לוגו אתר Fresh          

אפשרות תפריט  ראשי     אפשרות תפריט  צ'אט     אפשרות תפריט  מבזקים     אפשרות תפריט  צור קשר     חץ שמאלה __ ברוכים הבאים לפורום מתגייסים וסדירים__ חץ ימינה  

לך אחורה   לובי הפורומים > חיילים, צבא וביטחון > מתגייסים וסדירים
שמור לעצמך קישור לדף זה באתרי שמירת קישורים חברתיים
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה

ישן 07-07-2008, 10:35
  משתמש זכר mt999 mt999 אינו מחובר  

חבר מתאריך: 22.10.06
כתבה לא קיבלתם זימון לקורס טיס? פנו למנהל בית הספר

אני נורא מתנצל, אין לי סורק ולכן אני לא אביא לכם פה את הכתבה במלואה אלא אתמצת אותה לכמה פסקאות אבל הרעיון הכללי הוא מה שחשוב...
אתם עומדים לפני גיוס ומאוכזבים מאפשרויות השיבוץ שצה"ל מציע לעם? בקרוב יוכל מנהל בית הספר שלכם לסייע.
ראש אגף משאבי אנוש בצה"ל, אלוף אלעזר שטרן, החליט השבוע לאפשר למנהלי בתי הספר לערער על התפקידים שצה"ל מציע לתלמידיהם. במקרה שיוגש ערעור יזמן צה"ל את התלמיד למבחן חוזר בלשכת הגיוס בתקווה שישפר את ציוניו- ובכך ישדרג השיבוץ. עם זאת, זכות הערעור תהיה מוגבלת, והמנהלים יוכלו לסייע רק ל-2.5% מתלמידיהם.
אחת הבעיות שצה"ל מתמודד איתן היא העובד שתלמידים רבים שמגיעים לצו הראשון לא מתייחסים ברצינות למבחנים ומתנהגים כאילו קיבלו יום חופשה מבית הספר- ותו לא. כתוצאה מכך נולדה תופעה המכונה בצה"ל "אנטר-אנטר"- כשהתלמידים לוחצים על מקש ה"אנטר" במבחן בלי לקרוא כלל את השאלות במטרה לסיים את יום המבחנים מוקדם ככל שניתן ולנצל אותו לבילוי בים או בקניון.
(הפסקה בקצרה) רק לאחר שהתלמידים מקבלים את יעדי השיבוץ העגומים בעקבות התוצאות הנמוכות הם מבינים את הטעות שעשו ומנסים לערער- ללא הצלחה לרוב. ככה יוצא שברבים מהמקרים תלמידים עם בגרויות גבוהות מקבלים קב"א ודפ"ר נמוך בגלל שעשו שטויות וכך נחסמים בפניהים מסלולי שירות אטרקטיביים, הם נעשים מתוסכלים ותורמים פחות.
בצה"ל מדגישים שמערכת המיון וההערכה בסך הכל מקצועית ואמינה, אך כדי לפתור נקודתית מקרים כאלה-של חוסר חפיפה בין איכות המועמד לבין הציונים שלו- הוחלט על הנוהל החדש.

כמעט שכחתי, המקור: עיתון "ידיעות אחרונות" יום א', ג' בתמוז תשס"ח 6.7.2008 גליון מספר 24864

אני לא מבין, אם התלמיד מספיק חכם להוציא קב"א גבוהה הוא אמור כבר להבין את חשיבות המבחנים שמדגישים שוב ושוב המאבחנים בלשכת הגיוס את חשיבותם!

נערך לאחרונה ע"י mt999 בתאריך 07-07-2008 בשעה 10:41.
תגובה ללא ציטוט תגובה עם ציטוט חזרה לפורום
ישן 07-07-2008, 12:30
  VCPA VCPA אינו מחובר  

חבר מתאריך: 29.03.08
בתגובה להודעה מספר 9 שנכתבה על ידי Zimer2 שמתחילה ב "איך ילד בן 17 אמור לדעת את..."

ציטוט:
במקור נכתב על ידי Zimer2
איך ילד בן 17 אמור לדעת את משקל הדברים? מבחינתו הוא רחוק שנתיים לפעמים מהגיוס והוא בטוח שסתם הצבא רוצה לבדוק כמה דברים.
אצלנו בביה"ס עשו הסברה עם דוגמא לבמחן פסיכוטכני וכו' רק חבל שעשו את זה אחרי שחצי מהשכבה כבר עשתה את הצו.

הוא בטוח שהצבא רוצה סתם לבדוק כמה דברים?!?!?! מה הצבא זה גן ילדים שבא לבדוק את היכולת שלך להרכיב לגו?!
הצבא זה גוף רציני. אם נער בן 17 לא יכול להבין שצו ראשון זה משהו רציני, אז גם כאשר הוא יהיה מבוגר בשנתיים בזמן הטירונות, הוא לא יבין כלום. הוא יחשוב שיוצאים למטווחים סתם כדי לשחק בנשק, והוא יחשוב שיוצאים לפעילות שטח סתם כמו בטיול השנתי בכיתה י"ב.
אני לא הייתי רוצה שבן אדם כזה ישרת לצידי, ואני מניח שגם המפקדים בצה"ל לא היו רוצים חייל כזה בשורותיהם.
ישן 07-07-2008, 23:48
  V.G V.G אינו מחובר  

חבר מתאריך: 27.08.06
שלח הודעה דרך ICQ אל V.G
בתגובה להודעה מספר 1 שנכתבה על ידי mt999 שמתחילה ב "לא קיבלתם זימון לקורס טיס? פנו למנהל בית הספר"

או קיי... לי קרה משהו אחר... במבחנים של לשכת הגיוס הייתי ממש סבבה... הלך לי טוב...

הגעתי לצוות אוויר... ואז היה לי כל מני דברים על הראש ולא יכלתי להתרכז... למרות שמבחינה פיסית תפקדתי 100% אז לא יכלתי להגיד שאני מרגיש חרא... מה קרה? עפתי כבר במיון הראשן... כן של הפסיכוטכני בהצוות אוויר... הגעתי למיונים לחמ"ן... כולי חצי רועד בגלל הזכרון המר מצוות אוויר...
בהתחלה לא הלך לי בכלל... הייתי לחוץ... אחרי חצי שעה של מיונים נרגעתי ונתתי את כל מה שאני רק יכול... מה קרה? עברתי... היום אני כנראה מתגייס למודעין... מה המסקנה? שאם ביום של הפסיכוטכני בלשכת גיוס הייתי במצב כמו של הפסיכוטכני לצוות אוויר כנראה שגם לחיל המודעין לא הייתי מקבל את המיונים ובטח שלא לצוות אוויר... ככה שהיכולות זה לא דבר שניתן למדוד במבחן אחד, ואני מאמין שהכרות של מנהל בית ספר במשך שנים עם תלמיד מסויים תוכל לאפשר לאותו בנאדם להוכיח מה הוא שווה באמת ולקבל על עצמו תפקיד שדורש ממנו יותר. כי סך הכל נתונים גבוהים נותנים לך בסופו של דבר אחריות רבה יותר ולא שום דבר אחר. כמובן שהיכולות של בנאדם חייבות להתאים לאחריות שנופלת עליו.
אגב אני לא מצטער שלא עברתי את המיונים של צוות אוויר... התפקיד שנמצא לי בחיל המודעין תפור עלי, על הכישורים שלי ועל האופי שלי בול...
תגובה

כלי אשכול חפש באשכול זה
חפש באשכול זה:

חיפוש מתקדם
מצבי תצוגה דרג אשכול זה
דרג אשכול זה:

מזער את תיבת המידע אפשרויות משלוח הודעות
אתה לא יכול לפתוח אשכולות חדשים
אתה לא יכול להגיב לאשכולות
אתה לא יכול לצרף קבצים
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך

קוד vB פעיל
קוד [IMG] פעיל
קוד HTML כבוי
מעבר לפורום

כל הזמנים המוצגים בדף זה הם לפי איזור זמן GMT +2. השעה כעת היא 18:55

הדף נוצר ב 0.05 שניות עם 12 שאילתות

הפורום מבוסס על vBulletin, גירסא 3.0.6
כל הזכויות לתוכנת הפורומים שמורות © 2024 - 2000 לחברת Jelsoft Enterprises.
כל הזכויות שמורות ל Fresh.co.il ©

צור קשר | תקנון האתר