25-10-2005, 22:40
|
|
|
חבר מתאריך: 08.12.03
|
|
טוב , נענה
ציטוט:
אתה טועה!
זה לא הנהג בלי אפוד, זה הטען. הוא אמור להסתער עם מאג וללא הגלילון שלו. אם אין לו שירשורים ספר באפוד (ואין!) אז בשביל מה הוא צריך אותו? בשביל עוד ת.א.? יש לו בכיס. בשביל מים? בשביל לזרוק את הרימונים שאסור לו בפקודה להכניס לרמניות?
|
צודק , גם כתבתי שאני אהבל שלא שמתי לב
ציטוט:
יציאה עם שכפ"ץ מהטנק היא מקצועיות נטו. זה שזה לא מופיע בתרגולת לא הציל אף אחד.
|
כל פלוגה בהתאם לנהלים שלה (תותחן \ נהג לובשים או לא לובשים שכפ"צים) . כנראה שבפלוגה הזאתי כן לובשים שכפ"צים , אין הרבה קשר למקצועיות או לא . בפלוגה אחרת שנהגים לא לובשים שכפ"צים , אני די בטוח שהנהג לא היה יוצא מתאו ולובש שכפ"צ בדרך
ציטוט:
שוב אתה טועה!
הצוות לא יכול לצאת מצד שני בגלל שני דברים:
1. גבולות גיזרה של המטווח
2. חציית קנים.
|
אה? מה ?
אלא עם כן אתה מציע שהצוות יצא להסתערות באיגוף רחב מימין , זאת אומרת לעשות איגוף רחב כמו ברווזים מול המטרות (אם לא שמת לב , הטנק משמאל למטרות) , בשלב כלשהו , הצוות המסתער חוצה את המאג של התותחן למעלה . אם זה עדיין קשה להבין , אפשר לצייר את זה ...
עכשיו תסביר לי בדיוק מי חוצה קנים של מי ביציאה להסערות מהצד שני (את הדבר שכן יורה - מאג מפקד , אף אחד לא יחצה ) , כאשר הצוות מגיח מכיוון תא נהג , ויכול לתמרן חופשי מאחורי השטח מת שהטנק מספק ?
אני לא מדבר כבר על זה שהרבה יותר עדיף לבוא באיגוף , משאר להתקדם ישר על המטרות !
ציטוט:
אם זה לא היה ברור, גבולות הגיזרה הם הגורם המכריע ביותר שלא לצאת להסתערות משמאל. כל השאר הם רק נספחים שעליהם עוד יתווכחו דורות רבים של טנקיסטים
|
גבולות גזרה ?? מה הקשר ? הכל נכנס טוב ויפה בג"ג , ואגב - ג"ג יכול להשתנות מספר פעמיים במהלך התרגיל , במיוחד לאור שמדובר , כמו ששמת לב בעצמך :
ציטוט:
זה תרגיל יבש לכן אין ירי בפועל ואפילו המחסנית לא בהכנס
|
פדיחה ... (הם יורים לאחר סוף התרגיל הזה שלהם , הבאתי פעם את סדרות תמונות השלמות האילו באשכול של חידת פק"ל 500 (לא ה 230 ) .
ציטוט:
כשדיברת על חיתוך קנים טעית בגדול!
|
אני בטוח . רק שלא דיברתי על לחתוך קנים - שזה לקחת מסור ולחתוך את הקנה . דיברתי על חציית קנה ...
ציטוט:
איך שלושה אנשים מסתערים על מטרות בחצי ימין אם הטנק נמצא להם בתחת ומימין בלי לחתוך את הקנה של התותח, המקביל והמא"ג מפקד? גם אם נגיד שהתותחן יסיט את המא"ג מפקד עדיין הם יחתכו את התותח
|
התותחן ממלא יורה רבע ימין . מצודדים את התותח טיפה ימינה , וראה איזה פלא , אין שום בעייה (במקרה וקורה מקרה אמיתי , והצריח נפגע ולא מצודד , כנראה כבר שחציית קנים תהיה הבעייה הפחותה מכל ולא רלוונטית) . אבל בהסתערות כמו שהם עושים , הם יעברו במוקדם או במאוחר במחסנית בטיחות של כלי היחיד בטנק שכן יורה - מאג מפקד ומשביתים אותו .
ציטוט:
התותחן, במדף מפקד, רואה טוב לימין ויכול לשמור מחסנית בטיחות מהמסתערים מימינו. אבל הראות שלו לשמאל מוגבלת. הוא יכול לירות לשמאל אבל לא יכול לראות את המסתערים משם.
בקיצור טעית P:
|
כן , בוא נראה .... התותחן רואה אותם ושומר על מחסנית בטיחות כשהם באים לו מצד ימין , לעומת זה שהוא בכלל לא רואה אותם כשהם באים משמאל ולא נכנסים לו בכלל במחסנית בטיחות ,והוא יכול להמטיר אש בכיף . מה עדיף , מה עדיף ....
ציטוט:
אם הטען היה מגיע, כמו שהצעת, משמאל לתובה הוא בהחלט יכל לתת מכת אש יפה לתחילת הסתערות, אבל בשביל מה התותחן עלה למעלה?
|
I don't see your point here .....
בקיצור , פדיחה ...
נערך לאחרונה ע"י JAVEHN בתאריך 25-10-2005 בשעה 22:47.
|