גבעת-התחמושת, תמונות ישנות מביקורים במקום
לנכבדי הפורום, שלום וברכה.
אני מחפש לראות תמונות ישנות שצילמו אנשים פרטיים בביקורים באתר גבעת-התחמושת בירושלים.
כידוע, במהלך השנים הפך האתר למקום שעלו אליו מבקרים רבים, וכך, עם השנים, קיבל המקום פנים חדשות (כרי-דשא, עצי-זית, ספסלי-ישיבה וכו' וכו' - ויבורכו אלו שהשקיעו ממרצם להחזקת ולטיפול באתר). אני מעוניין דווקא בתמונות (בשחור-לבן או בצבע) המתעדות את המקום בתקופה הסמוכה למלחמת ששת-הימים, כלומר, מהעת בה עדיין היו קיימים בגבעת-התחמושת ובשוליה תעלות, בונקרים ומבנים מסויימים, שכיום אינם קיימים עוד.
מאחר וברור שרבים מן המבקרים במקום (מ'עמך' ישראל, חובבי הטיולים בכלל, ועד חיילים שלחמו בעצמם על הגבעה, עם בני משפחותיהם) הגיעו אליו כשהם מצוידים במצלמה, הרי שאליהם מופנית בקשתי זו:
אודה לכם מאוד באם תטרחו לצלם (במצלמה) או לסרוק את התמונות שברשותכם ולהעלותן לכאן – או, אם אתם מעדיפים, לשלוח אלי באופן פרטי.
מטבע הדברים, יש תמונות בהן התמקד הצלם במבקרים, ואז אתם יכולים (אם רצונכם בכך) לטשטש את הפנים – שכן אני מעוניין ברקע, שהוא שטח הגבעה והנוף שסביבה, באופן כללי, וכן באופן פרטי: תעלות, עמדות ובונקרים. בכל אופן, אל נא תחסכו בתמונות, אפילו אם נראה לכם שמדובר בתמונות דומות לאלו שכבר פורסמו.
למרות שאני מעוניין בעיקר בתמונות ישנות, הרי שאוכל להפיק תועלת גם מתמונות שצולמו עד לתחילת העשור האחרון, בהנחה שנראה בהן גם הרקע של גבעת-התחמושת .
התמונות הנמצאות ברשת אינטרנט כבר ידועות ומוכרות לי.
אם התעניינתם לדעת לשם מה אני מתעניין בכך, ובכן, אני אוסף חומר כתוב ומצולם על הגבעה, בין היתר כדי להבין טוב יותר את מהלך הקרב, לפי תמונות הקרובות למועד. לפי הצעה שקיבלתי מידיד (המשתתף גם בפורום זה) הנני פותח אשכול בנושא, מתוך תקווה שהיענותכם (כאן, או באופן פרטי) תהיה מעל למצופה...
(כבר דנו - בפורום 'צבא ובטחון', ובעוד מקומות - ובוודאי עוד ידונו, בפרטי הקרב על גבעת-התחמושת , למה ואיך והאם היה כדאי וכו' וכו', עם צדדים לכאן ולכאן. גם אם נאמר שהנושא עדיין לא מיצה את עצמו, הרי שהוא יכול לקנות לו שביתה באשכול נפרד, ואינו שייך לאשכול הנוכחי, המיועד כאמור לתמונות / למה שאפשר ללמוד מהן).
בתודה מראש
שמואל
הערה חשובה: בקשה זו פרסמתי בשבוע שעבר בפורום 'צבא ובטחון', אך מאחר והיא לא כל כך הועילה, מצאתי לנכון לפרסמה בפורום זה, שדומה שאליו מתרכזים הידענים הגדולים, שהם גם חובבי טיולים ומצלמות...
http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=428272
נערך לאחרונה ע"י .ישראלה היפהפיה בתאריך 19-08-2008 בשעה 08:42.
סיבה: לבקשת שמואלק
|