26-07-2008, 17:02
|
|
|
חבר מתאריך: 11.10.07
|
|
תקיפה באיראן תשפיע על ישראל ל-100 שנה
עם כל הכבוד לאפרים הלוי, ואני בטוח שהוא מבין הרבה יותר ממני בנושא הזה, נראה לי קצת מוגזם לקבוע שלפעולה נקודתית תהיה השפעה ל 100 שנים על האזור לטוב ולרע, תקנו אותי אם אני טועה אבל אין פעולה צבאית נקודתית שהשפיע על אזור מסוים ל 100 שנה.
אני גם לא תומך בגישה שאירן לא יכולה לגרום נזק משמעותי לישראל בעזרת הטילים שלה.
ראשית, מאיפה הבטחון שמערכת החץ יכולה ליירט את רוב הטילים שאירן עשויה לירות לעבר ישראל?
מספר הטילים והמשגרים שבידי אירן לא ברור וגם לא קצב יצורם, מה גם שלא בטוח שסוריה לא תירה גם היא טילים לעבר ישראל במקרה שאירן תירה.
בנוסף לחיזבאללה יש כמויות גדולות של טילים לטווחים בינוניים וסביר להניח בבטחון כמעט מוחלט שהוא ירה טילים במקרה שאירן תירה.
שנית, מאיפה הבטחון הרב שהטילים האיראנים לא ישאו רש"ק כימי?, תסריט עם פוטנציאל נזק גדול.
לא ברור לי כיצד מצב שבו לאירן יש נשק גרעיני משרת את האינטרסים הישראלים?, זהו כן מצב שעשוי להשפיע לרעה על ישראל ל 100 השנים הקרובות גם אם אירן לא תשתמש בנשק זה.
נשאלת שוב השאלה האם לחיל האויר הישראלי יש את היכולת לגרום נזק חמור ליכולת האיראנית להעשיר אורניום והאם ישראל יכולה להתמודד עם הלחימה שתפרוץ לאחר תקיפת חיל האוויר.
כמו שכבר כתבתי פה בעבר, הבחירה היא בין שתי אפשרויות רעות-אין פה אפשרות טובה!
ראש המוסד לשעבר בראיון ל"טיים": תקיפה באיראן תשפיע על ישראל ל-100 שנה
26.7.2008 שירות הארץ
"תקיפה באיראן עלולה להשפיע על ישראל למשך 100 שנה", כך אומר ראש המוסד לשעבר, אפרים הלוי בראיון למגזין "טיים" האמריקאי. לדבריו, תקיפה באיראן עלולה להיות הרסנית לישראל ולאזור. עם זאת, אומר הלוי כי תקיפה איראנית בישראל לא תגרום נזק רב משום שמרבית הטילים האיראניים ייורטו על ידי מערכות ההגנה של ישראל.
הלוי מסביר בראיון, כי לתקיפה ישראלית תהיה השפעה שלילית על דעת הקהל בעולם הערבי וכי תקיפה כזו צריכה להתבצע רק כמפלט אחרון. עוד אומר ראש המוסד לשעבר, כי ישראל לא תצא לתקיפה באיראן לפני הבחירות לנשיאות ארה"ב בנובמבר הקרוב. לדבריו, ישנו "חלון הזדמנויות" לתקיפה שכזו מנובמבר ועד להשבעתו של הנשיא החדש בינואר. "אף מנהיג ישראלי לא רוצה להיות אשם בפגיעה בסיכויו של מקיין להיבחר לתפקיד", אומר הלוי.
הלוי הוסיף כי הפרסומים השונים על תקיפה ישראלית באיראן בזמן האחרון, וכן תרגיל צה"ל הגדול שנערך בתחילת החודש שדימה תקיפה באיראן - נועדו כדי להפעיל לחץ על מדינות אירופה להשתמש בכל האמצעים הדיפלומטיים כדי להביא להקפאת תוכנית הגרעין האיראנית. לדבריו, "ישראל משתמשת בטקטיקה של 'תחזיקו אותי, או שאעשה משהו משוגע'".
לכתבה
לכתבה שפורסמה ב TIME
(ויליאם רארף אינג')
גם כאשר יגור זאב עם כבש-אני לא מציע שנהיה הכבש.
(אלוף מיל' עוזי דיין)
|