20-10-2008, 12:58
|
|
|
|
חבר מתאריך: 05.08.06
|
|
...ומתקנים תיקון גדול...
"במוצאי יום טוב הראשון של חג ירדו לעזרת נשים ומתקנים שם תיקון גדול. שהיו נותנים זיזים של ברזל במקומות העשויים לכך בחומת עזרה, ונותנים לוחות עץ על הזיזים, ועושים שם שלש גזוזטראות גדולות מקיפות את העזרה, מדרום וממזרח ומצפון, שיהו נשים יושבות על הגזוזטראות מלמעלה, והאנשים למטה בעזרה, כדי שלא יבואו לקלות ראש" (ספר התודעה)
לפני מספר שבועות, הוחלפה המחיצה בבית הכנסת של הקהילה שלנו במחיצה אחרת. ההבדל בין שתי המחיצות משמעותי ביותר – הקודמת הייתה אטומה לחלוטין עד גובה הצוואר, ומשם היה וילון, שרוב הזמן נשאר סגור. המחיצה הנוכחית אטומה רק עד גובה המותניים, ומשם יש סורגים (עד מעל הראש), בלי וילון בכלל. אני שמחתי כי סוף סוף אני מרגישה שותפה לתפילה. בימים הנוראים, כשהתפללתי במספר בתי כנסת שונים, הפריע לי אפילו יותר שאני לא יכולה לראות שום דבר. אבל החלפת המחיצה עוררה פולמוס גדול בציבור, ויש מעט אנשים שאפילו עברו לבית כנסת אחר בעקבות האירוע.
[עריכה: במקרה הספציפי הזה מדובר בבית כנסת שעזרת הנשים נמצאת באותו מפלס של עזרת הגברים]
מה דעתכם על העניין?
איזו מין מחיצה יש בבית הכנסת שלכם, ועד כמה אתם מרוצים ממנה? (עד כמה אתם בכלל מודעים לקיומה?)
ומה הייתם עושים אם היא הייתה מוחלפת באחרת?
נערך לאחרונה ע"י cookoorookie בתאריך 20-10-2008 בשעה 13:28.
|