15-04-2008, 11:56
|
|
|
חבר מתאריך: 02.03.06
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי אמיר ג. שמתחילה ב "איך להפוך את השירות בשריון לאטרקטיבי יותר ומבוקש ?"
רבים וטובים התחבטו בבעיה זו, ואפילו יצא לי לקרוא על זה מאמר ב"מערכות" עליו היה חתום עופר דרורי מהפורום.
אבל תנו לי להוסיף את הרעיונות שלי לקלחת - אולי מישהו יקרא וינסה...
הרעיון היסודי הוא מאוד פשוט, ומשרת שתי מטרות: יצירת מסלול ממושך מעט ויוקרתי יותר, וכן העלאה-למעשה של רמת הרובאי (שתורמת לתדמית הקרבית בעיני המלשבי"ם) מבלי צורך בהעלאת דרישות הפרופיל. איך עושים את זה? פשוט מאוד - קמ"ט לכ-ו-ל-ם.
כן כן. כמו שבכל מיני יחידות מיוחדות יותר ופחות כל הלוחמים עוברים קורס מכי"ם, כך גם קורס מפקדי טנקים יהיה חלק בלתי נפרד ומובהק ממסלול החש"ן.
בוודאי יגידו לי שזה עולה כסף. ובכן, העלות השולית של קמ"ט לכולם היא נמוכה יחסית - ממילא רוב מסיימי הצמ"פ (או אימון מתקדם כמו שקוראים לו היום) יוצאים לקמ"ט ואלו שלא יוצאים בזימון שני ושלישי. למעשה, אנשים כמוני שנשארו בתור אנשי צוות מסוף הצמ"פ ועד השיחרור הם הנדירים ויוצאי הדופן - את מספר החפשי"ם ממחזור הגיוס שלי ערב השחרור, בשתי הפלוגות המבצעיות גם יחד, ניתן היה לספור על יד אחת. כל השאר או נהיו מטקי"ם או נפלטו לקורסים אחרים או כעובדים כלליים למפקדה.
כמו, כן, מאז שהצמ"פ מועבר בביסל"ש ולא בגדודים, הבעיות הלוגיסטיות והשלישותיות פוחתות בהרבה - הטירון מגיע לבקו"ם, משם עולה על אוטובוס לביסל"ש ואחרי שנה יוצא ממנו עם דרגות של סמל.
אם כולם יהיו מטקי"ם, מי יהיו אנשי צוות? גם כיום לא כל מי שמסיים קמ"ט אכן משמש כמט"ק. חלק נהפכים לסמבצי"ם, אחרים לאנש"צ בטנקי פיקוד שונים וגם עוד כל מיני שיבוצים לא שריונאיים. עם סיום הקמ"ט והשיבוץ בגדודים, הלוחם יוכל להשתבץ כמפקד או בהתאם למקצוע הראשוני שלו - תלוי בצורך ותלוי באישיותו וכישוריו. באופן אירוני, מצב שבו כל הצוות (מלבד צוותי מ"מ ושאר קצינים) עבר את אותו מסלול הסמכה בדיוק, ינטרל את המתח שבין חפשי"ם ותיקים למפקדים צעירים - הותיקים והמנוסים יותר יוכלו לפקד ולשאת באחריות המלאה הנובעת מכך במקום להתקוטט על שטויות ומעמדות.
כמו כן, בעצם העובדה שכל מי שמסיים קמ"ט מוסמך למעשה לבצע את כל התפקידים בטנק, ניתן יהיה לבצע בקלות רבה יותר "הצרחות" בין אנשי הצוות ובכך לשמור יותר על אורגניות בתוך הצוותים עצמם - והיעדר אורגניות כזו מוצג שוב ושוב בתחקירים כגורם לצרות צרורות ותאונות. יכול להיווצר גם רצף-פיקוד והסמכה הדדית כאשר מפקד ותיק משתחרר ו"מעביר את השרביט" למי ששימש עד כה כאחד מאנשי הצוות שלו, המוכר לאנשי הצוות האחרים ומכיר אותם, וזאת במקום "טריפת הקלפים" המתבצעת בתחילת כל מחזור.
בהינתן העובדה שבאם תיושם התוכנית הזו יהיה לנו רצף הכשרה מלא בביסל"ש - מטירון ועד מפקד, ניתן יהיה להכניס אולי מספר שינויים ארגוניים במסלול עצמו, במידת הצורך - כמו להכליל במקצועות תכנים שכיום הם חלק מהקמ"ט.
במידה רבה, מדובר בשינוי שהוא יותר תפיסתי מאשר שינוי סדרי עולם. פשוט ראיה של מסלול החש"ן כמסלול רצוף שבסיומו החייל הופך לבעל רובאי פיקודי (יותר מ03) והכשרה טנקאית כמפקד ואיש צוות.
אח"כ אפשר לחשוב גם על קישוטים חיצוניים כמו צפרגול שונה לכל חטיבה או תת-מקלעים (למעשה מקוצררים) וכו'.
|