15-01-2016, 22:04
|
מערכות מודיעין חוזי (IMINT), מערכות חישה גילוי והתרעה - חלל, אויר, ים ויבשה. התנהלות ביטחונית, תעשייתית וחוזית בינלאומית
|
|
חבר מתאריך: 08.03.05
|
|
על ניחושים והשערות וביסוסם לאחר 46 שנה....
כתבת:
"...אני מבין שזה לפי מפת יופיטר.
יש לנו כמה מקורות, חלקם כתובים וחלקם זכרונות בע"פ. גם הכתובים הם בד"כ זכרונות שהועלו על הכתב. באופן טבעי, המקורות מצביעים על מספר מקומות ולא על מקום אחד.
לכן, צריך להחליט איזה מקור אמין יותר ואיזה פחות, או להניח איזה מקור טועה/שוכח/מתבלבל.
על בסיס הנתונים, קל לי יותר להסביר למה כתוב 'נצר' (מוצב גדול וראשי) במקום שמו של מוצב משני יותר הנמצא בסמוך, מאשר להפריך עדויות אחרות המסונכרנות ביניהן.
מה גם שכבוגר גד' 403 הנטיה הטבעית שלי היא לקבל כפשוטם את דברי איש הגדוד...".
אני מבין שהתכוונת להודעתו מס' 45 של ידידינו - b.a. מכיון שלא קיבלת עדיין תשובות, אתייחס לדברים ברשותו:
1. המפה (האיור) שהעלה בהודעתו מס' 45 אינו מתייחס ל"יופיטר" כהבנתך, אלא לקוד שלפני יופיטר שאת שמו אנחנו מנסים לאתר ללא הצלחה יתרה עד כה....
2. המשכת וכתבת: "...צריך להחליט... וכו'..." האמן לי, לו היה ניתן לקבוע באופן וודאי וחד משמעי את התשובה - לא היינו טורחים כאן לזהות את המקום. העובדה, מכל מגוון הנתונים, היא שקיימות הסתייגויות ומובאות שאינן עולות בקנה אחד זו עם זו. שאלתך המקורית בפתיחת האשכול, איתגרה חלק מאיתנו לוחמי אותה התקופה הקשה בקו התעלה, ואנו מנסים להגיע לתשובה לה על בסיס Educated Guess כלומר - ניחוש מבוסס על נסיבות וראיות, חלקן זכרונות, חלקן בכתובים מוקדמים יותר וחלקן בכתובים מאוחרים יותר.
להחליט מי אמין, מי פחות אמין, ומי בכלל טועה איננו פשוט. כשאתה כותב שעם קת"ק 403 אינך מתווכח.... אתה חותר לתשובה פסקנית על בסיס שאינו ממש תואם את הנתונים האחרים. וכבודו של הקת"ק הזה במקומו!!
איזכור "נצר" למשל באתר חיל-הים, כמקום נפילתו של רב"ט אוזן ז"ל, אינו מתיישב עם כינוי המקום כ"לשון". סיפור נפילתו של סגן איזן ז"ל מסית אותנו דרומה משם לאזור כברית. גם לאזור ההוא קראנו "לשון".... חייל שישב ב"לשון" מסוימת, לא בהכרח ידע כי קיימות בסלנג המבצעי "לשונות" אחרות.
דומה שתשובה חד ערכית, וללא עוררין - אין לנו עדיין.
3. גם אני אגב שותף לניחוש כי מדובר במוצב "חגית" (בקוד יופיטר), אולם אין לי תשובות טובות וברורות להסתייגויות שהוזכרו, כאן באשכול.
הרישומים קיימים בארכיוני צה"ל. מי שיש לו גישה למשל לדוח"ות מבצעים שנרשמו בחמ"לי - גדוד, חטיבה, אוגדה ופיקוד הדרום, או לרישומי חיל הרפואה בגיזרה, מאותם הימים, יוכל למצוא בוודאות את מיקום נפילת השמונה באותו היום זיכרונם לברכה.
|