14-03-2009, 01:18
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.08
|
|
שמע בתכלס אתה די צודק אבל בוא נהייה הפעם ריאליים יותר
מה ההבדל בין כל מה שקשור לאיסוף מידע ולא משנה לאיזו מטרה?
אין שום הבדל, לפני 60 שנה לדוגמא סוכנויות הביון היו צריכות להתאמץ פיסית יותר ממה שהן מתמצאות כיום!
לשלוח סוכני שטח בכמות יותר גדולה וליותר יעדים, ע"מ לבצע פעולות שכיום מוגדרות פשוטות
כמו האזנה לשיחה או מעקב הם היו צריכים ממש לתמרן ולהתאמץ כדי להכנס לביתו של המטרה
כשהוא אינינו ולהשתיל 'באג' ע"מ להאזין לו... או לחליפין לעלות על עמודי תקשורת ולהאזין משם..
אבל בעידן שבו איסוף המידע מבתבצע בשלל דרכים, אז למה להתאמץ? גם מאגרי מידע של חברות
תמימות וגופים ציבוריים יכול לעמוד בקלות לרשות הממשלה.. בעידן שבו המידע הרגיש שלך מתגלגל
בין התאגידים בשוק כאילו היה כדור אז כן יש לך מה לדאוג ומה לדעת בנושא איסוף מידע.
גם הכרטיס חבר מועדון התמים למראה שיש לך בסופר הקרוב לביתך אוסף עלייך מידע שחיוני לאותו
סופר, המידע הזה מוצע למכירה לכל דורש בין אם זה בית עסק או גוף ממשלתי או תאגיד.. זה לא משנה
הכל תמורת הסכום המתאים!
אז נכון שהטכנולוגיה כיום עומדת לרשות סוכניות הדיון בכל עת, אבל למה שהם לא יקלו על עצמם
ויצליבו מידע עם עוד מאגרים נתונים ? תחשוב שעם כל הטכנולוגיה בעולם עדיין אין להם שום
סיכוי לנטר ולעקוב אחר כל אדם ואדם על פני הפלנטה, חוץ מזה שהטרוריסטים ימאח שמם כבר
מספיק חכמים כדי לא לדבר בסלולרי או לשלוח מיילים, אז כגוף ביון תמיד אתה תשתמש בכל
אמצעי שיעמוד לרשותך, וכמה שהאמצעי הזה יותר תמים ומוסווה למשהו תמים בעיני האדם הפשוט כך
זה יהיה יותר יעיל בשבילך.
אני לא יודע איזה שירות צבאי עברת אבל יש דברים בסיסיים בהצלבת מאגרי מידע שגם בצבא לומדים..
מודיעין זה דבר שהוא שווה ערך! לא משנה אם זה למטרה מסחרית או למטרה מודיעינית!
אין לי בעיה שסוכניות הביון יאספו מידע על כל העולם ולהפוך את העולם למקום טוב יותר, אבל
הצרה היא שאני יודע שזה לא יקרה בחיים כי אין מישהו בעולם הזה שיהפוך את העולם לטוב יותר
בגלל שהוא מספיק חזק עוצמתי ומתוקצב, כי העולם לא שייך לאף אחד, זוהי טעות חמורה לחשוב
שכל ההקרבה הזו של פרטיות או כבוד כפי שאמרת תביא לנו בטחון, אין דבר כזה שגוף מסויים בעולם
חזק ככל שיהיה יצליח להביא לך בטחון ב100%!
אתה רוצה בטחון? תפוס נשק ותעמוד על המשמר 24 שעות ביממה, אבל אני מניח שאתה לא עד כדי כך
פרנואיד... חחחחח
|