05-08-2008, 10:39
|
|
|
|
חבר מתאריך: 27.01.02
|
|
האם ננקטה יד קשה...
נגד מי שקראו בפומבי לסרבנות במהלך האינתיפדה השנייה? האם ראשי ארגונים כמו "אומץ לסרב" ישבו בכלא על המרדה (או לפחות על קריאה להפרת חוק)?
גם נגד סרבני מלחמת לבנון הראשונה לא ננקטה יד קשה. אף אחד מהם לא שילם יותר מהמחיר המנהלי המיידי (תקופת מעצר לא ארוכה בכלא צבאי). ואיזה מחיר שילם אלי גבע על סרבנותו?
הסרבנות לא התחילה מהיום וגם לא ב-2005, נגד פשע הגירוש. וכשהיא באה משמאל אף אחד לא שילם מחיר, אף אחד לא זעק על "התפוררות המדינה". להיפך - סרבני השמאל הוצגו כאנשים מוסריים, נאורים, שכולנו צריכים לקחת מהם דוגמה ומופת.
ובעוד שסרבני השמאל סירבו למלא פקודות חוקיות למהדרין, סירבו להגן על המדינה, סירבו להילחם נגד אויבי המדינה, "סרבני" הימין (המעטים שהיו) סירבו למלא פקודות בלתי חוקיות בעליל.
המדינה היא מעל לכל - הממשלה ממש לא. שלטון מתחלף, ולעתים, לרוע מזלנו, נבחרת לשלטון מפלגה חסרת אידיאולוגיה, המוכנה למכור את המדינה לצורך הישרדותה בשלטון.
לא צריך ללכת בעיניים עצומות, בצורה עיוורת, אחרי כל שלטון וכל ממשלה ולציית לכל פקודה כאילו היא תורה מסיני. אם לך אין שיקול דעת עצמאי, אין מצפון, זו לא סיבה שאני אשים את שיקול הדעת שלי ואת המצפון שלי בצד.
ציות עיוור הוא מסממניהם של אותם משטרים אפלים, שעליהם אתה מדבר גבוהה-גבוהה (למרות שככל הנראה אין לך שמץ של מושג על מה אתה מדבר). אולי כדאי שתפסיק להתנסח בסיסמאות ותתחיל להתייחס בצורה עניינית?