויבת. כשרואים יותר בנות דתיות בצבא, זה מנפץ תדמיות. כשרואים בת דתייה משרתת כמו כולן, זה קידוש ה'. לא במקרה בטקס סיום הקורס אנחנו, כל הבנות הדתיות, הלכנו עם חצאיות, להפגין את הדתיות שלנו" היא מוסיפה.
ל', גם היא בוגרת הקורס, בת 20, תושבת רחובות, משרתת במודיעין (ועל כן שמה אסור בפרסום), היא נולדה בישראל וכשהייתה בת 7 הוריה עברו לארה"ב. כשהייתה בת 13 חזרה המשפחה לישראל. בתיכון למדה בבי"ס פלך בקרית-עקרון. שם, אגב, לא הרגישה חריגה, רוב חברותיה בפלך התגייסו לצבא. השבוע, אחרי שנתיים בצבא, סיימה קורס קציני מטה. בפניה יש עוד שנתיים שירות אחרי ההשלמה החיילית.
"ההחלטה להתגייס לצבא הייתה טבעית לגמרי", היא מספרת "התגייסתי לטירונות כלל צה"לית. צה"ל איתר אותי למודיעין. ההליכה לקצונה הייתה טבעית, תמיד חלמתי ללכת לקצונה. זה נבע מרצון לתרום".
ל' מספרת על השתתפותה בצוות מגדרי בתוך פלוגה מעורבת. "מדובר בצוות שמכיל רק בנות, 16 בנות. כשמגיעים לבה"ד 1 מציגים לך שאלון, שבו שואלים אם אתה דתי, אם אתה צריך זמני תפילות, ואם אתה רוצה "צוות מגדרי" בתוך פלוגה. בצוות יש ריכוז של בנות דתיות שביקשו להיות בצוות, ועוד בנות חילוניות-מסורתיות שמשלימות את הצוות".
מה נותן צוות מגדרי שאין בפלוגה רגילה?
בצוות מגדרי אתה מקבל את הזכויות הדתיות כמו זמני תפילה, התחשבות בשמירות, משתדלים שהשמירות לא יתנגשו בזמני תפילה ועוד. ברור שאין מצב שבגלל שהיום שבת לא אשמור. אבל בשעות השמירה תהיה התחשבות. אם צריכים לשלוח תורנית בערב שבת, על חשבון זמן חופשי, התחשבו בכך שבנות דתיות יותר צריכות את זמן ההתארגנות לפני שבת. כחלק מההתחשבות "ארגנו לנו לנסוע למצפה רמון להקפות שניות. זה היה צורך ורצון של הבנות הדתיות להרגיש את החג, למרות שאנו בבסיס סגור".
"היחסים בצוות היו מעולים, זה מאד גיבש ופתח הבנה לצרכים של אנשים אחרים, והבנה לדעות אחרות" מסיימת ל'.
_____________________________________
אני כותב רק מה שאני יודע, או שאני חושב שאני יודע ואם אין לי מה להוסיף - אני שותק, מקשיב ולומד!
© יוסיפון - על כל האמור בהודעה זו חלים כל כללי זכויות היוצרים הקבועים בחוק. לשם קבלת הרשאה להעתקה או לשימוש במידע יש לפנות אלי לדוא"ל yossifoon@fresh.co.il
|
|