לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה ●●● ברוכים הבאים אל פורום צבא וביטחון ●●● לפני הכתיבה בפורום חובה לקרוא את דבר המנהל ●●● עקבו אחרינו! ●●● חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > צבא ובטחון
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 16-06-2007, 23:55
צלמית המשתמש של amirsgv
  משתמש זכר amirsgv amirsgv אינו מחובר  

חבר מתאריך: 16.08.04
למיטב ידיעתי יוצאי חיל האוויר
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי McKaby שמתחילה ב "האם ניתן להבין שהטייסים האלה..."

משטרת ישראל הפעילה בשנות ה-50' מטוסי פייפר. טייסיה היו יוצאי ט.100, הטייסת הקלה של חיל האוויר. רוב רובם של טייסי המשטרה (אני לא כותב "כולם" כי אין לי מידע מדוייק) היו טייסי "ק", טייסי קישור וסיור. הדוגמה הכי מפורסמת היא של בנימין גורדון ז"ל. גורדון היה טייסו של אלוף פיקוד הדרום במלחמת קדש, אסף שמחוני ז"ל, והוא נהרג אתו (ביחד עם עוד קצין) כאשר המטוס נסחף והתרסק בירדן.
במקורות שונים מופיע גורדון, שהיה טייס במשטרה, בדרגות שונות: באתר יזכור הוא מופיע כ"שוטר", באתר ח"א הוא מופיע כפרח טייס (טייסי "ק"ק היו ברובם מודחי קורס טייס בשלב מתקדם ולא נשאו דרגות קצונה), באתר משטרת ישראל (http://www.police.gov.il/Galed/show...e=10&template=4) הוא מופיע כמפקח, ובמקום אחר (לא זכור לי כרגע היכן אבל זה מצוי ברשימותי) הוא נושא דרגת סג"מ. מאחר (כפי שאפשר לראות ברשימה) המטוסים תוחזקו ע"י ח"א, הבלבול הזה הגיוני.

גלריה: www.pbase.com/amirsgv

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 18-07-2011, 22:59
  אליהר אליהר אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.06.11
הקפצה נוספת לטובת תשובה מוסמכת
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי McKaby שמתחילה ב "כנפיים של טייסי משטרה"

ויסלחו לי המוטרדים מהקפצות, אך ביום ההולדת השנה (פחות פחות או יותר) להקפצה הקודמת, להלן המידע המוסמך בעניין:

אנשי הצוותות במסוקים המשטרתיים הם או טייסים או סיירי אוויר. טייסי המשטרה כולם הם טייסי מסוקים מחיל האוויר. לכן לכולם יש כנפי טיס של בוגרי בית הספר לטיסה ותו לא. אין כנפי טיסה מיוחדות למשטרה. לסיירי האוויר אין כל סמל, סיכה או כנפיים שיעידו על מקצועם האווירי (לרובם ככולם יש גם מקצוע קרקעי - שוטרי תנועה, סיירים וכיו"ב).

זה המצב כיום (אולי בניגוד לעבר, מפני שראיתי את הכנפיים המעניינות שמישהו העלה באשכול למעלה, ואולי, מי יודע, גם בניגוד לעתיד).

ערב טוב.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 09:39

הדף נוצר ב 0.06 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר