לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ברוכים הבאים לפורום כתיבה וספרות!!! והשורה הנעה - נוע תנוע! אוסף ביקורות הספרים של כל הזמנים אוסף אתגרי הכתיבהלכתיבה הציטוט הנבחר: 'הסופר, כמו הילד, אוהב לשחק משחקים, אבל יודע להציב את הגבול בין האמת לבדיון' מאת פרויד. חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תרבות ואמנות > כתיבה וספרות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-10-2008, 16:47
צלמית המשתמש של פאקטשלי
  פאקטשלי פאקטשלי אינו מחובר  

חבר מתאריך: 09.12.06
משהו מעט שונה- עטיפת ספר

"אל תסתכל בקנקן, אלא במה שיש בו".. ובכל זאת, האם לעטיפות ספרים יש משקל בבחירת ספר חדש? ואם כן, אילו עטיפות במיוחד מושכות את העין שלכם? מפוצצות בפרטים, או מנימיליסטיות, מצוירות או מצולמות? צבעוניות או מונוכרומיות/ חדגוניות?

אמי מוציאה בקרוב ספר (בשעה טובה ומוצלחת) והכל כמעט מוכן, מלבד העטיפה. שוטטנו בחנויות ספרים, עשינו סיעור מוחות, הצענו טיוטות, צילמנו.. ועדיין לא מצאנו את העטיפה המתאימה..

מדובר בספר בעטיפה רכה, בסגנון "אבא ארך רגליים". הסיפור מבוסס על חלופת המכתבים שדרכן ההורים שלי הכירו. הסיפור עצמו מתרחש בשנות ה60-70, ולכן גם הכתיבה בהתאם.. דעותינו לגבי העטיפה התפצלו. אמא הולכת לכיוון האיורים (שאגב, אני מציירת אותם) אחי והמעצבת הגרפית הולכים לכיוון הצילום, וכשאני חושבת על העטיפה, אני חושבת על איור/ תמונה מנימליסטי/ת, בצבעים חמים של חום, אוקר וכו'.. משום שהספר סובב סביב המלחמה בתעלת סואץ. (השם בהתאם: "מכתבים לתעלה")

כאן אני מבקשת את עזרתכם, אלו שאוהבים לקרוא
אני אשמח לחוות דעת, רעיונות והארות, לגבי סוגי העטיפות ש"מושכות" אתכם לקחת ספר שבחיים לא קראתם.
(מאותה סיבה אני מפרסמת כאן ולא באיור ותלת מימד/ עיצוב גרפי או מה שבראש )

תודה לכל העוזרים!

חזרה לפורום
ישן 17-10-2008, 23:05
  מריאל מריאל אינו מחובר  

חבר מתאריך: 08.04.06
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי פאקטשלי שמתחילה ב "משהו מעט שונה- עטיפת ספר"

לפי דעתי הרעיון שלך טוב.
אם את שואלת לטעמים האישיים שלנו, אז הטעם האישי שלי הוא קודם כל איור. אני לא אוהבת צילומים. יותר מידי מציאותי ומוגבל. איור מפעיל את הדימיון והרגש הרבה יותר.
אני גם אוהבת מאוד צבעים והרבה. משהו שאין בו צבעים, או שמשולבים בו גוונים של אפור, אוטומטית משדר לי: 'משעמם', אבל יש לזכור שזו רק אני והטעם האישי שלי.

היה לי ידיד שגם הוא הוציא ספר, ורק בסוף הוא שיתף אותי במה שקרה לו מבחינת העטיפה. אם מסתכלים באמת הצרופה, האמת היא שהעטיפה שעשה לו המעצב לא היתה לשביעות רצונו, אבל הוא שיכנע את עצמו לקבל את זה.
לדעתי אחד הדברים הכי חשובים הוא שאמא שלך חייבת להתחבר עם העטיפה, וכל עוד אתם אלה ששולטים בנושא ולא חברות ההוצאה, כל שעלייך ועל אחיך ועל המעצבת הגרפית לעשות זה המון המון סקיצות לעטיפות עד שאחת מהן תמצא חן בעיני אמא שלך.
אני יודעת שאני אולי מדגישה נקודה שניראית טריביאלית, אבל צר לי לומר: המעצבת הגרפית מעצם מקצועה והידע שלה בנושא - ידה על העליונה והיא יכולה לשכנע אותכם לכל דבר שהיא תיראה לנכון רק בגלל מעמדה וניסיונה, ועלול לקרות מצב (בדיוק כמו עם הידיד שלי, אבל אני מניחה שזה קורה עם הרבה אחרים) שבתוך תוכה של אמך היא לא תצא מרוצה וזה לא יקלע למה שהיא רוצה - שזה בדיוק מה שקרה במקרה של הידיד שלי. במידת הצורך אמא שלך חייבת להתעקש על מה שהיא באמת רוצה ולא לתת כל כך יד חופשית.
אחת הסיבות שכמעט שום דבר לא יקלע לטעמה של אמא שלך זה כי אי אפשר לכמת את הלב. לפעמים אין מספיק צורות וצבעים, בדיוק כמו שאין מספיק מילים לתאר רגש.

את שאלת אם זה היה הספר שלנו אז מה אנחנו היינו עושים.
אני הייתי חושבת על משהו בצורת חצי-חצי. הצד שלו והצד שלה. חצי הדף הוא של אמא שלך וחצי הדף השני הוא של אבא שלך.
אבא בתעלה - נשק, צבא, צבעים של חום סהרה וכו' - מינימליסטי, אבק, קושי, געגוע.
אמא פה בתוך הארץ, וכאן יותר פרטים, יותר צבעים מכל הסוגים ומכל המינים, יותר צורות, כי היא חווה כל מיני חוויות - גם מרגשות וטובות, גם מצחיקות וגם פחות. באמצע - או שיחצוץ קו או שיהיה מעבר צבעים עדין בין צד אחד לצד שני.
אין צורך לדעתי (ואולי עדיף שלא) לשים ציור של מכתב או מוטיב של דואר בעטיפה עצמה, כי אם לספר קוראים "מכתבים לתעלה", הרי שזה כבר מצויין בכותרת, ולצייר את זה - הרי כאילו אמרת אותו הדבר פעמיים, ואז מהעטיפה יבינו שזה בעצם מה שחשוב בספר - העובדה שזה מכתבים. יפספסו את כל העיניין שבתוך המכתבים. הרי כל העיניין הוא התוכן של המכתבים, ולא העובדה שזה מכתבים. עכשיו אני חזרתי על עצמי פעמיים .

אני מקווה שכל העצות של כולנו עזרו לך קצת. שיהיה המון בהצלחה ושיהיה במזל טוב.
אני לא מבולגנת, אני פשוט חושבת שכאוס זה הסדר של היקום...

חזרה לפורום

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 02:26

הדף נוצר ב 0.04 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר