|
28-09-2008, 21:39
|
מיכאל מס. סא"ל (מיל.), אוצר מוזיאון יד לשריון בלטרון. מומחה לרק"ם ובעיקר טנקים
|
|
חבר מתאריך: 26.01.02
|
|
טנק ושמו אלוהים
טנק ושמו אלוהים
מאת מיכאל מס
אנקדוטה מביקור בפלוגה "גולן" של גדוד "סופה" מעוצבת "ברק".
פגשתי חיילים בפלוגה ג' במצב רגיעה, מאות מטרים ספורים מבתי הכפר הלבנוני. בקו הרכס בלטה צדודיתה של "הווילה" , אשר בשימוש יוניפיל. בכניסה לפלוגה , ליד מאהל "עמוס" באוכל ופירות, הציבו הטנקיסטים שלט המסביר באופן חד משמעי , לאן הגעתי , "ברוכים הבאים לאיזור המסוכן". החיוך של החיילים , המיס את ההרגשה שאכן מדובר באיזור המסוכן.
הפלוגה חנתה בליבו של מטע סמוך לכביש הצפון , לא רחוק ממשגב עם, אולם לא כל הטנקים שהו בחניון. מספר טנקים נמצאו בפעילות מבצעית ביחד עם כוחות חי"ר. טנק הסמ"פ ועוד מספר טנקים ביחד עם צוותי הטנקים של פלוגת "גולן" שהו בחניון מסודר , בהתיחס לעובדה שרק לפני מספר ימים היו האדם והמכונה בלחימה קשה והרסנית. מעבר לעובדה שחניון הפלוגה בלט בסדר ובאירגון , נדהמתי מרוחם של החיילים והצוות של החוליה הפלוגתית, מהנחישות , מצב הרוח והאמונה בטנק.
שאלתי את רון מנצור , נהג טנק הסמ"פ , איך זה שהטנקים נראים כ"כ נקיים ושלמים . בחיוך שובה , אמר לי רון , בוא תתקרב , תראה איך ניקיתי את הטנק , תוך שהוא מצביע על חלקו התחתון של מטאטא, איתו הסיר את שכבות החול מהטנק. אך את גולת הכותרת הראה לי רון שאליו הצטרף מתן סילגי התותחן של טנק הסמ"פ, בהצביעו על הכנף האחורית שמאלית של הטנק. להפתעתי , כשברקע מצחקקים רון ומתן , הבחנתי בכיתוב "ד אלוהים". מכל כיתובי התדמית וגאוות היחידה שראיתי על גבי טנקים , עדיין לא ראיתי כיתוב מסוג כזה , שתוכנו באמת נראה לי חריג. טוב, לשאלה המתבקשת לגבי סיבת הכיתוב החריג , קיבלתי מרון תשובה מדהימה שלא ציפיתי לשמוע , ככלל , ובמיוחד בתקופה של "ליקוק פצעים" והמולת תקשורת חסרת ביסוס. " ובכן , תשובתו של רון בתמיכתו הקולית של מתן היתה "למה קראנו לטנק אלוהים ? פשוט מאד ,כי הוא כל יכול"...
ופה התחילו שני אנשי הצוות החייכנים , לספר לי ברצינות , "עשינו עם הטנק הזה את כל הפעולות האפשריות. פשוט "טקסי" של שדה הקרב. הובלנו אספקה, מזון ומים, נלחמנו, פינינו פצועים , פשוט הכל. עכשו אתה מבין למה קראנו לו כל יכול.?"
הפלוגה ספגה אבידה קשה כשאנשי הצוות של אחד הטנקים נהרגו , מספר לי הסמ"פ סגן מאיר בידרמן. נהרגו לנו החברים , עוז צמח (המט"ק), דן ברוייר, הרן לב וינון ניסן זיכרם לברכה. 7 לוחמים נפצעו בלחימת הפלוגה בבינת ג'ביל. "הספקנו כבר לבקר אצל המשפחות השכולות וביקרנו גם אצל הפצועים של הפלוגה.
אחה"צ בנסיעה חזרה מאיזור אביבים לכיוון משגב העם , הבחנתי שהחניון של פלוגת "גולן" ריק ושמם. טוב , חשבתי לעצמי , הם בטח דילגו למנוחה באיזור עורפי יותר , אחרי לחימה אינטנסיבית ותקופה כה קשה. אך הפלא ופלא , אותו מחנה/חניון פלוגתי של "גולן" נפרש לו באיזור אחר ובסמיכות לפלוגה האחות "אלון" . שוב, הוצבו אוהלי המחנה ליד נגמ"ש החוליה הטכנית , ושוב עומד לו "ד'" בראש טור הטנקים של הפלוגה כאשר מספר טנקים נוספים הצטרפו לחניון . אוטובוס של האגודה למען החייל עם יהודים מחו"ל , מגיע אל הפלוגה, והחיילים מקבלים מבטים מלטפים ומלאי אהבה מהמבקרים המתפעלים מהטנקים כמו מאנשי הצוות.
ביקשתי מרון ומתן להצטלם ליד מושא אמונם , טנק ושמו אלוהים...
נערך לאחרונה ע"י gm4450 בתאריך 28-09-2008 בשעה 21:43.
|
|