08-09-2008, 00:43
|
|
מנהל פורומי צבא ובטחון, מילואים והלוחות
|
|
חבר מתאריך: 07.04.02
|
|
|
נכון.
המכונית פותחה ושימשה לנכי המלחמה מהצבא הנאצי.
הנכים לא אהבו את המכונית וסרבו להשתמש בה על אף שהייתה נוחה במיוחד לשימוש של קטעי רגלים ומשתמשי כיסאות גלגלים.
הטקסט של אטלר:
ציטוט:
בעבור נכי המלחמה הנאצים, שחזרו מהחזית ברוסיה או באפריקה בלי ידיים או בלי רגליים, פיתחו הגרמנים את המכונית הקטנטנה ב-מ-וו איסטה (Isetta). הניסיון נכשל, משום שהנכים הגרמנים לא ראו בעין יפה את הרעיון להתיישב במכוניות זעירות המצוידות במנוע בוקסר 300 סמ"ק, שבמקור יועד לאופנועי ב-מ-וו.
לא עזר לאיסטה היותה זולה, חסכונית ונוחה, עם כניסה קלה למושב הקדמי (היחיד שהיה לה) מבעד דלת קדמית רחבה, הנפתחת יחד עם מערכת ההיגוי. הנכים הגרמנים ראו באיסטה עלבון צורב, משום שהם רצו להידמות לאוכלוסייה שלא נפגעה פיזית.
הנאצים בעלי היכולת המצומצמת ברחו מהבושה של איסטה לחיפושיות או ל-DKW, בעוד הנכים העשירים יותר דרשו ממרצדס ומאופל להתקין אביזרי עזר המאפשרים הפעלה ידנית של המצמד והגז, והעדיפו תיבות הילוכים אוטומטיות המאפשרות לנהוג חרף המוגבלות.
|
קישור למקור
מא שקראתי את הטקסט הנ"ל אני מתקשה שלא לחשוב עליו כשאני עובר בין טראנו לטרופר בחניה של "גפים".