טוני וספה או שים לי 150 גרם פיצה
ביום ראשון בערב היו לנו כמה סידורים בעיר הגדולה (למי שלא מכיר: תל אביב), החלטנו לסיים את הערב בחתיכת פיצה קטנה לטובת הבטן והנפש. סניף עגבניה בדיזינגוף סנטר, שהיה האופציה הקרובה ביותר, היה רחוק מלהרשים ולכן החלטנו לעלות על סיפון קו 5 ולהפליג לעבר סוף רחוב דיזינגוף שם שוכנת לה פיצריית
טוני וספה.
קצת רקע על טוני והוספה שלו, חיפוש ברשת העלה טענה כי טוני וספה הוא שמו האמיתי של טבח בפיצריה בשם "לה בוקצ'יה" ברומא (נו, שוין) אליה נקלע יורם ירזין (שחתום גם על מוזס ועל זוזוברה), הפיצריה היתה סגורה אך הטבח הציע לו את לטעום את הפיצה הכי טובה ברומא (צנוע יחסית לעובד מהסביח שמוכר את המנה הטובה ביקום), יורם טעם, נשאר יום שלם בפיצריה (אל תשאלו אותי מה הוא עשה שם יום שלם) ולבסוף גם שלח את השף ליאון אלקלעי להשתלמות במקום ויחד עם עוד מספר שותפים פתחו את טוני וספה (הכוונה לפיצריה ולא הטבח).
הרעיון מאחורי טוני והוספה הוא פיצות עם מגוון תוספות הנאפות במגש מלבני ענק ונחתכות בגודל המתאים לפי רצון הלקוח, הסלייס נשקל ונשלח לחימום קצר בתנור ומחירו עומד על 88 ש"ח לק"ג. המקום הוא צר ומוארך, יש מספר כיסאות ישיבה על דלפקים ליד הכניסה וספסל ענקי בחוץ.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.pbase.com/the_cheff/image/103843334.jpg]
דילגנו על הפיצות הכוללות בשר מסיבותינו ובחרנו לטעום את פיצת ארבעת הגבינות, פיצה עם בצל ופטריות ופיצה עם גבינת פטה וחצילים. הבצק של הפיצות אכן מיוחד, אוורירי ממעל וקריספי מלמטה, קצת מתקתק וכמעט ואין אין השוליים הקירים מתוספות כמו ברוב הפיצריות.
[התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין:
http://www.pbase.com/the_cheff/image/103843425.jpg]
פיצת ארבעת הגבינות התגלתה כביזבוז של קלוריות, הפיצה נראית מרשימה אך כיוון שהתוספות קלות יחסית הסתבר בדיעבד שהיא פשוט מלאה בבועות אוויר, טעם הגבינות אינו דומיננטי דיו וההרגשה היא של פיצה עליה פיזרו שכבה דקה של גבינה. פיצת פטריות ובצל, הרבה בצל ופטריות מדגמיות, היתה טעימה אך כדאי היה להמעיט קצת בכמות הבצל ולהוסיף פטריות. פיצה עם פטה וחצילים השילוב המנצח, טעימה, כמות יפה של תוספות שגורמות לבצק הטוב להרגיש כמו פיצה.
על שלושת החתיכות שילמנו כ 30.10 ש"ח (כלומר היו לנו 340 גרם של פיצה), בקבוק של שוופס מוגז עדין בטעם ענבים ריזלינג עלה עוד 7 ש"ח ובסה"כ 37.10 ש"ח לארוחת ערב על הדרך. לדעתי המחיר נמצא בטווח הסביר אך קצת יקר בשביל פיצה, אני מניח העובדה שכל הפיצות מתומחרות במחיר שווה, 88 ש"ח לק"ג, גורמת לכך שפיצות זולות יותר מסבסדות את היקרות יותר, הרי 100 גרם בצל לא שווה ל 100 גרם מוצרלה …
חשבון בבקשה !