לוגו אתר Fresh          
 
 
  אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה בן מאיטליה – אומר בונג׳ורנו, בת מצרפת – אומרת בונז׳ור. קאן מיפן – אומר אוהיו, כשהוא בא לביקור | עברי, דבר עברית והבראת! (אב״י) | מילים ומקורן | שגיאות בתקשורת | חידות היגיון | קורס לימוד לטינית בלעדי לפרש רוביק רוזנטל, אשכול האירוח חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > השכלה כללית > שפות ובלשנות
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה
 
כלי אשכול חפש באשכול זה



  #4  
ישן 29-08-2011, 15:25
  shlomz shlomz אינו מחובר  
מנהל פורום מילואים (במיל.)
 
חבר מתאריך: 21.08.06
הודעות: 4,003
בתגובה להודעה מספר 3 שנכתבה על ידי MS_Rogue שמתחילה ב "ואחרי זה שיביא את כל המתכון..."

לא שכחתי... קוראים לזה טיזינג
אז ככה:
בספר "תולדות הטבע" (Historia Naturalis) מאת פליניוס הזקן מופיע הקטע הבא:

ציטוט:
. inde pastillos in pane faciendo dilutos cum similagine seminis fervefaciunt atque ita farinae miscent.

התרגום לאנגלית הוא כדלקמן:
ציטוט:
When required for making bread, these cakes are first soaked in water, and then boiled with the finest spelt flour, after which the whole is mixed up with the meal;

תרגום המילה fervefaciunt כ-"boiled" ("מבושל") לא מסתדר לי, מאחר ובישול שמרים (מדובר כאן על שיטה להכנת שאור ושימוש בו באפיית לחם) הורג אותם. האם ייתכן תרגום אחר?

תודה!
(אגב, התרגום נחוץ לי במסגרת ניסיון לשחזר את הלחם הרומאי הנ"ל. אני מבטיח לפרסם כאן את התוצאות ולתת קרדיט למסייע )
_____________________________________
על מג"דים אין שירים, רק כתובות בשירותים.

http://www.baking.co.il

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #7  
ישן 29-08-2011, 19:37
צלמית המשתמש של ShoobyD
  משתמש זכר ShoobyD מנהל ShoobyD אינו מחובר  
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות
 
חבר מתאריך: 04.06.06
הודעות: 33,133
שלח הודעה דרך MSN אל ShoobyD Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
בתגובה להודעה מספר 6 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "תודה."

מחיפוש של הקטע הרלוונטי, נראה שהוא מדבר על הכנת סוג של "לחם עוגות".

בתחילה הוא מדבר על כך שהדוחן משמש בעיקר להכנת מחמצת שאור, לאחר שהיה נילוש ביין תירוש,
אז הוא אומר שמחמצת דומה עושים גם מסובין חיטה עצמה, לאחר שמושרית ביין תירוש לבן במשך שלושה ימים, ומיובשת בשמש.
כדי להכין לחם היו משרים במים מין עוגות קטנות שהיו מכינים מזה, מבשלים עם קמח, ואח״כ מערבבים עם עוד קמח (כוסמין?).
הוא אומר שזה נחשב ללחם המשובח ביותר.

הוא לא מדבר בכלל על שמרים.

זהו פחות או יותר.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
  #9  
ישן 30-08-2011, 00:10
צלמית המשתמש של ShoobyD
  משתמש זכר ShoobyD מנהל ShoobyD אינו מחובר  
מנהל משבראש, בלשנות, תכנות ויהדות
 
חבר מתאריך: 04.06.06
הודעות: 33,133
שלח הודעה דרך MSN אל ShoobyD Facebook profile LinkedIn profile Follow me...
..
בתגובה להודעה מספר 8 שנכתבה על ידי shlomz שמתחילה ב "שאור=שמרי בר, הגורמים לתפיחת..."

טוב לדעת לגבי שאור, תמיד חשבתי שזה משהו שבא במקום שמרים, לא שהוא כבר מכיל אותם.

במילון שמצאתי תרגמו pastillus (צורת הנומינטיבוס יחיד של pastillos) כעוגה או פאי קטנה, אבל יכול מאד להיות שזה שם כולל לכל מוצר בצק קטן (pasta = בצק)

אני הבנתי את fervefacere (צורת שם הפועל) כבישול כי הוא אומר בתחילה להשרות במים, ולאחר התהליך ציין לערבב שוב עם קמח, אבל אולי זה באמת כמו שאמרתי קודם, רק חימום ולא הרתחה/בישול ממש (עד כמה שידוע לי, שמרים כן צריכים מעט חום כדי להתחיל "לשחרר", אבל אולי אני טועה ).
בויקימילון (האנגלי), אגב, מתרגמים את הפועל בין היתר גם כ־"המסה", מלבד בישול וחימום, אבל לי זה לא נראה כ״כ קשור למשפט.

תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום



כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 17:38

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר