לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה -- ٩(̾●̮̮̃̾•̃̾)۶٩(•̮̮̃•̃)۶٩(●̮̮̃•̃)۶٩(͡๏̯͡๏)۶٩(-̮̮̃•̃)۶ -- -- ברוכים הבאים לפורום גורמה -- -- אנא קיראו את דבר מנהלי הפורום -- -- שימו לב !!! רשימת הקישורים השימושיים של פורום גורמה מתעדכנת מפעם לפעם -- -- אשכול האירועים הקולינריים מחכה לעידכונים שלכם !!! -- חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > תחביבים > אוכל, מסעדות ומתכונים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #1  
ישן 25-09-2008, 11:12
צלמית המשתמש של DZZ
  DZZ DZZ אינו מחובר  
 
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
למה כדאי שיהיה חומוס מבושל במקפיא?

מה כדאי שיהיה במקפיא: חומוס מבושל





המבוא הקבוע למדור "מה כדאי שיהיה במקפיא": באת הביתה ואין כלום במקרר, או שנחתו עליך אורחים וצריך להאכיל אותם בהליך מזורז. מה עושים חוץ מלהזמין פיצה? אם יש לך מספר מוצרים פשוטים אך רב גוניים במקפיא, תוכל להוציא מתחת לידיך תוך חצי שעה ארוחה טובה, ללא כל קושי. הפעם נדון בחומוס.





איך לבשל חומוס



נשמע פשוט, נכון? אז ככה: תשמעו על הרבה שיטות לבישול גרגרי חומוס. לכל שיטה יש את היתרונות והחסרונות שלה. היות וכאן אנחנו עומדים לבשל חומוס למגוון רחב של שימושים, אז גם שיטת הבישול תהיה הפשוטה ביותר (כמעט).

  • ברר את החומוס, וזרוק כל גרגר עם סימני נקבים (מחילות של חרקים), או צבע שונה.
  • זרוק את הגבעולים, החצץ והחול.
  • שטוף היטב, וזרוק כל גרגר שצף.
  • השרה למשך הלילה.
  • החלף את מי ההשריה שלוש פעמים.
  • מלא מים נקיים בסיר עד שלוש אצבעות מעל גרגרי החומוס.
  • הוסף שקית אבקת אפייה, והבא לרתיחה.
  • הנמך האש, והורד את הקצף הצף על המים.
  • בשל על אש קטנה עד שהגרגרים רכים מאד.
  • סנן, חלק לכלי פלסטיק בכמות של כוס או שניים כל אחד, והקפא.



חומוס וטחינה



הדבר הראשון העולה על הדעת בקשר לחומוס, הוא כמובן חומוס עם טחינה. את המאכל הזה ניתן להכין באין סוף ווריאציות. כל אחד וטעמו. איך אני אוהב את זה?



o שתי כוסות גרגרי חומוס

o חצי כוס טחינה גולמית

o חצי כפית מלח

o מיץ מחצי לימון (אפשר גם יותר – לפי הטעם, או לפי גודל הלימון)

o שלוש ארבע שיני שום

o פלפלון חריף אחד

o כמון לפי הטעם

o שמונה גבעולי פטרוזיליה

o ארבעה גבעולי כוסברה

o כוס מים



לטחון הכל במעבד מזון, לשים בצלחות, לקשט בפפריקה ושמן זית ולהגיש. לחומוס הזה אפשר להוסיף מיני תוספות, כמו למשל פטריות מטוגנות בבצל.











חומוס כתוספת



עשית משהו לאכול, נגיד שניצלים, ואתה מחפש תוספת מהירה וטובה. הפשר גרגרי חומוס וחמם אותם. אפשר להפשיר ולחמם במיקרו, או להוסיף מים, לחמם על הגז ולסנן. הוסף פלפל שחור, כמון ומלח, ערבב והגש. אפשר לתבל גם עם שום כתוש, בצל מטוגן, בצל אדום קצוץ עם שמן זית. אם תרצה לשכלל את היצירה שלך, הוסף לנ"ל אורז והרי לך מג'דרה. באותה צורה ניתן להוסיף אורז מלא או פסטה, ליצירת מאכל מגוון ומעניין יותר (ואגב כך לנצל שארית אורז או פסטה שיש במקרר).





מרק חומוס



הבא ליטר מים לרתיחה, הוסף כוס גרגרי חומוס, כף אבקת מרק (מרק עוף, מרק בשר, מרק ירקות, מרק בצל או מרק פטריות), שתי כפות פטרוזיליה קצוצה, שתי שיני שום כתושות, פלפל שחור.

לאחר ארבע דקות רתיחה (לא חזקה) הוסף שתי כפיות קורנפלור שהומסו בחצי כוס מים, ערבב היטב והמשך להרתיח עוד שתי דקות. הגש חם.



חומוס כמילוי



גרגרי חומוס מבושלים שלמים, מרוסקים חלקית או מרוסקים למשחה, יכולים לשמש בתיבולים שונים, ועם מרכיבים נוספים כמילוי. בכתבות על בצק עלים ועל בצק שמרים כתבתי על בורקס וכיסונים שונים. אם אין לך בצק כזה בבית, אזי גם מלאווח יכול לשמש למילוי. דוגמה – קח עלה של מלאווח מופשר, שים באמצעיתו תערובת עשויה מגרגרי חומוס, שארית עוף קצוץ גס, בצל מטוגן (אפשר לשמור בצל מטוגן מוכן במקפיא) וביצה טרופה. קפל והדק, ואפה בתנור בחום גבוה עד הזהבה, או טגן בזהירות במחבת עם מרגרינה.





חומוס כמרכיב במאכל קדירה



מאכל קדירה הוא בדרך כלל מאכל המתבשל לו לאט לאט, לפעמים במשך כל הלילה, ומורכב מרכיבים שונים ורוטב שבו טובלים לחם טוב. אז מה למאכל שכזה ולאוכל מהיר? ככה: לא פעם יש בבית שאריות שונות. למשל רוטב טוב שנשאר מצלי בקר, רוטב מפסטה או אפילו מרק סמיך. זה כבר בסיס טוב למאכל קדירה מהיר. קח למשל ירקות (גזר, בצל, פלפלים, שורש סלרי ושורש פטרוסיליה) ואדה אותם לחוד. הוסף לרוטב, והוסף גרגרי חומוס מבושלים. תן לזה להתבשל על אש קטנה תוך ערבוב במשל 3-4 דקות, והגש חם עם לחם שחור טוב. ניתן להוסיף שאריות בשר מכל סוג, שאריות פסטה, קטניות שונות, תפוחי אדמה מבושלים וכד'.





חומוס מרוסק עם בשר מעושן



את המאכל הזה ניתן להכין מכל קטניה מבושלת (שעועית לבנה או צבעונית, עדשים, פול, אפונה). רסק גרגרי חומוס רכים עד קבלת מרקם של משחה. הוסף שום מלח ופלפל שחור לפי הטעם, הוסף הרבה בצל שטוגן עד השחמה בשמן זית, יחד עם שמן הטיגון, ערבב היטב, והגש בצלחות יחד עם פרוסות בשר מעושן. את הבשר ניתן להגיש כמו שהוא, או לטגן גם אותו. במקום, או בנוסף לבשר ניתן להגיש נקניק או נקניקיות מטוגנים או צלויים (דרך מהירה לצלייה היא במיקרו או בטוסטר). הרי לך מנה מהירה ומשביעה מאד.











חומוס לעיבוי סלטים



גרגרי חומוס הם חומר מצוין לעיבוי סלטים מכל סוג. אם יש לך בבית שארית של סלט ירקות, סלט תפוחי אדמה, סלט ביצים, סלט כרוב או כל סלט אחר – תוספת של גרגרי חומוס תכפיל את הכמות, תוסיף טעם (ואם חסר – הוסף תיבול ו/או רוטב לסלט), ותאפשר לך "למתוח" את הכמות כך שתספיק ליותר סועדים, וזאת במינימום של זמן ומאמץ.







ומה שנכון לחומוס, כפי שכבר אמרתי לעיל, נכון לכל קטניה. אפשר לבשל ולשמור בהקפאה בדיוק באותה צורה, ולהשתמש באותה צורה.





תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 22:01

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר