אתמול בבוקר ביצע הג'יהאד האיסלאמי הצגת תכלית גדולה, בהשתתפות מאות מחבלים.
בג'יהאד טענו כי מדובר בתרגיל צבאי חסר תקדים בהיקפו.
האירוע התרחש על אדמות שעד ההתנתקות השתייכו להתנחלות נווה דקלים.
האיזור המדויק: בחלק הדרומי של ההתנחלות, קרוב לחוף הים.בין היתר, הציגו המחבלים מודל של מוצב צה"לי, והתאמנו על חטיפת חייל מתוכו.
ח'אלד מנצור, המכונה אבו ראע'ב, נחשב היום למפקד הכללי של "פלוגות ירושלים", הזרוע הצבאית של הג'יהאד האיסלאמי. [התמונה הבאה מגיעה מקישור שלא מתחיל ב https ולכן לא הוטמעה בדף כדי לשמור על https תקין: http://rotter.net/User_files/forum/48ba9fd34562bce11.jpg]
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "תמונות מתרגיל של הגי'האד האיסלאמי בעזה"
פיירבול, בתור אחד ששירת בסביבה אולי תוכל להסביר לי איך מסתדר "נווה דקלים" או "החלק הדרומי של נווה דקלים" עם "קרוב לחוף הים"?
אני מאד מעריך את עמית ככתב לקריאה בפורומים של ערבים ותרגום לעברית (פעם טענו שעמית מרוטר הוא עמית כהן ממעריב. עמית כהן עושה הרבה יותר), אך נראה שהוא מעתיק משם גם את הטעויות שמופיעות במקור.
אני רוצה להתייחס לתמונות שמראים את מאות אנשי הג'יאהד ושואל למה שלא נוריד עליהם ממטוסים פצצות מצרר בזמן התרגיל ובכך נפגע בהם כל כך קשה שייקח להם שנים להתגבר על זה ונגרום לחיסול מנהיגים בכירים. תחשבו על זה כמה חיילי צהל ייפגעו במקרה של כניסה אפשרית לרצועה בעקבות המחבלים הספציפיים בתמונות ואת זה אפשר למנוע אם נהייה לרגע אחד לא הכי מוסריים בעולם.
מקווה שהבנתם את הנקודה שלי.
חתימתכם הוסרה כיוון שלא עמדה בחוקי האתר! לפרטים נוספים לחצו כאן.
תוכלו לקבל עזרה להתאמת החתימה לחוקים בפורום חתימות וצלמיות.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- הוסרה אז הוסרה.
בתגובה להודעה מספר 16 שנכתבה על ידי ISHPUZ שמתחילה ב "[right]גם עם משאיות של אונר"א..."
או
1) שנתוני הדמוגרפיה שקריים, מסיבות פוליטיות, (יש לכולם מלבד לימין היהודי, יש אינטרס לנפח את המספרים בצורות שונות, כמו ספירה כפולה, ספירת מתים כחיים, ספירת מהגרים וכד'...)
2) מה שאונר"א לא עושה בדרפור, אתיופיה, מאלי, מוזמביק, זימבאבוה, קמבודיה, צפון קוריאה, לאוס, בנגלדש מיאנמאר ועוד... פשוט מחוסר עיניין... לאו"ם וארגוני הסיוע אין פרנסה בלעזור למסכנים האמיתיים.
הוא יכול לעשות בלי גבול בעזה. כשאפשר להדביק "פשעים" ליהודים, חצי עולם נעמד לשלם עבור המחזה.
פרט חשוב: ארה"ב, אירופה וישראל מממנות כמעט לבדן את אונר"א והאו"ם. הסעודים או הכוויתים לא יממנו את החמאסניקים בשקל. הם מממנים פיגועים בלבד.
נערך לאחרונה ע"י Gilgamesh בתאריך 01-09-2008 בשעה 22:51.
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "כי גם שלא ברגיעה זה נחשב לטבח..."
ציטוט:
במקור נכתב על ידי NehemiaG
כי גם שלא ברגיעה זה נחשב לטבח (להעלים נשקים זה קל).
האם לדעתך זה טבח מבחינה מוסרית או טבח מבחינה תקשורתית?
מבחינה מוסרית - זה לא טבח אלא ניצול הזדמנות לפגיעה באויב. מבחינה תקשורתית - קשה יהיה מאוד להגיד שמדובר בטבח כאשר כל ההרוגים הם בין הגילאים 18-35. מה עוד שצילומים מתאימים יוכלו להראות את כל כלי הנשק שבסביבה.
אגב, בפעם קודמת שפגענו בבסיס אימונים של מחבלים (בסיס האימונים של חיזבאללה בעין דרדרה - עשרות נפגעים) הורידו לנו בנין קהילה בבואנוס איירס. לא שזה, לדעתי, אמור להרתיע אותנו מלעשות זאת בשנית. מה עוד שלגא"פ אין את היכולות של חיזבאללה בהיבט של טרור עולמי.
בתגובה להודעה מספר 24 שנכתבה על ידי Guy.P.A שמתחילה ב "אז בפעם הבאה שיש כזאת פגישת..."
כאילו זו הפעם הראשונה בה אתם נחשפים לכללי המשחק פה ב7 שנים האחרונות, שבעקבות זאת כל
פעם מגיעה אותה שאלת קיטבג, למה ולמה, יתחילו להוריד פצצות ברגע שהשלטון יתחלף.
בתגובה להודעה מספר 21 שנכתבה על ידי NehemiaG שמתחילה ב "כי גם שלא ברגיעה זה נחשב לטבח..."
לפוצץ אותם מהאוויר , ואחרי כמה דקות לבוא עם טנקים ולהכריז על שטח צבאי סגור , לא לתת לאף אחד להכנס לשטח ולצלם.
במקרה שנתפס צלם , להחרים את המצלמה.
לצלם את מה שקורה לפני ההתקפה ואחרי , ולהראות שלא נפגעו חפים מפשע , ומדובר באירגון טרור.
לפנות את הגופות ורק אז לאפשר כניסה לפלסטינאים.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי FiReBall שמתחילה ב "תמונות מתרגיל של הגי'האד האיסלאמי בעזה"
אתם מתעלמים מהסיבה האמיתית..
גם אם נפציץ להם מופע ראווה של 10,000 מחבלים או אפילו עצרת בה נואם נסראללה ושלל שרציו.. גם אם נעשה זאת, תמיד יקומו עוד שרצים שינשאו על דגלם את חיסולה של היישות הציונית.
אמנם קשה להגיב מבלי לגלוש לתחום הפוליטי אבל אנסח זאת בצורה שתהייה עד כמה שאפשר "נטולת פוליטיקה"...
אין לי בכלל ספק שביום שפסטיבל שכזה יופצץ כהוגן על ידי חיל האויר תשתנה התמונה כליל !
(משום מה לא זכורים לי פסטיבלים שכאלה בעיראק ולמה?....
מהסיבה הפשוטה שהאמריקאים לא יתנו לזה לקרות וה"מקומיים " יודעים זאת היטב) !
ביום שתפציץ להם אירוע שכזה הם מצידם יקראו לזה מן הסתם טבח המוני אך הפעם גם יהיה להם קשה להציג (כרגיל) גופות של ילדים/נשים ודירות הרוסות בשעה שכל הנפגעים וההרוגים הם "במקרה" לובשי מדים חמושים המוגדרים כלוחמי הג'יהאד האיסלאמי בפי עצמם !
אני כמעט משוכנע שפסטיבלים/הצהרות המוניות/תצוגות תכלית הם כבר לא ימהרו לארגן להבא וע"ע מר נסראללה סביר שגם מנהיגיהם ירדו למחתרת ויתחילו להופיע בעיקר בקלטות שיוכנו מראש !
אבל..... מבחינתם הפסקת האש תבא לסיומה על כל מה שכלול בכך בו ברגע שהם יתאוששו מההלם הראשוני (והם יהיו בהלם ללא ספק) !
ופה באה השאלה אם אתה תהייה מוכן להביא על עצמך במודע סבב חדש ואלים במיוחד של טרור ?...
ואל תענה מהרגש אלא מהשכל.....
התשובות הן לא ממש פשוטות.
נערך לאחרונה ע"י לבני בתאריך 31-08-2008 בשעה 22:34.
אתה באמת מאמין שהסבב הבא של הטרור לא יגיע עד כמה שזה תלוי בחמאס/ג'יהאד/חיזבאללה?
הרגיעה משחקת לידיהם, הם מתעצמים, והעם היושב בציון "נרגע", מורדם, ומספר לעצמו שהכל בסדר, מבחינת כיסא פוליטי, מי שיעשה מהלך כזה הוא מתאבד, מבחינתנו זה הדבר הטוב ביותר שאפשר לעשות.
האמריקאים הבינו יפה מאוד שהם נלחמים בעירוק על הבית שלהם באמריקה, הורידו את הכפפות והלכו לעבוד
והראיה, מספר התקפות הטרור בחודש יוני עמד על 25 בהשוואה ל 160 שהתרחשו בחודש יוני שנת 2007.
אצלנו לצערי עוד לא הפנימו שאנחנו במלחמה על הבית, וזה כל הסיפור.
בנוגע לשיטות ולאמצעים, במידה ויוחלט אזי לא תהיה בעיה גדולה מדי לבצע.
וזה מביא אותנו לנכונות להביא על עצמנו סבב וחדש וכולי.
סבב חדש בוא יבוא, השאל היחידה הוא אם הוא יבוא בתנאים שלנו או בתנאים שלהם.
אני מניח שמה שעומד מאחורי הרגיעה הוא הרצון שלנו להוציא את האוכלוסיה האזרחית מחוץ למשוואה.
אתה קצת מנותק ליאור
האזרחים הם אלה שבחרו בחמאס, 80% נדמה לי ברצעוה.
האזרחים הם אלה שעוטים על עצמם חגורות נפץ ובאים להתפוצץ.
האזרחים הם אלו שמחנכים את ילדיהם לשנאה (גם אצלנו אבל באחוזים הרבה יותר קטנים)
האזרחים הם אלו שמחזיקים מסמיר קונטאר קדוש.
האזרחים יהיו אלה שבהינתן להם ההזדמנות יעשו ממך וממני המבורגר.
האזרחים אצלנו ? לא מחשיבים אותם יותר מדי, אחרת היו מגלים הרבה פחות התחשבות באזרחים בצד השני.
אני מסכים איתך אבל על כך שצה"ל מגלה אפס יצירתיות במלחמה מולם.
בהנחה שידוע מראש על מפגן כזה, אפשר להפוך אותו מהישג תעמולתי שלהם להישג תעמולתי שלנו- גם בלי לשבור את הרגיעה ובלי להרוג אף אחד.אפשר, למשל, לתעד (מהאוויר) את הלוחמים האמיצים מתפזרים ברגע שעוברת מעליהם רביעיית רעמים- או כשהם מופגזים בעלוני תעמולה.
למרות שאני באותה דעה כמוך, אני לא בטוח שצריך ממש להפציץ מפגן כזה אלא מספיק לעשות כמה מטסי ראווה עם בומים על קוליים ומסוקים מרחפים בטווח סביר על מנת לגרום לפיזור מהיר של מסגן מסוג זה.
הפתרון הכוחני הכי פשוט הכי קל ועדיף על כל שאר הרעיונות ההזויים.
בתגובה להודעה מספר 38 שנכתבה על ידי עומר מסינג שמתחילה ב "אולי, אבל הוא לוא דוקא הכי..."
לא הבנתי מי הזבוב ומי הטיל פה, ולא חכם מאיזו בחינה? מטרות ריכוז כוחות אויב בשטח יכולות
להיקרות מטרות איכות בדיוק כמו בסיסי ריכוז של צבא סדיר המיועד להפצצה במלחמה. עכשיו לא תעשה
זאת בגלל רגיעה, גם אחרי הרגיעה לא תעשה זאת כמו שלא עשית לפני כשהיו מפגשים כאלה
במאות, מה לעשות זה האופי הישראלי, כל פעולה צבאית אצלנו צריכה לבוא כ"תגובה למשהו".. אלא
אם כן מדובר בכור גרעיני.
מבלי להכנס למערכי ההגנה של מוצבי צה"ל על הגדר בעזה, גבול לבנון או רמת הגולן, ובהנחה והצליחו בשושו לארגן 100 לוחמי אויב התוקפים בליל ערפל מוצב צה"לי, כיצד הייתם מנסים למנוע חדירה שלהם למוצב והפסד בקרב עליו? נניח שהאויב בוחר לתקוף על ידי רתק אפקטיבי (צלפים, מרגמות, מקלעים) וכוח מסתער עם יתירות (נניח 50 איש שאין להם בעיה למות), כיצד ניתן להגן על מוצב הבט"ש?
קו המגע הוא בעל משמעות משנית. אותך מעניין לסכל חטיפה ולצמצם נפגעים. רדיפה אני יכול רק לקוות שתהיה, מן הסתם..
אם 50 איש מסתערים עליךל והרגת 47 מהם ושלושה חדרו, כנראה הצלחת בשלב הראשון.
באותו ספר שקראתי את הכותרת של הודעתך היה כתוב גם "מוצב אינו סובל חדירה לתוכו".
מסקנה מתבקשת משתי ההנחות: קו המגע של מוצב צריך להיות מחוץ לו. אולי הם יפרצו גדר היקפית, אך לא יחדרו למוצב. טכנולוגית, זה ניתן להתבצע גם בערפל ע"י מכ"מים קצרי טווח לגילוי תנועה, למשל.
בכל מיקרה- חטיפת שליט היתה לזכרוני ע"י כוח קטן של מספר ארגונים. אני מקווה שהרגיעה לא איפשרה לארגונים להקים כוח מקצועי גדול.
נערך לאחרונה ע"י קרן-אור בתאריך 01-09-2008 בשעה 09:01.
בתגובה להודעה מספר 45 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "באותו ספר שקראתי את הכותרת של..."
זה תכלית התפיסה של הגנת המוצב, או של המערך וכו'. המוצב כן יכול להיחדר, רק ברגע שזה יקרה, למוצב אין כל ערך, מכיוון שהוא מסוגל להתמודד עם איומים מבחוץ ולא עם איומים מבפנים.
"קו המגע לעולם יפרץ" זאת אקסיומה, שאומרת שלא משנה מה תעשה, תמיד מישהו בכוח עדיף יצליח לפרוץ את השרשרת בחלק העדיין ביותר שלה, וזאת עובדה. אם מחבלים ינסו להשתלט על מוצב, הם אולי יכשלו פעם, פעמיים, מאה פעמים. אבל בסוף הם יצליחו.
בתגובה להודעה מספר 40 שנכתבה על ידי freedom_fighter שמתחילה ב "שאלה מקצועית- סורים\חמאסניקים על הגדרות."
כבר הוכח פעמים רבות בהיסטוריה שמי שמתבצר מול האויב ,נשאר סטאטי ,מול אויב דינמי בעל יוזמה חוטף (ונחטף...) בגדול .הפלסטינים מרדימים אותנו בכל מני ''רגיעות'' ומכניסים את כוחותנו לשגרה שוחקת שמאפשרת דילול כוחות, בנתיים הם אוספים מל'מ ,חופרים מנהרות ,בונים כלי פריצה ומתאמנים.
יש לי תחושה שגם הפעם עוצמת השקט הנוכחית תשתווה לעוצמת העימות הבא.מקווה שהמפקדים בשטח גם מודעים לכך.
בהנתן כח נחוש לביצוע משימת התקפה כזאת, כזה שיודע שחלק מהכח לא יחזור (מאוד מקובל אצל בני דודנו), השאלה שלי היתה כיצד מגינים על המוצב המותקף תחת אש רתק של צלפים++
ברור שפעולה של הוצאת קו המגע אל מחוץ לגדר היא חיובית, אבל לא תמיד יש סד"כ הולם, ומענה כזה לא בהכרח יעצור את הכח המסתער...
מהם הפתרונות הצבאיים האפשריים?
בתגובה להודעה מספר 49 שנכתבה על ידי freedom_fighter שמתחילה ב "התקפה שנעצרת אחרי נפגע או שניים אינה התקפה נחושה."
ב-1994 חיזבאללה "כבש" לדקות ספורות של מוצב דלעת הניף דגלים והצטלם לטלויזיה, כי עורב גבעתי התחבא בצוללות ובשפניות.
זו המציאות של מלחמה.
גם ביום כיפור, המועזים נפלו. היו מעוזים שנכנעו למצרים, היו מעוזים שחיילים פוצצו עצמם על המצרים. המצרים שטפו את המעוזים עם להביורים. (מנוגד לאמנת ג'נבה אבל לחוקים בינ"ל חלים על יהודים בלבד. לערבים יש חוקים אחרים).
האמת שצריכה להיאמר, אף כי גבעתי הושפלו קשות, לא יודע אם במקומם הייתי נוהג אחרת.
כן, גם אני הייתי בלבנון וגם אותי הרעישו במרגמות.
כאשר האויב שוטף מוצב, יורדים לבונקר, לשפניות או תעלות או צוללות ומכוונים ארטילריה לתוך המוצב ומסביבו.
(נושא שנידון אלף פעם בשלל כתבות - כולל במקומונים) נהדפה די בקלות אחרי שחייל אחד השיב אש ממאג, וסמל אחל רוקן מחסנית על כמה מחבלים שרצו מולו במוצב (ולא פגע, אבל זה הספיק בשבילם כדי לסגת). החיילים של גבעתי היו צעירים, ככל הנראה לא מונהגים מי יודע מה, ופשוט לא יצאו החוצה.
בכל מקרה: כמי שהיה במוצב שהותקף תחת הפגזה, אני חייב לציין שזה כאוס ש"אפקט הפרפר" משפיע בו יותר מאשר כל "אופציה". לפעמים חייל אחד שזורק שני רימונים ומשיב אש ללא התחשבות באש שהעמדה סופגת, מציל את המצב ואז כל המחלקה מקבלת שבחים. לפעמים יש שלושה מן הסוג הנ"ל, אבל הם במקרה נפגעים או אמיצים אבל לא יעילים, ואז כולם חוטפים על הראש מרוני דניאל.
בתגובה להודעה מספר 51 שנכתבה על ידי g.l.s.h שמתחילה ב "ההתקפה של החיזבלה על מוצב תל דבשה"
בלי להיות במצבים כאלו- אני מבין מה שאתה מתאר, לגבי התקפה בסד"כ כיתתי. בסד"כ רציני יותר ומאומן יותר, מפקד הכוח המסתער אמור להבין שכיתה אחת שלו נפגעה ומרותקת באש מא"ג מהעמדה ממול (ושזו בערך כל התנגדות מהמוצב)- ולתאם אש רתק על העמדה, או להפעיל מולה את הכיתה האחורית שלו.
אני זוכר קטע שהביא את הרגע בו מפקד כוח רגלי מסתער מחליט לעצור את ההתקפה כדוגמא לרמה הבסיסית של מצביאות. גם הוא הודה שלא ברור מתי כוח ייעצר ומתי לא- הוא ציין במפורש שיחידות חי"ר מפוארות וידועות לעיתים שטפו את האויב ולעיתים נבלמו, באותם תנאים.
אתה מדבר על מתווה התקפה שחורג מאוד מהתסריט שכאן מתייחסים אליו
בתגובה להודעה מספר 52 שנכתבה על ידי קרן-אור שמתחילה ב "בלי להיות במצבים כאלו- אני..."
והוא חלק מהתקפה רחבה יותר. התקפות מן הסוג שמבצעים ארגוני החבלה למיניהם (מהפת"ח ועד החיזבלה) אינם יכולות - או צריכות - לקיים כמה מהמצבים שאתה מתאר.
אני מניח שבאופן פולארי כולנו מכירים את הסצנה של כיבוש "פוי" ב"אחים לנשק" ומה הן ההשלכות של פיקוד ושליטה על הנחישות וההצלחה. האמת (המרה מבחינת האמריקאים) היא שברוב המקרים באותה מלחמה התקפות שלהם לא גילו אותה נחישות כלל, ולרוב נעצרו/הפכו פנים אחרי שספגו מספר נפגעים די זניח ביחס לאותה מלחמה.
יגיל הנקין. ד"ר להיסטוריה צבאית, חוקר במחלקת היסטוריה של צה"ל
חבר מתאריך: 16.02.04
להביורים אינם אסורים בחוק הבינלאומי,
בתגובה להודעה מספר 50 שנכתבה על ידי Gilgamesh שמתחילה ב "ב-1994 חיזבאללה "כבש" לדקות..."
בטח לא באותה תקופה,
ובטח לא באמנת ז'נבה שאיננה בכלל רלוונטית לנושא סוגי כלי הנשק המותרים לשימוש.
אלא חמישה, ושנראים ע"י חלק גדול מן התוקפים. עם כל הכבוד לקנאות של הישמאלים, גם הם לא יוצאי דופן: הנכונות (הכללית) למות אינה בהכרח אומרת שאדם יכול לעמוד כמו הטרמינטור תחת אש. גם שני מחבלים שירו על העמדה שלי פעם בציר לנצרים, כאשר הם למעשה בשטח הריגה קלאסי, התחילו לברוח כמה שניות לפני שצלף חיסל אותם. הם היו בערך האנשים הנחושים ביותר (לדעתי מתוך טיפשות, אבל מבחן התוצאה הוא שקובע) שהייתי עד למעשיהם.
אם תחפור טוב בתיאורים/סרטונים מעיראק, אפגניסטאן וגם לבנון, תראה שאיפה שלא מדובר על גל אנושי (כמו מלחמת איראן עיראק) אז עם כל הכבוד לנחישות והאימון, שניים מחבריך שזועקים את הקולות הטיפוסיים למי שנפצע קשה, ברוב המקרים ישבשו כל תכנית.
את פעילות הארגונים החמושים ברצועה.
ברור לחלוטין כי במקרה של עימות יפעלו כוחות הגא"פ, כמו גם כוחות החמא"ס, מתוך מתחמים אורבניים, על מנת לנצל את המחסה הפיזי (בניינים) והאנושי (משפחות).
תרגילי רהב אלה נועדו לעורר רושם פנימי אצל האוכלוסייה הפלסטינאית, להוות משקל נגד לכוחו המתעצם של החמא"ס על-מנת למשוך כח אדם של מתגייסים חדשים.
במקביל - זו דרך מצויינת ליחסי ציבור "מעבר לגדר", ובמה לדיונים המתעוררים באתרי רשת שונים ומשונים...
נכתב ב: ספטמבר 1, 2008 מאת blueye2 בחשיפה ראשונית לפניכם תיעוד של שלוחת אל קעידה ברצועת עזה , ” צבא האומה” אשר היה מעורב בעבר בירי רקטות על ישראל ואשר איים לחסל את נשיא ארה”ב ג’ורג’ בוש במהלך ביקורו האחרון באזור. לאל קעידה יש שלוחות נוספות ברצועה כגון צבא האיסלאם שאותו מנהלת משפחת דוגמוש הידועה לשמצה. היחסים בין החמאס ושלוחות אל קעידה ידעו עליות ומורדות בחודשים האחרונים ואף פיוס מתוקשר בין צבא האסלאם לממשלת החמאס ברצועה.
זה נכון בדיוק כמו שהM-16 הארוך תוכנן לשמש כמשוט.
או במילים אחרות: אם היו מוציאים את כל האגדות והמעשיות מהלכסיקון של המדריכים בצה"ל, מערכי הדרכה שלמים היו קורסים.
הנפצה.
באופן כללי אמנת ז'נבה לא עוסקת באיסורים על שימוש בכלי נשק שונים. לאמנה יש נספח שנקרא CCW אשר בו יש הגבלות ואיסורים על שימוש בסוגים מסויימים של כלי נשק. אין בו שום איסור או הגבלה על שימוש בתחמושת 5.56 או תחמושת נק"ל בכלל. היו אמנם מספר דיונים בנושא במהלך כתיבת הCCW, אולם לא הושגה הסכמה בנושא. במקום זה יש את ההחלטה הבאה: http://www.icrc.org/ihl.nsf/FULL/490?OpenDocument
מה שכן קיים הוא איסור באמנת האג משנת 1899 על שימוש בתחמושת אשר מתרחבת או משתטחת בקלות בגוף (הכוונה הייתה בעיקר לכדור דום-דום). ישראל לא חתומה על האיסור ולא גם אף אחת ממדינות האיזור (האיסור בתוקף רק כאשר שני הצדדים חתומים עליו) ובכל מקרה הוא לא משפיע על תחמושת 5.56 משום שרוב, אם לא כל, המדינות שחתומות עליו משתמשות בתחמושת הזאת. http://www.icrc.org/ihl.nsf/INTRO/170?OpenDocument