25-07-2008, 18:38
|
|
|
|
חבר מתאריך: 10.12.07
|
|
ציטוט:
במקור נכתב על ידי ציבי
1.כל נסיון התקשרות והדברות של התנועה הציונית עם הנאצים נתפס אצלם כשיתוף פעולה. 2.בנוסף, הנשיא אבו מאזן כתב את עבודת הדוקטורט שלו במוסקבה על הקשר בין הציונים והנאצים.
3.אז למה בדיוק אתה קורא : "כל פתית מידע חשוב"? גם שקרים וקונספירציות חשובות?
היסטוריה לא רק מספרת על העבר, יש לה גם תפקיד בבניית העתיד, לכן אם יש כאלו שרוצים לשנות מצב שההיסטוריה גרמתו, עליהם לשנות את הנרטיב.
|
1.דפדפתי בספר של סופר פלסטינאי או לבנוני על המופתי האג" אמין.הוא סיפר שם,כי בנארטיב הציוני איש זה עומד בקשר ישיר עם הנאצים.הוא לא שלל את זה,אך אמר,שגם הציונים לא נגעלו משיתוף פעולה זה,מה שגם אותם לא משאיר טהורים מחטא.
העניין הוא,שיש הבדל עצום בין מטרות "שיתוף פעולה" עם הנאצים של המופתי ושל ציונים.הרי רצונו היה לדפוק אותנו ורצוננו היה להציל את מי שהיה אפשר מידי הנאצים,ע"י כל מני עסקאות.
אך סופר זה הצליח להעביר קו סימטרי בין שני המקרים.זה מאד נחמד,כמובן.
2.ואיך בלי זה?כל האסלאמיסטים הם פרופסורים למחקר היהדות,הציונות והשואה.החתירה לשלילת השואה ומה שמסביב לזה,זה מה שדוחף אנשים אלה להתעסק בנושא,שלאמיתו של דבר אין להם שום עניין בו.(זה לא שהם יבכו,אם ידעו,כמה באמת יהודים הושמדו.)
3.חשוב לדעת את פרטי ההיסטוריה,כדי לא ליפול לפח.בלי לדעת את כל התמונה,או לפחות לשאוף לידיעה זו,אפשר לקבוע,שהיהודים הם הכובשים והנאצים החדשים.אנשים חכמים יוציאו את מה שצריך מהקשר הדברים,פה ושם יזיפו בלי להסמיק,ואז נוצרת היסטוריה חדשה.לכן יש צורך בכמה שיותר ידיעה.
שקרים וקונספירציות זה גם דבר חשוב,לפחות את המודל שלהם,על מה הם מתבססים,יש ללמוד.
|