04-10-2008, 13:22
|
|
|
חבר מתאריך: 01.03.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי רגב06
ציטוט:
"עד כמה שאני מבין, מזקומ"ים בעלי זחלים רפוים ומתוחים היו קיימים לפני שהופיעו שני סוגי המזקו"ם המוזכרים למעלה. לטנקים הבריטיים הראשונים גם היו הרי גלגלים תומחים וזחלים מתוחים, אז האם לפי ההגדרה הצהל"ית הם היו מסוג "כריסטי"?"
הם לא היו כריסטי, אלא ויקרס!
|
זה מה שהתכוונתי להגיד
ציטוט:
המינוח הצה"לי מבחין בזחל הדומה לזה של ויקרס 6 טון- מבחינת זה שהזחל שחוזר יושב על בוגי תמך- אלה הקטנים שמונעים ממנו ליפול (תומכים בו) ולשכב על הבוגים הגדולים יותר מצידם העליון פשוט. זחל כזה חייב לעבוד כשהוא מתוח אחרת הוא יצא מהמנח שלו (שן מובילה בתוך כל בוגי-זוג גלגלי מרכוב) ולמעשה יפרוס.
לעומת זאת זחל כריסטי- שבו הזחל עובד כשהוא רפוי. התמצית של העניין היא פשוט להסתכל על זחל של T62 לעומת זחל של T64\72.
הזחל של הT62 מיועד לעבוד כשהוא רפוי. זה של הT64 חייב להיות מתוח (כמעט) בדיוק לפי הבוגים שסביבם הוא רץ.
מכיוון שהיו הרבה התפתחויות בהנדסה של איך לשכך זעזועים ולשאת את משקל הטנק, אני חושב שמוצדקת האבחנה הצה"לית בין זחל שעובד מתוח לכזה שלא.
|
יפה, אבל למה להמציא הגדרות לא נכונות ומסובכות כמו "מזקו"ם ויקרס" ו"מזקו"ם כריסטי", כאשר אפשר לבטה את ההבדל הזה פשות כ"זחל מתוח" או "זחל רפוי"? ורק להזכיר - מזקו"ם זה הרבה יותר מזחל, הוא כולל בהגדרתו גם קפיצים ומרכובים. ומזקו"ם של "מרכבה", למשל, שונה באופן מהותי (בחלק הקפיצי) ממזקו"ם של M60, למרות ששניהם נופלים תחת ההגדרה של "מזקו"ם ויקרס", עד כמה שאני מבין.
ציטוט:
זה לא קשור לעובדה שיש למעשה הבדלים מהותיים אחרים בין שתי המערכות- המזקו"ם עם הבוגי תמך שהתחרה במזקו"ם כריסטי.
אלה עד כמה שאני מבין אבחנות שצה"ל אימץ\המציא (מיכאל מס הושיעה נא).
|
והוא גם הסביר את ההמצאה הזו שלו? וגם, למה להמציא גלגל, כאשר בכל העולם (ובכלל זה גם במדינות עם מסורת בניית הטנקים ארוכה ומכובדת יותר משל ישראל) איכשהו מסתדרים בלי ההגדרות המוזרות שהצה"ל המציא לו? (בבקשה, אל תחשוב שיש לי טענות כלפיך באופן אישי, השאלות שלי מבטאות את התמיהה שלי באופן כלללי )
ציטוט:
בעצם כל הסיפור הוא שעקרון הזחל המתוח הושאל מכלים חקלאיים- כלים שתוכננו לנסוע לאט מאוד על כל מכשול- אך בעיקר מיועדים להתמודד עם בוץ וגרירת ציוד חקלאי! (לדוגמא- ראה מערכת זחל של D9)
העניין למעשה במערכת של כריסטי הוא הפיתוח שבא במיוחד כדי להתגבר על הנטייה של טנקים באותו זמן לנסוע כמו טרקטורים- לאט מול כל מכשול... לא בדיוק מהירות ותמרון שחיוניים לצבא.
|
לדעתי הזחל של D-9 הוא רפוי לגמרי:
התמצית הפיתוח של כריסטי, לפחות על פי מה שכתוב בוויקי, הם הקפיצים. הזחל בכלל לא נזכר שם.
ציטוט:
ועוד משהו- LEAF SPRINGS זה בעברית קפיצי עלים. תמצא בכל סופה ובסרן האחורי של כל טנדר. היום לא תמצא כאלה בשום מזק"ום של טנק בינוני או טנק מערכה. מקסימום מוטות פיתול או קפיצי סליל.
|
תודה! כלומר זהו פשוט תירגום מילולי מאנגלית.