07-07-2008, 09:34
|
|
|
חבר מתאריך: 25.08.07
הודעות: 1,097
|
|
קראתם, נכון?
נסעתי לבקר. לראות מה קורה שם (טוב, היו לי עיסוקים אחרים בבאר שבע). על הכביש לדימונה, קצת לאחר היציאה מבאר שבע, ניצב שלט חום של המועצה לשימור המפנה את הנוסע לאתר. דרך עפר די משובשת, אך בהחלט עבירה.
האתר משוקם ע"י הקרן הקיימת, עירית באר שבע ואחרים, ונמצא בשלבי שיקום אחרונים. נדמה לי שהשיקום הארכיטקטוני הושלם (די טוב), אבל עוד לא התחילו עם פיתוח השטח.
אז הנה - אתר שבהחלט שווה לבקר:
היה שם שומר שישן במהלך כל הביקור שלי. בשלב מסוים הוא פקח עין, וכשביקשתי יפה שיאפשר לי להכנס דרך השער, שהיה נעול, הוא סירב ונרדם שוב. נכנסתי לחצר דרך אחד החלונות, צילמתי, התבוננתי (לפי הסדר הזה) ויצאתי, והוא לא התעורר. הנה כמה תמונות מהחצר ומאחד החדרים:
והנה עמדה. כנראה שעד 2004 אפשר היה לראות את כל העמדות ותעלות הקשר, אך מארגני הסוסיאדה מחקו אותם. נותרו רמזים באדמה לקיומן של תעלות, ועמדה וחצי. אולי הם ישחזרו את הביצורים בהמשך עבודות הפיתוח.
כמובן שאין עדיין שלטי הסבר, אבל להפתעתי הרבה מצאתי שלט שהוא כל כולו מתנת פיוס ממני לגילש. אני אשמח אם הוא יסביר לנו מה זה, למה זה ועוד סיפורים.
והנה כמה הצעות לתגובות:
קודם כל, מה הקשר של אנז"ק לאתר הזה? האם המתקפה של אנז"ק על באר שבע היתה ממזרח? האם הם לא הגיעו מדרום מערב?
מה בדיוק קרה עם הישוב בתש"ח - האם הוא פונה? נכנע? נכבש? או שבאמת עמד במתקפה עד שבא מבצע יואב וחילץ אותו? הידיעות סותרות.
למה הוא לא חזר ויושב? למה אנשי בית אשל היו צריכים לנדוד צפונה לעמק יזרעאל, המסכנים? :-)
ואם כבר - מה הסיפור שכולנו ממשיכים להתעלם ממנו של אי-יישוב ישובים לאחר המלחמה? כך לגבי משמר הירדן, ולאחרונה בהקשר של הרטוב, ואולי גם בית אשל? אני יודע למשל שנירים (דנגור) נכבשה ונהרסה, אך יושבה מחדש ע"י אותם אנשים כמה קילומטרים צפונה משם. באותו אזור. למה זה לא היה הסיפור של כל הישובים?
וסתם - עוד מידע על בית אשל. או אנז"ק. סיפורים.
ואחרונה - שמו"צניקים. שמתם לב? יש!!!
נערך לאחרונה ע"י ארדיכל בתאריך 07-07-2008 בשעה 09:39.
|