01-06-2008, 23:43
|
|
מנהל פורום חומרה
|
|
חבר מתאריך: 27.05.02
|
|
בהחלט, והסיבה היחידה ש DDR באמת תפס את השוק הוא שאינטל
הבינה את הפוטנציאל שבו, עשתה חושבים והחליטה ש DDR עדיף על RDRAM והחליטה לזרום איתו. נדמה לי שבתקופה הזו AMD קנתה לעצמה הרבה מעריצים נלהבים, שזה אומר נתח שוק שאבד לאינטל, מה שאנחנו יודעים שתמיד גורם לענקית הזו לעצור לרגע ולחשוב בהיגיון על פתרון לצרה שלהם.
אני לא ממש מבין את הארכיטקטורה של הזכרונות האלה (אא"כ היא לא באמת הרבה יותר מסובכת ממה שאני כן מכיר) אבל קשה לי לראות משהו מעבר לנתונים הברורים והבולטים שמצביעים על כך שבין כל שני "דורות" של זכרונות יש קפיצה בתדרים וכן קפיצה בתזמונים ואיכשהו שתי הקפיצות האלה תמיד מצליחות לקזז אחת את השניה בצורה כה מפליאה עד כדי כך שאין כל שיפור בביצועים. אפשר כמובן להראות מבחני רוחב-פס סינטתיים משמימים על הצמיחה הפנטסטית ברוחבי הפס של הזכרון אך כמובן שמבחנים כאלה שווים כקליפת השום כאשר ביישומי העולם האמיתי אין הבדל כלל.
כל זה רק בא להראות לנו שהטכנולוגיה החדשה היא זו שהחברה (או החברות) השולטת (או השולטות) בשוק מקדמת (או מקדמות).
So it all comes down to business.
באמת שזה כואב לראות כל פרק זמן כזה או אחר את אינטל דוחפת עוד דור של שטות שהיא ממציאה ודוחפת בכוח לשוק שאיננו מוכן לקבל אותו... נו, לפחות תמיד יהיה מחשב של 20 אלף שקל שהילדים העשירים יוכלו לקנות.
נערך לאחרונה ע"י Kill-Machine בתאריך 01-06-2008 בשעה 23:46.
|