מצרכים: לבסיס:
120 גרם חמאה או מרגרינה.
1/2 כוס סוכר.
כוס אחת קוקוס טחון.
7/8 כוס קמח רגיל.
2 כפות אבקת קקאו.
1/2 כפית אבקת אפייה.
1 ביצה טרופה.
לזיגוג:
70 גרם שוקולד מריר. [אני אישית אוהבת לקחת חצי שוקולד חלב וחצי מריר. יוצא ניפלא גם כן].
1 כפית חמאה או מרגרינה.
7/8 כוס אבקת סוכר מנופה.
2-3 כפיות חלב.
מעט קוקוס לעיטור.
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה בסיר בינוני, מעל להבה נמוכה.
מסרים מהאש ובוחשים פנימה את הסוכר.
מוסיפים כוס קוקוס טחון,
קמח מנופה,
חצי כפית אבקת אפיה,
ואת הקקאו.
מערבים. ומוסיפים ביצה טרופה.
מערבבים לבצד אחיד.
מעבירים את בצד הקוקוס לתבנית [ בגודל 18X28, מרופדת בנייר אפייה ].
מיישרים בשכבה אחידה ומחליקים בגב הכף את התערובת בתבנית.
אופים במרכז התנור בחום של 180 מעלות, למשך עשרים דקות.
עד שהעוגה נוקשה למגע.
קצת לפני שהעוגה מוכנה, מכינים את הזיגוג.
שמים את קוביות השוקולד בקערה ומכסים במים רותחים למשך 2 דקות.
שופכים את המים בזהירות.
מוסיפים כפית חמאה ומערביים לתערובת חלקה.
מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה תוך כדי בחישה, ומוסיפים חלב לפי הצורך כדי לקבל תערובת בסמיכות המתאימה למריחה.
מוציאים את העוגה מהתנור,
ומיד מורחים בזיגוג.
מעל מפזרים מעט קוקוס טחון ומניחים לעוגה למשך 15 דקות.
חותכים למלבנים/קוביות או כל צורה שמתחשק לכם.
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי The girl next door שמתחילה ב "אצבעות קוקוס ושוקולד."
המתכון נראה גיוון מצוין לעוגת השוקולד השגרתית
נראה לי שאנסה אותו מתישהו עם שני שדרוגים קטנים,
קודם לחתוך לקוביות ואז לשפוך את השוקולד מלמעלה כך שיכסה את כל הפאות
ודבר שני להכין את השוקולד עם שמנת מתוקה או לכל הפחות חלב ולא מים
אם כבר מתפרעים עם הסוכר והקלוריות, אז עד הסוף
_____________________________________
בתגובה להודעה מספר 2 שנכתבה על ידי The Cheff שמתחילה ב "המתכון נראה גיוון מצוין לעוגת..."
השדרוגים נשמעים מעולה.
אבל השתמשתי בחלב, במים רק כיסיתי איתם ואז שפכתי אותם.
בד"כ אני שמה שוקולד שמנת טיפה אבקת סוכר כל זה ממיסה על האש . הפעם החלטתי לנסות ככה כי שמנת לא הייתה בבית. באמת הקרם פה יוצא קשה למריחה.