03-07-2009, 18:54
|
|
|
חבר מתאריך: 08.11.08
|
|
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי Lance שמתחילה ב "פרויקט תהיל"ה: האם הממשלה ממשיכה בחזון האורווליאני של האח הגדול?"
כן, שמעתי כבר בעבר על הפרויקט הזה, אבל לא התרגשתי. כמו הרבה הצהרות של הממשלה גם זה הולך להיות בדיחה אחת גדולה. הם בעצמם לא סגורים על מה יהיה הכיוון.
בוא נגיד ככה שאם שטרית היהיר היה מצליח להשלים את חזונו האפל, בלי לחשוב פעמיים הממשלה הייתה מכניסה לאט לאט לכל שגרת החיים שלנו את מדיניות האח הגדול בכל תחום בחיים.
זה אומר גם התחברות לספק האינטרנט שלך לפי טביעת אצבע, גם מהסיבות שכבר כיום נידונות בכנסת ע"מ לסנן את האינטרנט (כי אוי מסכנים הילדים שנחשפים לפורנו ברשת-תרוץ עלוב).
ש"ס מצד אחד מציתים שריפה שאת התרכובת של השמן שהם שופכים למדורה הם לא כ"כ מבינים, מצד שני הממשלה באה ותופסת טרמפ על הסיבות שש"ס מקדמת ומציתה שרפה ענקית כדי
לשים סוף לחופש הביטוי ברשת וכל זה בהתבסס על האג'נדה שלהם ושל אלו שמאחורייהם.
אבל שוב, כל זה זה בדיחה אחת גדולה, אין ממה להתרגש, כל מנגנוני האבטחה הממשלתיים שואפים לתת רמה, אפילו מערכות אבטחה בצבא זה כשלון אחד גדול וכל קצין במ"מ יודע.
כל עוד הם משתמשים בכלים תכנותיים שבאים מתאגידים כמו מיקרוסופט וגוגל, זה תמיד יהיה חדיר, זה תמיד יהיה פריץ וטענות חסרות שחר כמו "זהו אמצעי הזדהות אמין המאפשר חתימה
אלקטרונית ברמת האבטחה הגבוהה ביותר הקיימת כיום. בשנים הקרובות יהפוך הכרטיס החכם לחלק בלתי נפרד מחיי היום יום שלנו." לא יעזרו להם! למרות שהם מודים כאן בציטוט
שהאינטרס שלהם יכנס לתוקף בשנים הקרובות ויהי מה!
ככה זה ממשל שלא שואל ולא מתייעץ עם העם שלו, למרות שמדובר בדמוקרטיה הציבור הורגל לקבל את הגזרה משמיים מבלי לקבל הזדמנות להעביר על כך ביקורת,
להתייעץ ולקבל החלטות ביחד עם הממשל, הרי בשביל מה יש לנו "נבחרי ציבור" בשביל שיעשו מה שבא להם בטענה שהם יודעים מה טוב לנו? אם כל הכבוד לנבחרי הציבור המבריקים,
אני לא רוצה שיקבעו לי ולאזרחי המדינה מה טוב לנו ומה לא, אני יודע מה טוב לי כאדם צעיר שמבין בטכנולוגיה ובעולם המודרני ואני יודע שלטכנולוגיה יש צדדים שליליים ולאלו יש השלכות.
ההשלכות יבלטו לצערנו בדורות הבאים שכנראה את הממשלה זה לא כ"כ מעניין.
אני מקווה שיתפתחו אלטרנטיבות ל-"אינטרנט 2" שהממשל האמריקני רוצה לפתח בשיתוף עם התאגידים כמו AT&T הנבלים ולדחוף לנו את זה בכל העולם (תהיל"ה היא מאוד דומה לזה).
אני גם מקווה שממשלת ישראל לא תלך ראש בקיר ותעביר את כל השירותים שלה לציבור רק באינטרנט, לא שאני נהנה ללכת לסידורים במשרדי הממשלה, אבל מעדיף לעשות את זה בעולם האמיתי
ולא באינטרנט שעוד 1001 האקרים מסוגלים ליירט את הפאקטים שנשלחים ממני, עוברים בשרתי הספקית ונקטלים אצל משרדי הממשלה, בכל שלב כזה פיענוח הפאקטים ועריכתם הוא אפשרי.
משמעות הדבר שהממשלה יכולה להבטיח עד מחר שזה בטוח אבל כולנו יודעים שזה לא!
חייבים לקום, להשמיע קולות מחאה כי נדמה לי שהאוטובוס של הממשלה קצת איבד שליטה.