|
30-05-2009, 23:02
|
תחמושת בע"מ
|
|
חבר מתאריך: 09.03.04
הודעות: 27,744
|
|
"אבו כריסטו" - מסעדת הדגים המיתולוגית בעיר העתיקה של עכו.....
וואלה - מזמן לא ביקרתי בעכו !
למעשה מימי מלחמת לבנון השנייה במהלכה הזדמנתי לעיר הזאת ובעיקר בשעות בהן רק כלבים וחתולים מסתובבים ברחובות, לא ממש יצא לי לבקר בה כבר שנים....
והנה, ערב חג הפסח האחרון הוחלט כי הגיע הזמן לתת גיחה קצרה לצפון סתם לשם הנסיעה והכיף (שהרי צפון זה תמיד כיף) !...
נוסעים...
עצירה ראשונה לקפה ב"סייסטה" שבתחנת הדלק שקצת לפני חדרה, עצירה שנייה ב "ליקר מרקט" הנפלאה שבמתחם "ביג" ליד ק. אתא (השלל, בקבוק יין "ברברה" של רקנאטי, כוס בירה מחרסינה של "גוסר" וכמה בקבוקי בירה מסוג ששנים לא פגשתי) ....
ו...בואכה עכו !...
עוצרים ומחנים במגרש החנייה הגדול שסמוך לעיר העתיקה ומתחילים ללכת על מסלול התיירים סביב החומות, היות וכבר שעת צהריים והבטן מתחילה להתרגז הוחלט כי נסעד במסעדת אבו כריסטו ששוכנת לה ממש על קו המים בסמוך למעגן סירות הדיג הוותיק...
וקצת על המקום למי שלא ממש מכיר...
"אבו כריסטו" זכורה לי עוד מימי הילדות אז היינו נוסעים כל משפחת לבני לטיולי שבת ברחבי הארץ, מה שתמיד זכרתי זו מסעדה ענקית, רחבה , מעין מפרץ קטן ושיושבים ממש ליד המעקה וכשאף אחד לא רואה משליכים חתיכות פיתה למים מה שגורם לדגים מכל רחבי הים התיכון להתקבץ במהירות ולחסלם...
סוג של זכרון כזה...
אנחנו צועדים על החומה והנה שלט המסעדה כבר מולינו:
יורדים מהחומות לעבר הרחוב וניצבים מול הכניסה למסעדה שנראית כך:
בואו נכנס....
שנים שלושה צעדים לתוך המסעדה חושפים חלל ענק, פשוט ענק בו מסודרים שולחנות ישיבה ובמרכזו אקווריום ענק גם הוא בו שוחים לאט ובכיף עשרות דגי נוי ("אוסקרים" כבדים ושבעים)....
הרצפה - מבריקה מנקיון !
הויטרינות - מבריקות מנקיון (לא קל לשמור עליהן כך כשאתם ממש על קו המים של הים התיכון) !
ולא סתם אני מציין את העובדות האלה ....
ציינתי כבר בעבר שתי עובדות, האחת היא שאני אוהב מסעדות בהן יש קשר עין למטבח ולנעשה בתוכו, מבחינתי זה מן סוג של אמירה ש"אין לנו מה להסתיר" !
ואני לא מתכוון לצוהר קטן ממנו מועברות המנות להגשה אלא ממש לחלון/פתח גדול.
הדבר השני הוא - השירותים !
מבחינתי, נקיון השירותים מעיד ישירות על מה שנעשה גם במטבח או באותם מקומות אליהם לקהל אין גישה!
וכן, אני יודע שזה לא תמיד מחייב ולא תמיד יהיה מדוייק אבל בכל זאת...
ולמה אני מציין את זה כאן?..
כי בשני הדברים האלה "אבו כריסטו" לוקחת ו...בגדול !!!
הנה דלפק ההגשה אליו יוצאות המנות מן המטבח, מעבר לדלפק חלון ע נ ק י ,(מאחורי מכונות המיץ) הכל חשוף הכל ברור והאמינו לי שהצצתי פנימה (בדרך לשירותים), לא הבחנתי בשום דבר "מחשיד" מבחינתי !
ובואו רגע לשירותים...
רבותי, אני חייב לציין כאן בלב שלם שמזמן (אם בכלל) יצא לי לראות שירותים כל כך מבריקים במסעדה !
אני לא מדבר על פאר ועיצוב אלא על נקיון נטו !
הרצפה - ממורקת ! (תוכלו לראות את זה בכל התמונות של המסעדה), מגבות לניגוב ידים , מראות ללא שום טביעת אצבע (וגם הברזים), תאי שירותים מצוחצחים ולהשלמת האוירה... כל החלל אפוף בניחוח שמאוד הזכיר לי ריח שמשום מה מתקשר אצלי לבתי מלון....
מדהים !
(זכור לי עוד שאמרתי כשהצטרפתי לחברים שכבר התיישבו ליד השולחן ש"מבחינתי אין לי בעייה לאכול בשירותים"... בחיי) !....
ובאבו כריסטו לא יושבים בפנים !
יושבים במרפסת !....
מהחלל הפנימי יוצאים החוצה לעבר רחבה גדולה עליה ניצבים שולחנות מאורכים ממש על קו המים (יש מעקה לא לדאוג)...
הרחבה מוצלת ורוח קלילה ונהדרת נושבת מכוון הים, מה שיפה הוא שכל המסעדה ככלל ממוקמת סמוך למעין לגונה קטנה ולמי שמגיע עם ילדים ( ) הייתרון הוא גדול ובא לידי ביטוי בכך ש:
א. יש מלא דגים במים, בשלב הראשון אחרי שהם מאבדים סבלנות אפשר לעורר עניין בדבר...
ב. אחרי שמוצה שלב ה "יווו הנה דגים" אפשר לזרוק מדי פעם חתיכת פיתה למים , זו אטרקציה אדירה בשבילם (בשביל הילדים לא הדגים)...
ג.מוצתה האטרקציה?.. אז מדי פעם שטה לה איזו סירת דיג/טיולים ואז מגיע שלב ה..."יווו תראו הנה סירה" !!!..
ד. אחרי שמוצו כל האפשרויות לעיל הם ממילא בדרך כלל כבר מנופחים מרוב פיתות/צ'יפס ושאר שטויות שהם לרוב נרדמים ואז אפשר גם להתחיל להנות.....
יווו הנה סירה:
(ככה זה נראה מהשולחן שלנו )...
והנה היא המרפסת המדוברת:
ואז הגיע המלצר...
המלצרים במקום הם מהסוג שמאוד מוכר במסעדות ערביות שמכבדות את עצמן שהכוונה היא שכאן מדובר בבעלי מקצוע ממש ולא בסטודנטים לצורך השלמת הכנסה (ואני יודע שאני מכליל כאן הכללה נוראית אבל סלחו לי) !
לבוש אחיד, נקי ומסודר, אדיבות, יעילות ובמקרה שלנו גם חייכנות ולבביות, ממש לא מהסוג ה"רובוטי"....
קבלו בינתיים הצצה בתפריט ותתרשמו גם ממחירי המנות (לא צילמתי את כולו היות וזה תמיד קצת לא נעים לי לצלם את התפריט):
וכאן גם מופיע סיפורו של המקום בקצרה (לא מתחייב על ענייני פוסידון אבל ה 60 שנה זה בהחלט מכובד)...
המחירים נוחים בהחלט עבור פירות ים אבל עכשיו כמובן נשאלת השאלה מה גודל וטיב המנות?...
כפתיח הזמנו מבחר של סלטים עם פיתות שכמקובל נאפות במקום...
אותן צלוחיות סלטים שכל כך מקובלות במסעדות מזרחיות הן לעיתים גם היכן שהוא עקב אכילס...
הכוונה היא שלא אחת נתקלתי בסלטים "עייפים", כאלה שמיוצרים "ייצור המוני" בתחילת יום ומוגשים לארכו, מנות קטנטנות, בקיצר, לא תמיד מוצלח, אבל הפעם זה היה שונה...
הם הגיעו מהר למדי ואני חייב לציין שכל אחד ואחד מהם נראה כל כך טרי שזה בהחלט ראוי לתשבוחת !
הצבעים כל כך עזים, העגבניות לא "עייפות" ובהירות מדי, הסלק בורדו כמו שסלק יודע להיות רק כשהוא טרי !
פשוט תאווה לעין ולחיך !
הייתי חייב לצלם את זה, תסתכלו עליהם (ותתמקדו טוב בשלושת האחרונות, כמה הכל נראה טרי):
נכון?...
(אגב - החומוס היה נהדר) !
כמנות עקריות הלכנו על פירות ים כמובן.
צדפות בחמאה ושום:
קלמארי מטוגן בתוספת טבעות בצל:
ושרימס מטוגן עם סומסום:
רק אציין כי הוזמנו שתי מנות קלמארי, ועוד מנות לילדים שכללו שניצל עם צ'יפס וכו'... שמן הסתם בחרתי שלא להתמקד דווקא בהן (הן היו יפות, גדולות ובסדר גמור אלא שלא הן העיקר)....
ולגבי המנות שלנו...
במילה אחת - מצויינות !
המנות כל כך נדיבות וגדולות שהיו אף בינינו שהתקשו לסיימן ...
הן מוגשות בקערות רחבות ועמוקות ואני חייב לומר שהתמונות משום מה מקטינות אותן...
הכל טרי, ניחוח הרוטב של הצדפות היה מדהים ומה שהיה צריך להתפצח בפה (ע"ע שרימס מטוגן/קלמארי) התפצח בשמחה ובששון !...
פשוט מצויין.
את הארוחה סיימנו עם קפה ערבי מתובל בהל, תה עם נענע וצלחת בקלאווה שהונחה על שולחנינו ע"פ מיטב המסורת...
איש לא דחק איש לא רמז לנו להתחיל להזדרז הכל בניחותא ובשלווה שרק על קו המים אפשר למצא...
תענוג.
ולגבי המחיר?..
ארבעה מבוגרים , כל אחד הזמין מנה של פירות ים, ארבעה ילדים , כל אחד הזמין מנה, שתייה, סלטים, קינוח ....
מחיר - 680 שקלים !
(נשבע לכם שצילמתי את החשבון אבל משום מה אני לא מוצא חלק מהתמונות)....
יקר?..
ממש לא !
ובוודאי שלא עבור כזו איכות של מנות וחוויה.
ואם אסכם אומר לכם כך:
לאבו כריסטו אני בהחלט אשוב !
יש בעכו חומוס נהדר, יש בוודאי עוד מסעדות טובות יותר וטובות פחות יש הכל !
אבל יהיה לי קשה גם בפעם הבאה להגיע לשם ולוותר על עוד ארוחה בדיוק שכזו !
שווה בהחלט !
נ.ב - אציין רק את העובדה שהגענו בשעה יחסית מוקדמת (קצת לפני 13:00 ), בסביבות השעה 14:00 המקום התחיל להתמלא....
בתיאבון !
ומשם המשכנו לכוון השוק הערבי שבו המשיכה חוויה הגסטרונומית אבל על כך בקרוב בפורום גורמה...
לבני.
נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 30-05-2009 בשעה 23:10.
|
|