13-09-2008, 15:33
|
|
|
|
חבר מתאריך: 12.05.05
|
|
אני משום מה התרשמתי (גם מכלי ראשון- משירותי הצבאי) שחיל המודיעין שלנו נותן תוצרים מעולים.
רק מה, אתה מעלה כאן תלונות שנוגעות לא לחיל הגדול אלא לדרג הפיקוד הבכיר שלו ולממשקים שלו עם החילות האחרים.
האם זה המקום להזכיר שגם לחיל שריון מותר להרכין ראש ולפשפש במעשיו בהקשר הזה לאור אופן ביצוע התקפת ה-8 באוקטובר באחריות ופיקוד אברהם אדן, או ההסתבכות בסולטן יעקוב, או עין זחלתא, או אודי אדם כמפקד פיקוד צפון ב-2006?
לא כל בעל צפרגול הוא גיבור מלחמה ומצביא מוכשר, גם מפקדים שריונרים לעילא הפיקו כשלונות מחפירים.
אגב- באחריות מי העובדה שהחיל כחיל ומערכת לא ידע להפגין מענה מבצעי לטיל הסאגר במלחמת יום הכיפורים, למרות שלהרבה לוחמים וקצינים בחיל היה ידוע אודותיו?
נדמה לי שעל כך חתומים בכירי "גייסות השריון" באותה העת.
ולא אמרתי כלום על סגן הרמטכ"ל טל ונושא מוכנות הימ"חים למלחמה.
בוא לא נזרוק בוץ על חיילים עמיתים שכנראה מתאמצים כמונו להביא תוצר מבצעי ברמה גבוהה, גם אם טבול בהרבה פחות גריז.
"שבעה דברים בגולם ושבעה בחכם. חכם אינו מדבר לפני מי שהוא גדול ממנו בחכמה, ואינו נכנס לתוך דברי חברו, ואינו נבהל להשיב, שואל כהלכה ומשיב כעניין, ואומר על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון, ועל מה שלא שמע אומר לא שמעתי, ומודה על האמת. וחילופיהן בגולם.;" מסכת אבות- פרק ה', משנה ז'
|