|
18-09-2008, 16:14
|
|
מנהל "מה שבכיפה" בדימוס,מו"ס במיל',וסטודנטים בשוטף
|
|
חבר מתאריך: 10.06.05
|
|
לגבי העניין עצמו,אני לא בטוח מה צריכה להיות התשובה כאן.לכאורה,את בגיל כזה,שחתונה בו היא דבר לגיטימי לחלוטין,בוודאי בציבור הדתי,וגם בציבור הכללי,והפתרון ה"הלכתי" למצב הזה,הוא למעשה חתונה שבה תוכלי לממש את אותם דחפים ורצונות שאת מרגישה.
מצד שני,כבחורה בוגרת,את בוודאי מודעת לזה שלא כל אחד שאת נמשכת אליו פיזית מתאים כדי לחיות איתך חיים משותפים.אני לא יודע מה המצב במקרה הזה,אבל צריך לתפוס מרחק מסוים,לשקול את העניין מתוך היגיון ולא מתוך הורמונים,ולהגיע להחלטה.אני גם מבין שאין ביניכם זוגיות רשמית כרגע,ואולי כדאי לדבר איתו על זה,בלי קשר לעניין שהעלית,פשוט כדי להבין איפה את עומדת.
אני מניח גם,שלפי שאלתך,את לא מעוניינת בקיום יחסים לפני החתונה.אם זה באמת המצב,יש כמה וכמה אופציות,וכולם קשות. אם זה להתרחק ממנו,או להיות איתו בזוגיות תקופה מסוימת בלי לגעת,עד חתונה שתהיה או לא תהיה. בכל מקרה,זו חייבת להיות החלטה שלך,מתוך שיקול דעת והיגיון,ותוך מודעות לזה שכל בחירה שתקבלי תהיה לא קלה,אבל נכונה בשבילך.
ועוד דבר,לשני המגיבים.
תמיד אני תמה,על אותם גברים שמטיפים לנשים להימנע מיחסים לפני החתונה,על סמך עניין "כבוד האישה",כמו שניכם. אני מסכים עם זה שאין לקיים יחסים לפני החתונה,מסיבות של קהות רגשית לעניין,וירידת ההתרגשות לקראת החתונה,וגם אם לא הייתי מסכים,יש הלכה בעניין שמחייבת גם אותי,אבל לדעתי הגישה שטוענת שהסיבה לדבר היא "שמירה על כבוד האישה" היא צביעות. האישה עצמה,למיטב הבנתי,לא מרגישה שכבודה נפגע כתוצאה מקיום היחסים לפני החתונה (ויתקנו אותי הבנות אם אני טועה) מי שכבודו וגאוותו הגברית נפגעים מכל הסיפור,הם הגברים,בעיקר אלו עם התפיסות המסורתיות יותר. אותו גבר שמעוניין לקחת אישה "יד ראשונה",שאף אחד אחר לא נגע בה,בשביל הכבוד והגאווה האישית שלו,הוא הנפגע האמיתי,ולכן בדרך כלל גם ינסה לשכנע את הנשים שלא לקיים יחסים לפני החתונה. אז פעם זה פשוט היה גזר דין מוות על רקע כבוד המשפחה,כמו אצל הבדואים,והיום זה מגיע בצורת טיעונים פוליטיקלי קורקט על כבוד האישה. לדעתי,סתם צביעות שוביניסטית משהו........
|
|