05-09-2008, 16:46
|
|
|
חבר מתאריך: 29.05.06
|
|
ראשית, פתיחת הנושא לדיון בחברה דמוקרטית היא רלוונטית, חייבת להיות שקיפות בדברים הללו, מצד שני, ושלא כמו שצוין כאן, מה בדיוק חושב כל משלם מיסים ספציפית על כל החלטה זה לא לגמרי רלוונטי, אם משלם המיסים הממוצע היה מתעמק בכמה עולות טיסות אימון בחיל האויר הוא היה מתפלץ.. שהרי, כפי שטענו בפני הרבה מאוד משלמי מיסים ממוצעים "מה כבר יש להתאמן, היום המטוס עושה הכל, זה כמו אטארי..."...
הביקורת על חיל האויר היא מוצדקת לגבי כמות הארועים שהוא עושה, עושים יותר מדי ארועים לא רלוונטים, יקרים מדי ושגוזלים זמן יקר מדי... מצד שני אכן יש תופעת זאב זאב שכל ארוע שחיל האויר מרים מיד צועקים...
דבר אחד שאני לא מקבל זה את הסטנדרט שמכוונים אליו, הדוגמה של הארוע במודיעין היא דוגמה מצוינת של איך עושים ארוע ומרוויחים ממנו בדיוק מה? אנחנו לא יודעים...אנחנו גם לא יודעים מה הרווחנו מהארוע שעושים בחיל האויר ומישהו ציין את זה כאן ובצדק, אבל זוהי השורה התחתונה, השורה היא מה הרווח של הארוע והאם הוא היה שווה גם בטווח הארוך בהיבטי עלות תועלת. אם ארוע מכובד שגורם לך לגאווה ורצון להשתייך לארגון משאיר אנשים בצבא וגורם להם למוטיבציה, יתכן בהחלט שזה שווה את ההשקעה. לפעמים לחוסר רמה בארוע יש תרומה שלילית, דווקא המשפט שמישהו בחר להבליט "זאת לא תהיה חתונה" מזכיר לי ארועים שהיינו בהם ואמרנו לעצמנו (אני וחברים..)..- לארגון כזה מצ'וקמק אנחנו לא רוצים להשתייך....(לא שאני מעביר ביקורת ספציפית על ארוע חמ"ן..לא יודע מה היה שם, סתם הבאתי דוגמה..) לכן, אם רוצים לבחון ארוע כזה מול אחר, צריך לבחון הפלא ופלא, לא רק את ההוצאה, אלא גם את התוצאה... ויתכן מאוד שנגלה בתוצאה שארוע צנוע כמו של חמ"ן הא מספיק טוב..ומצד שני יתכן ונגלה, כמו בהרבה דברים בחיים, שאין קיצורי דרך, אם רוצים תוצאות, צריך גם להשקיע...וזה אומר גם זמן וגם כסף...שלא יהיו אי הבנות, במקרה זה אין לי הנתונים המלאים לא על ההוצאות, לא על ההשקעה ולא על התוצאות וההשפעה של הארועים..לכן אין לי דעה אישית האם הגזימו או לא...
לי יש סברה אישית, שבמקרה הזה מפקדי חיל האויר הלכו הפוך על הפוך, לא סתם הם הרימו הפקת ענק לטובת המערך הטכני הנפלא שקורע את התחת כל השנים אבל נמצא תמיד בצל של הטייסים באור הזרקורים..לדעתי לא סתם הדליפו את תקציב הארוע הזה וכל החגיגה התקשורתית הקטנה היתה בכלל משהו שמפקדי החיל יחלו לו, הם רצו שאנשי הגף הטכני ידעו טוב מאוד שמשקיעים בהם במקרה הזה אפילו יותר מבארועים של הטייסים...לדעתי כל הסיפור הזה היה מתוכנן,..יש כמה חברה לא טיפשים בקצה הפירמידה הכחולה...טובים מאוד בלתכנן קדימה..