10-09-2008, 10:58
|
|
|
|
חבר מתאריך: 02.06.07
הודעות: 6,305
|
|
שני שימושים למלון חסר טעם (לא חשוב הצבע)
1. עשה ריבה או קונפיטורה. ריבה זה רסק מלון מבושל בכמות שווה של סוכר בתוספת מים כדי המסת הסוכר, וקונפיטורה זה בדיוק אותו הדבר, עם חתיכות פרי, מבלי לפרקן. אפשר לשפר טעם עם תוספות כגון הל, אניס, וניל, קינמון, ציפורן, גרידת לימון, מיץ לימון. אפשר להוסיף פרי נוסף.
2. מלון חסר טעם יכול לצאת מעדן, לאחר כבישה! חתוך לחתיכות לא גדולות, שים בצינצנת מעוקרת הניתנת לסגירה, צוק תמיסה חמה של מים, חומץ הדרים וסוכר, הוסף פלפלון חריף, עלי דפנה, גרגרי פלפל שחור, פלפל אנגלי, זרעי חרדל, ענף טרגון וכמה שיני שום, סגור והמתן כמה ימים. לחילופין - אפשר לכבוש במלח, כמו מלפפונים, הרי המלון הוא מאותה המשפחה. אגב, גם קליפות אבטיח כבושות הן מעדן.
|