18-07-2007, 09:26
|
|
|
|
חבר מתאריך: 26.01.05
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי אמיר ג.
אני לא רוצה לחשוב הכיצד תסתיים אופציה אחרת.. כבר הפגנו תבוסתנות במידה מסוימת וזה עדיין עולה לנו ביוקר.
איפה בדיוק זה "עלה לך ביוקר"? ..אתה יושב לבטח בביתך, ואפילו יש לך הפריווילגיה
לכתוב בפורום ישראלי, לחיות טוב, ורוב הסיכוי שתבלה חופשה בחו"ל השנה.
לי זה לא עולה ביוקר, זה עולה למדינת ישראל ולצערי גם לחיילים בצה"ל..אני אבלה חופשה בחו"ל קרוב לוודאי בדיוק כמוך וכמו עוד מיליונים במדינת ישראל. אבל להבדיל, לא אהיה מנותק ממה שקורה במדינת ישראל ולא אחיה בבועה.
מצד שני, לפני שפוצחים במלחמה, "ונכנסים באמא שלהם", צריך לשים את
כל המשתנים, אלו הידועים, ולהניח שיש כאלו שלא ידועים, ולכמת סיכונים.
אמת, צריך לעשות כן, וצריך למצוא פתרונות יצרתיים יותר מאשר לקפל זנב בין הרגליים להימנע מלהגן על הבית. ודואגים גם למאזן אימה ראוי. אתם תשיתו עלינו חורבן, אנחנו נשית כפול ומשולש! הפצצת הד'חיה לא היתה אלא חלק ישיר בהגנה על הבית. חוץ מטרוריסטים לא היה שם כלום. בני משפחותיהם אינם חפים מפשע...
מסכים איתך: "ודואגים גם למאזן אימה ראוי. אתם תשיתו עלינו חורבן, אנחנו נשית כפול ומשולש!" ולא מסכים איתך: הפצצת הד'חיה לא היתה אלא חלק ישיר בהגנה על הבית. חוץ מטרוריסטים לא היה שם כלום. בני משפחותיהם אינם חפים מפשע...
באותה מידה אתה, ביתך ומשפחתך לא חפים מפשע; אתה חלק מעם-צבא, ואין הפרדה
בין ציוני אזרח לציוני חייל.
זה שאתה תומך בדעותיהם של ארגוני טרור ומאמץ אותם, אז כנראה שמשהו לקוי מן הייסוד. אני מעולם לא עשיתי פעולות חבלה נגד חפים מפשע, (ולצערי גם לא נגד ארגוני הטרור) ויש לי חדשות בשבילך, גם צה"ל לא.
באופן עקרוני, מלחמה אמורה לפתור בעיות, שלא ניתן היה לפתור בדרך של הידברות
(או, "המשכה של המדיניות, בדרך אחרת", כדברי קלאוזוביץ').
האם ניתן לפתור את בעיית עויינות האיסלם אותנו, בדרך של מלחמה כוללת?
בדרכי הידברות בטח ובטח שלא.. רק תעזור ותביא עליך את הקץ במהרה.
הבעיה שלנו היא שאנחנו לא ברורים וחד משמעיים. כשנלחמים באריה, אז צריך
או להרוג אותו או לברוח. אנחנו רק פוצעים את האריה, ובכך גורמים לו להיות יותר
מסוכן. אז אם מלחמה כוללת, לפחות שיהיה בטחון בסופה, שהרגנו את האריה.
הבעיה שזה לא אפשרי, אז כדאי כמה שניתן לא להתחיל כלל.
אמת! - כידון אל בין עיניו של האריה!.. ו גם לחבוט בו עד שתצא נשמתו, גם טוב. האם באמת כדאי לא להתחיל כלל? אז יש אפשרות יום אחד שהאריה יהיה רעב, ופשוט יחליט לארוב לך ובהזדמנות המתאימה לעוט עליך ולטרוף אותך - כמו בטבע...
|
"מה הוא הסביר לך?" שאלתי. "שני דברים עיקריים", השיב אבי: "הראשון, שכל פרט ופרט במציאות, כל שערה בזקן שלי, קשורים זה בזה ודבר אינו מקרי; והשני, שיש טוב ורע בעולם, ויש לבחור בטוב ולדחות את הרע". מונחי הטוב והרע שאליהם התוודע בחלום, היה ברור, שונים מאוד מאלה שבהם הורגל. הוא לא שכח את החלום הזה, וכששאלתי אותו עליו זמן מה אחר כך, הוא זכר אותו בבירור.
|
נערך לאחרונה ע"י רועי AZ בתאריך 18-07-2007 בשעה 09:29.
|