תמונה נדירה של מטוס F-4D בויטנאם החמוש בפצצות BOLT-117, הדור הראשון של חימוש מונחה לייזר שהופעל באופן מבצעי. מבוססת על ה-M117. יוצרה על-ידי "טקסס אינסטרומנטס" והופעלה תקופה קצרה ביותר בויטנאם. בחלק מהמקרים בוצע סימון הלייזר של המטרה על-ידי מטוסי AC-130.
_____________________________________
"[Nuclear] war is unthinkable but not impossible, and therefore we must think about it" - Bernard Brodie
אבל אינני בטוח באוטנטיות התמונה של הפצצה עצמה בקישור הזה.... היכן ה- Laser Spot Seeker ....???? (ה"עין" האופטית בראש הפצצה שתפקידה לנעול על כתם הלייזר...) ???
ראשית - ראיתי פצצות כאלה בתערוכות והראש הזה - לא היה דמה.... זה היה ראש ניתוב מסוג אחר. - לא אופטי.
שנית - כדי לרכוש כתם לייזר (בטווחים של כמה ק"מ) יש צורך במפתח אופטי גדול בהרבה ובמערכת ניהוג אופטי שספק אם בתמונה הזאת ניתן היה להכניס (מדובר בשנות ה- 60 - שפופרות - טרנזיסטורים...)
הקפצה אחרי 4 שנים לטובת כתבה בנושא מביטאון עמותת ח"א האמריקני
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי nsdq160 שמתחילה ב "צילום נדיר - הדור הראשון של פצצות מונחות לייזר"
1. הסיבה לאי אימוץ ערכת הלייזר לפצצת ה MK.117 הייתה רמת דיוק נמוכה שהפגינה.
2. בשלב זה ציון המטרות למטוסי ה F-4 היה ממטוסי F-4 אחרים בלבד, תחילה באמצעות התקן ZOT ולאחר מכן באמצעות פוד PAVE KNIFE, ולא מסוגי מטוסים אחרים (כפי שנרמז לעיל). באזורים ללא איום נ"מ משמעותי פצצות כאלו הוטלו וצויינו גם על ידי מטוסים אחרים, דוגמת ה AC-130 וה OV-10 (אם כי לי אישית לא זכורה תמונה של OV-10 עם פצצות לייזר אלא רק עם מציינים).
3. פצצות הלייזר הפכו מבצעיות כאמור כבר בשלהי שנת 1968 אולם לא נכנסו לשימוש בהיקף נרחב עד לתחילת 1972 עקב הקפאת ההפצצות על הצפון למשך 4 שנים. אם זאת, בשנה האחרונה למלחמת ויאטנם הוטלו לא פחות מ 10.5K פצצות כאלו (קצב יומי ממוצע של כמעט 30 חתיכות!) ומחציתן פגעו ישירות במטרות, שכללו בין היתר את גשרי לוע הדרקון ופול דומר המפורסמים.
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "50% פגיעות ישירות במטרות זה..."
ניתוח מדוייק יהיה ביחס לתנאים/סל הקליעה ממנו שחררו את הפצצות, ובהתייחסות להגדרה פגיעה מדוייקת מהי בכל סוג פצצה (וזה יכול להיות שונה בין הצי לחהא"א, למשל).