12-08-2008, 23:28
|
|
|
חבר מתאריך: 13.07.05
|
|
שינויים זמניים במבנה העין בעקבות שימוש בעדשות מגע? בעייה כוללנית- הסבר
בהמשך כוללני לאשכול הנ"ל... http://www.fresh.co.il/vBulletin/sh...ad.php?t=428181
בניגוד לחלק מאברי החישה האחרים, בעין יש עיבוד של המידע המתקבל כבר באבר החישה עצמו(ברשתית-רטינה). העיבוד נועד בין היתר ע"מ לצמצם כמות מידע המועברת, לאמת אותו, ולוודא את אייכותו.
מכאן, יש אדפטציה לתמונה גם בעין ולא רק אדפטציה במוח(בקורטקס).
הניסוי שהבחור ציין עם קוף ומשקפיים שהופכים כיוון ראייה בוצע גם על בני אדם, אם אם זכרוני אינו מטעני הוא דיבר על אדפטציה במוח...
מה זה אדפטציה? בעברית הכוונה להתאקלמות, המונח המדעי אומר להפסיק להעביר סיגנל גם כשיש גירוי(סטימולי) אבל בתכלס, בשפה העממית זה אומר להתרגל/להתאקלם...
דוג': נניח ואתה נמצא בחדר עם תאורה סבירה, ואח"כ עובר לחדר עם תאורה ממש ממש ממש ממש חזקה(רצוי לבנה) אז העין תסיק שהיא מעבירה יותר מידי מידע למוח(דבר שעלול להניב(נדמה לי) כאב ראש וכו') (ממש כמו שספקי האינטרנט רוצים לעשות...) אז מה שהעין תעשה היא תפחית את כמות הסיגנל שהיא יכולה להעביר(לא משנה כרגע איך...) ובמילים אחרות היא תתאקלם לכמות האור הנוכחי בו אתה נמצא(לפחות מס' דקות עד קבלת אפקט ברור). ועכשיו, אחרי שעברת אדפטציה, אם תחזור לחדר בעל התאורה הרגילה שהיית בו קודם הוא יראה חשוך יותר, עד שהעין תבצע שוב אדפטציה(ליתר דיוק היא תבצע דה- אדפטציה...) כדי שתחזור לראות רגיל(מתחילים להבחין בהבדל אחרי מס' דקות, ואחרי חצי שעה אמורה להיות חזרה מלאה, אלא אם עשית נזק בלתי הפיך כמו חשיפה ישירה לקרני UV-קרי, התסכלת על השמש(ל-א מ-ו-מ-ל-ץ!!!)
או קיי, הבנו מה זה אדפטציה בעין! אותו דבר יכול להיות גם במוח....
המקרה של אדפטציה למשקפיים ואז הצורך לחכות לדה אדפטציה כדי לקבל בחזרה את הפוקוס הוא דבר שקורה בשגרה ונובע לדעתי מאדפטציה בעין עצמה(יש חיישנים שמבחינים בחדות התמונה בעין שלנו!) ולכן הם מתרגלים לראייה במשקפיים וברגע שאתה מוריד אותם אז יקח להם זמן לכוון מעט את השריר הריסני ע"מ לחזור לפוקוס...
תמשיך להיות סקרן, זה טוב...
בהצלחה... אם יש עוד שאלות אז אני מאמין שאני אצליח לענות עליהם אבל אני אצטרך לשחזר כמה דברים... מה שרשמתי פה היה די מהראש אבל אלו דברים נכונים(ומגניבים...)
דוג' בתמונה הנל אתה תראה נקודות אפורות בפינות. זה בגלל המע' בעין שמוודאת את קצוות תחומי הצבע ע"מ לכווץ את המידע שמגיע למוח(חיסכון בכמות המידע שיעבור...)